Gabriela, revii în televiziune la scurt timp după ce ai născut cel de-al doilea copil. Ce te-a determinat să te întorci atât de repede la serviciu?

La fel de repede m-am întors şi dupã ce am nãscut-o pe Victoria, nu mi se pare cã m-am întors repede, mi se pare cã m-am întors atunci când am gãsit un proiect care sã mã reprezinte. Aşa cum am mai spus, eu am fost pregãtitã mai demult sã mã întorc, însã nu a existat un proiect care sã mã stimuleze. În momentul în care a venit propunerea pentru Like A Star!, de la Antena Stars, mi s-a pãrut un proiect interesant şi incitant.

 

Televiziunea dă dependență? Ai avut timp sa simți lipsa platourilor de filmare cât ai stat acasă cu copiii?

Nu am avut timp sã simt lipsa, pentru cã eu între timp nu am fost ruptã de realitate, am tot venit în platourile de televiziune. În ceea ce priveşte dependenţa, eu cred cã dã dependenţã ca orice alt job, pe care îţi place sã îl faci.

 

Ai casa plină, acum, că aveți două fetițe. Simțiți că vă mai lipsește ceva?

Nu! Teoretic nu ne mai lipseşte nimic, eu chiar nu mai am nicio dorinţã. Gândul de al treilea copil nici nu se pune, dacã într-acolo bãtea întrebarea. Bona lipsea, dar a venit şi ea. Poate doar o maşinã mai mare, în care sã încãpem toţi patru şi bona pentru cã la momentul ãsta încãpem noi patru, dar avem nevoie şi de ajutor cu noi.

 

Sarcinile tale s-au lăsat așteptate. Ce le sfătuiești pe femeile care trec prin aceeași situatie ca și tine? Pe tine ce te-a ajutat cel mai mult?

Pe mine cel mai mult m-a ajutat soţul meu, din toate punctele de vedere. El m-a susţinut foarte mult, el a fost cel care m-a sprijinit şi întotdeauna m-a încurajat şi le sfãtuiesc pe doamne, cã dacã soţii lor nu sunt lângã ele în momente de genul ãsta, înseamnã cã nu sunt bãrbaţii potriviţi. Şi îndrãznesc sã spun asta, cu tot tupeul din lume, pentru cã într-o familie, şi bãrbatul şi femeia trebuie sã se ocupe de familie, casã, copii şi aşa mai departe. O femeie nu face copii singurã, face copii pentru familia pe care şi-a întemeiat-o împreunã cu bãrbatul ei.

 

Prezinți un reality-show inedit, un experiment social… Care sunt în opinia ta, minusurile și plusurile pe care le-a adus în viața noastră social-media?

Social media ne-a furat foarte mult timp din timp şi asta sã o trecem la minusuri, ne-a accelerat viaţa foartem foarte mult, dar în acelaşi timp şi comunicarea este mult mai rapidã, accesul la informaţii se face într-un mod aproape instantaneu. Întrebarea este însã unde vom ajunge în ritmul ãsta, pentru cã s-ar putea sã fie prea mult chiar şi pentru ce se întâmplã acum. Eu cred cã noi facem parte dintr-un experiment cu toţii şi vom vedea peste 20 de ani care sunt repercursiunile. Pânã atunci trãim cu lucrurile pe care le avem, ne bucurãm de ele şi sperãm sã ne ducã cãtre ceva bun şi constructiv.

 

Crezi că tinerii dau prea multă importanță social-media?

Nu cred cã dau mai multa importanţã decât am dat noi descoperirilor de la momentul în care noi eram de vârsta lor. Mi se pare absolut normal ca ei sã ştie tot ce se întâmplã pe piaţã, mi se pare normal ca ei sã fie informaţi, dar în acelaşi timp, şi cred cã asta  ţine de educaţia din familie, sã ştie sã discearnã binele de rãu, adevãrul de falsitate, realitatea de ficţiune şi aşa mai departe. Pentru cã de fapt aici cred eu cã este problema cu cei tineri.

 

Noi am crescut fără telefoane mobile, internet. Ce o să le înveți pe fiicele tale legate de acest aspect, te pregătești în acest sens?

Eu am fost, înainte sã devin mamă, genul acela de femeie, care a spus <>. Nu a durat mai mult de un an, deja Victoria îşi face singurã selfiuri. Recunosc cã generaţia fiicelor mele este una hiperactivã şi noi având şi noi foarte multã treabã, din când în când mai apelãm şi la gadgeturi. Nu exagerãm, avem program de maxim 30 de minute de desene animate la tv, iar pe tabletã doar în cazuri excepţionale, când chiar nu se mai poate. În rest, Victoria îmi “furã” telefonul, se joacã cu el, nu ştie sã îl foloseascã, dar am înțeles cã au fost şi situaţii când, de exemplu, vã spun de la prietenii noştri, copilul lor de trei ani a comandat o poartã din fier forjat. I-au sunat cei de la firmã: <>. Au înmãrmurit oamenii! Adicã se poate şi aşa.

 

Ai experiență vasta în prezentarea reality-show-urilor… Care a fost cea mai mare provocare profesională de până acum?  Ce te face să spui Da unui nou proiect tv?

Eu nu cred cã trebuie sã fie o provocare, ci pur şi simplu fiecare experienţã în parte trebuie studiatã, trebuie documentatã şi trebuie luatã ca atare. Trebuie sã fim foarte cerebrali, nu sã plecãm ca într-o aventurã în care ne dãm de trei ori peste cap precum Fãt-Frumos.

 

Cum va arăta programul tău acum, împărțit între muncă și casa? Se întâmplă vreodată să-ți lipsească adrenalina de la tv când ești acasă?

Exact aşa este, program între casã şi muncã. Încã o alãptez pe Iris şi colegii mei mã ajutã sã ne facem împreunã programul de aşa manierã încât sã ajung repede acasã atunci când trebuie sã o alãptez. Oricum am început şi diversificarea şi lcururile sunt mult mai simple şi mai uşoatrã. Am suficientă adrenalinã acasã, cât pentru tv şi încã ceva.

 

Unei femei nu trebuie să-i lipsească niciodată…

Feminitatea.

 

Fără ce nu poate trăi Gabriela Cristea?

În general, am învãţat sã trãiesc fãrã dependenţe. Nu cred cã am ceva în mod deosebit fãrã de care nu aş putea sã trãiesc. Am fãcut experimentul de a trãi şi fãrã telefon şi a fost bine (râde), foarte bine, chiar!

 

Foto: Antena 1