Gina, cum e să „jonglezi“ cu două proiecte mari de televiziune, „Chefi la cuțite“ și „Asia Express“?

Ritmul acestor două proiecte este puțin diferit, căci la „Chefi la cuțite“ filmam în confortul platoului, în vreme ce pentru „Asia Express“ suntem mereu în căutare de noi provocări. Ambele îmi sunt foarte dragi, căci sunt înconjurată de o echipă minunată, care îmi este ca o a doua familie.

Cu siguranță „Asia Express“ a fost mai solicitant, dacă e sa ne luam cel puțin după logistică. Cât de greu/ușor a fost de această dată?

Sezonul acesta a fost mult, mult mai greu, atât pentru cei din echipă, cât și pentru concurenți. India este o contradicție. Într-un moment te șochează și te face să spui că nu te-ai mai întoarce, iar la un pas distanță ajungi să o îndrăgești. E capricioasă ca și mine! (râde). După ce îți oferă un tablou șocant (de exemplu, vezi cum farfuriile din care ai mâncat sunt spălate într-un râu poluat), îți dă energie (oamenii îți zâmbesc pe stradă din suflet). În India există o simplitate a vieții, localnicii chiar nu au nevoie de mai mult.

Cel de-al doilea sezon a fost mai dificil atât prin prisma perioadei, care a fost mai lungă, cât și prin prisma condițiilor meteo destul de grele. Stând toată ziua pe teren, nu ai cum să te adăpostești de soare, de ploaie, iar vremea era total imprevizibilă. Mai mult decât atât, în unele zone ale Indiei poluarea este foarte mare. Primeam avertizări pe telefon că indicele de poluare depășește pragul critic, nu era recomandat să ieșim. În plus, și poluarea fonică este un factor de bază al Indiei, care uneori îți răpește energia pozitivă în doar câteva secunde.

Gina Pistol Asia EXpress

Unde e locul, care e situația în care lași la o parte lumea dezlănțuită?

Cel mai bine mă simt în preajma celor dragi. Sigur că mă simt liberă în natură, pe malul mării, sau într-o poieniță adăpostită, departe de cotidian, însă lângă oamenii dragi îmi este cel și cel mai bine.

Am văzut niște fotografii foarte frumoase cu tine pe o plajă, într-un loc exotic. Cum a fost această vacanță?

A fost o vacanță mult așteptată, o vacanță binemeritată, ce mi-a reîncărcat bateriile după filmările celui de-al doilea sezon „Asia Express“, după oboseala acumulată în India și Sri Lanka. Am muncit un an întreg și de abia așteptam să am puțin timp doar pentru mine, însă totul a trecut mult, mult prea repede. Am încercat să profit de fiecare secundă petrecută departe de rutina zilnică, de agitație…și cred că am și reușit.

Cu toate acestea, în primele zile din vacanță am sărit din pat când a sunat alarma pe care uitasem să o opresc cu o noapte înainte. Credeam că „Asia Express“ continuă!! (râde). M-am trezit buimacă, nu înțelegeam unde sunt și încercam să îmi dau seama în ce cameră mă aflu (în Asia am schimbat foarte multe) și dacă ar trebui să încep să mă aranjez mai repede. Cred că am rămas marcată!

Profesional, am văzut că ești împlinită, dar personal? Te simți la fel de bine?

Da! Simt că sunt pe drumul cel bun.

Ai preferat să nu vorbești despre relația ta cu Smiley și lumea vă „vânează“. Ce vă unește pe voi doi?

În general, doi oameni se atrag când au aceeași energie, când văd lucrurile la fel, când merg în aceeași direcție. Eu cred foarte mult în chimie și în lucrurile care ne sunt date. Cred în oamenii potriviți, întâlniți în locul și în momentul potrivit.

Cum ești când iubești?

Împlinită. Eu sunt un om foarte pasional, chiar și atunci când mă cert o fac cu pasiune. Dar sunt un om care oferă mult, un om generos din toate punctele de vedere.

Care sunt situațiile, împrejurarile, prin care îți descoperi tu noi valențe, prin care te cunoști tu pe tine însăți mai bine?

Chiar în acel moment când simt că nu mai pot, când simt că cedez, reușesc să îmi găsesc noi resurse și să continui. Chiar dacă par fragilă, sunt un om foarte puternic.

gina pistol smiley relație

Lucrul pe care l-ai descoperit cel mai recent la tine care este?

Dacă nu am grijă de mine, primesc o „palmă” de la organism. Partea emoțională se completează cu partea fizică, și trebuie să ai grijă de amândouă în mod egal. Ai impresia că ești tânăr, că nu ți se poate întâmpla ție, dar sănătatea, starea de bine, este foarte importantă.

E ceva ce îți lipsește acum? O stare, o senzație…?

De ce am nevoie, am acum lângă mine.

Dacă viața ta ar fi transpusă într-un film, ce titlu ar avea acesta?

Gina cea de taină! (râde)

Care sunt principiile sănătoase de la care nu te abați niciodată?

Am renunțat la gluten, la zahăr, la alimentele prăjite. Mănânc sănătos, echilibrat, mă hidratez și am mese regulate, pentru a evita tentația de a ciuguli pe parcursul zilei. De asemenea, sportul joacă un rol foarte, foarte important.

Care au fost cele mai prejudecățile pe care le-au avut oamenii despre tine și cum te-ai împăcat tu cu ele?

Eu am făcut pace cu mine, nu mă mai judec. Iar oamenii care jignesc, în fond, nu spun nimic despre tine, ci spun mai mult despre ei înșiși. Am înțeles, după mai multe lecții, că orice ai spune, spui, de fapt, despre tine. Fiecare om, în parcursul lui, este liber să trăiască așa cum consideră, atât timp cât nu deranjează pe nimeni.

Cum ai învățat să le răspunzi oamenilor care nu vad dincolo de frumusețea ta?

Am învățat să nu le mai răspund. Dacă oamenii vor să te cunoască așa cum ești tu… o vor face.

Fără ce nu poate trăi Gina Pistol

Fără muzică, fără peisaje minunate, fără îmbrățisări, fără zâmbete și, evident, fără cei dragi și pisoiul meu, dar acestea sunt de la sine înțelese.

Foto: Antena 1