Îmi pare rău, dar cred că te voi dezamăgi! Nimic nu m-ar trăda! Parol! A fi în spatele unei măști e ca și cum ai juca un rol. Și să știi că mă pricep relativ bine să joc roluri… Iar dacă îmi mai schimb și vocea și mersul, n-o să mă recunoști niciodată.

Cu care dintre colegii tăi de la Masked Singer ai face schimb de vieți?

N-aș da-o pe a mea pentru nimic din lume! E prea… palpitantă!

Cat de mult ți-ai ascultat intuiția în acest show?

De multe ori. Lovitura adevărată am dat-o la descoperirea gemenilor dragoni, care a fost una dintre cele mai surprinzătoare apariții de la Masked Singer România. Mi-am dat seama cine e unul dintre ei, dar pe celălalt a trebuit efectiv să-l intuiesc. Și nu au fost singurele “victime” ale detectivului din mine. Sigur că m-a ajutat intuiția de multe ori, dar în anumite cazuri a fost de ajuns doar să-mi ciulesc bine urechile și gata, masca era practic… transparentă.

Cât de mult îți asculți intuiția în viața de zi cu zi?

E o calitate pe care o întrebuințez destul de des. Fie că e vorba de soție, de copii sau de prietenii mei, intuiția mă poate ajuta să creez bună dispoziție doar făcând anumite surprize neașteptate, evident știindu-le preferințele celor din jurul meu. Pe de altă parte, tot intuiția te poate salva de mici niște stări conflictuale… Bănuiesc că știi vorba aia: “soția are întotdeauna dreptate”.

Horia Brenciu - Masked Singer Romania

Care e cea mai bună decizie pe care ai luat-o în viața ta doar pe baza intuiției?

Să oficializez cântărețul din mine. Am simțit că a cânta pe scenă îmi poate aduce bucurie. Și nu m-am oprit să sper, pentru o bună perioada de timp, în pofida câtorva cârcotași, că asta îmi poate aduce și consistente realizări profesionale. Ceea ce a venit ca bonus a fost plata pentru serviciile mele de interpret.  

Ce te mai poate lua prin surprindere acum și cum privești și primești neprevăzutul în viața ta? 

Neprevăzutul e binevenit în viața mea. Am învățat multe lucruri datorită lui. Neprevăzutul poate interveni atunci când organizezi totul și deodată, pe nepusă masă, ceva nu rimează cu planurile tale. În cazul ăsta, prezența de spirit și spontaneitatea te pot ajuta să duci lucrurile la bun sfârșit. Recunosc, nu am beneficiat tot timpul de calitățile astea. Sunt departe de a fi perfect… Pe de altă parte, orice invitație a destinului dincolo de zona de confort e una dintre cele mai bune metode de cunoaștere personală. Și cred că asta face parte tot din neprevăzut.

Cu ce încearcă să te ”păcălească” copiii tăi și cât de repede cedezi cerințelor lor?

Sunt o victimă sigură a copiilor mei. Chiar dacă știu că mă păcălesc, mă prind în jocul lor și le devin aliat. Până la urmă și mie îmi place ciocolata.

Unde nu poți tine pasul cu ei?

Până acum am reușit să țin pasul și cu cei mici și cu cei mari. Nu cred că au existat decalaje majore pe care sa nu le pot recupera. Și chiar dacă au fost pierderi de ritm, nimic nu te bucură mai mult decât armonia reluării tempoului. 

Care e cel mai serios lucru pe care l-ai făcut recent?

Să particip la un turneu de tenis caritabil pentru ajutorarea copiilor instituționalizați. În dimineața zilei cu pricina, chiar înainte de seturile demonstrative programate, eram numai zâmbet. Cum a început partida, eram din cap până în picioare, seriozitatea întruchipată. Probabil, ăsta a fost și motivul principal datorită căruia am și câștigat seturile.

Dar un lucru aparent mărunt, care ți-a umplut inima de bucurie?

O piesă muzicală! În fiecare zi ascult muzică, de orice gen. Că provine de la radio, de pe Spotify, de pe vinilurile mele sau din orice alt mijloc de comunicare, îmi face plăcere să ascult atât o melodie cunoscută, cât și orice nouă apariție și slavă Domnului sunt cu tonele pe lumea asta care așteaptă doar să fie descoperite. Toate mă fac să zâmbesc și să mă minunez de lumea în care trăim, în special cea muzicală. 

Care sunt copilăriile pe care ți le mai ”permiți” acum?

Tot ce e legat de copilărie testez și la vârsta asta, cât se poate de mult. De la jucăriile copiilor și până la filmele pentru cei mici, pe care le urmărim împreună, îmi retrăiesc, efectiv, copilăria. Evident, cuvântul de ordine e echilibru. Nu-i recomandată prea multă înghețată.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Familia mea, muzica, tenisul, pădurile din Brașov, oamenii care mă-nconjoară și… promit să continui lista în interviul următor.