Gabriela, provocările profesionale continuă să apară pentru tine, cum vei face față celor două emisiuni în care ești implicată la Antena Stars -Fetele lui Tavi by Gabriela Cristea și Mireasa- Urzeala soacrelor?

Pentru mine, provocarea este una normală și firească, este meseria mea, nu e nimic din ce nu știu să fac și, cu siguranță am să mă străduiesc să le fac pe amândouă foarte bine. Provocarea este aceea că trebuie să filmez destul de mult și o să-mi rămână ceva mai puțin timp pentru mine, dar, până la urmă, este important să-ți vezi de meserie, de carieră.

Cum crezi că va fi interacțiunea ta cu mamele băieților și cum le poate schimba emisiunea perspectivă?

Eu sper că interacțiunea cu mamele să fie normală și firească, ca între femei, să putem sta de vorba în limitele bunului simț, lucru care s-a și întâmplat până acum, iar în ceea ce privește perspectiva, este una simplă, au acces la mult mai multe informații decât cele care sunt la momentul ăsta în casa ”Mireasa”. Și știți cum e, informația e cea care îți crește valoarea.

Te-ai vedea prezentând cot la cot cu Simona Gherghe emisiunea ”Mireasa”?

Simona face foarte bine ceea ce face și eu fac foarte bine ceea ce fac. Sunt emisiuni total diferite, dar sunt sigură că, și dacă am face schimb de roluri, amândouă ne-am descurca la fel de bine, pentru că amândouă ne pricepem foarte bine la ceea ce înseamnă televiziune.

Ambele emisiuni au în centru familia- una, pe ta, și alta, pe cea a altor oameni. Cu ce probleme și provocări jonglezi tu în familia ta și cum crezi că le vei modera pe cele de la Mireasa- Urzeala soacrelor?

Cred că provocarile, indiferent de familia mea sau de ce se întâmplă la Urzeala soacrelor, au legatură cu faptul că în orice familie există momente mai bune și momente mai puțin bune, important e să reușim să jonglăm printre probleme și să scoatem la lumină lucrurile frumoase și pozitive. Doar în felul ăsta cred că o familie poate să reziste cu adevărat. Și, evident, dorința din partea celor direct implicați de a sta într-o familie.

gabriela cristea

Mireasa-Urzeala soacrelor nu e un tipar deloc necunoscut pentru tine. Îți era dor de atmosfera dintre posibile nurori, soacre și gineri? Cum evoluează problemele lor față de ce știai tu?

Nu cred că există ceva necunoscut în ce privește familia, pentru că, pe fiecare dintre noi, cei care suntem implicați într -o familie, știm cam ce se întâmplă acolo. Despre asta vorbim și în emisiune. E o emisiune de studio și eu asta știu să fac și zic că mă pricep bine.

Care e cel mai frumos lucru la a fi căsătorită, în afară de faptul ca ai două fetițe reușite? Cum te-a schimbat pe tine căsătoria?

Căsătoria mea cu Tavi m-a făcut să înțeleg că există bucuria de a împărtăși în fiecare moment cu celălalt. Ține foarte mult de partenerul pe care ți-l alegi. Pe lângă faptul că faci copii, e foarte important să te înțelegi cu partenerul tău de viață, să comunici, să fii pe aceeași lungime de undă, să-ți dorești să fii cu el, să râdeți împreună, să plângeți împreună, dacă e cazul, și să vă sustineți unul pe celălalt. Cam astea sunt lucrurile, nu e nimic ieșit din comun, nu e nimic extradordinar. Dar important e ca în fiecare zi, când te trezești, să-ți dorești să ai o familie cu bărbatul de lângă tine, respectiv cu femeia de lângă tine. Și atunci cred că toate lucrurile sunt mult mai simple.

Crezi că în ziua de azi mai constituie o miză căsătoria dintre tineri?

Eu cred că da și cei care au văzut acasă o familie, asta or să-și dorească, să-și construiască o familie. Din păcate, punem întrebarea asta cu miza pentru că, din păcate, oamenii sunt atât de angrenați în tumultul ăsta al vieții și al muncii încât uită să mai trăiască pentru plăcerea lor, ca oameni, sunt foarte mulți care pleacă în străinătate să muncească și nu sunt de condamnat, pentru că acolo găsesc un trai mai bun și își lasă aici soțul, soția, copiii și atunci se înstrăinează și tocmai de aceea sunt și foarte multe divorțuri și valorile familiale încep să se piardă treptat-treptat. Eu cred că, înainte de a ne gândi să mâncăm ceva mai bine la cină, mai bine să avem pe cine să strângem în brațe, cu cine să ne sfătuim și tinerii ar descoperi că a fi căsătorit nu înseamnă doar să te duci la starea civila și să dai cu subsemnatul acolo. Să fii căsătorit înseamnă mult mai mult. Înseamnă o stare de spirit, înseamnă apartenența la cineva, înseamnă datorie, credință în celălalt, multe. Dar mai presus de orice, înseamnă dragoste împărtășită.

În ce spirit vreți să le creșteți pe fiicele voastre, cât de repede simți că trece timpul și ce aștepți cu nerăbdare în privința lor?

Mi se pare că timpul trece atât de repede și că nici nu apucăm să ne dezmeticim bine, că fetele au mai acumulat încă o informație și încă o una. Vrem să le creștem într-un spirit foarte liber și foarte deschis. Noi credem că ele trebuie să știe dacă în familia noastră există o problema, nu prostii, dar dacă trecem printr-o situație, ele trebuie să știe și să participe la această situație, pentru că au și ele un cuvânt de spus și vrem să le arătăm că se poate trăi frumos, că mami și tati se iubesc, împărtășesc, că mami și tati se sfătuiesc și că ele sunt ascultate și că dorințele lor sunt foarte importante. Nu există ”Pentru că așa spun eu, faci asta!” și deja am niște discuții parte în parte cu Victoria, dar asta nu mă deranjează, înseamnă că are personalitate și că știe ce vrea. Și sunt convinsă că și Iris va fi a fel când va mai crește un pic. Vrem să le creștem frumos, senin și cu îndatoriri, cu obligații dar și cu drepturi, în același timp.

gabriela cristea

Îți imaginai cum va fi Tavi ca tată înainte de nașterea fetițelor?

Da, am știut dintotdeauna că Tavi va fi un tată excepțional și se dovedește că este un tată excepțional și nu mi-a înșelat nicio secundă așteptările.

Ce nu trebuie să uite femeile după ce au devenit mame, în opinia ta?

Nu trebuie să uite că sunt femei, că celula de bază e formată din mama și tata, ei sunt pilonii și nu trebuie să uite femeia că l-a cucerit pe acel bărbat cu niște atuuri și că acele atuuri trebuie să le folosească și după ce a devenit mamă și să nu uite că el este bărbat și nu doar tată.

Cărei întrebări din partea lor crezi că îți va fi cel mai greu să le răspunzi?

Nu cred că va exista vreo întrebare căreia să nu-i pot răspunde. Am să încerc să le răspund cu sinceritate și cu deschidere.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Fără telefonul mobil, din păcate, dar am și perioade când mă descurc fără el. Dacă îi am pe ai mei lângă mine, pot trăi și pe o insulă pustie.