Care ar fi visurile lui Dragoș Bucur? Pe plan personal și profesional?

Știu că sună ușor infantil, dar îmi țin visurile în frâu, pentru a nu fi dezamăgit și mă bazez pe ce îmi oferă soarta (sau Dumnezeu, depinde de cum vezi viața). Până acum nu prea am fost dezamăgit.

 

Dragoș, care ar fi, în opinia ta, decalogul unui actor?

Hmm, sună foarte serios întrebarea asta. Am să încerc să scot 10 cuvinte care să definească aptitudinile, lucrurile de evitat și cele folositoare în cariera unui actor: inteligență, date minime (talent minim), muncă, plăcere, back-up financiar, management personal, curaj, seriozitate, inconștiență, realism.

 

Prin ce trăiri trece un artist aflat între două roluri, între două proiecte? Tu când ai ajuns la momentul în care nu-ți mai faci grijă că nu sună telefonul?

O, nu! Din păcate cred că sunt foarte puțini artiști în România care să facă puține compromisuri (ca să nu spun deloc, pentru că nu e realist) și totuși să nu verifice mailul sau telefonul cu inima strânsă de 30 de ori pe zi. Nu mă plâng, trăiesc decent, reușesc să-mi fac vacanțe frumoase și să le ofer copiilor aproape tot ce își doresc, dar sunt departe de a avea o siguranță financiară pe termen lung sau de momentul în care numele și experiența mea îmi vor oferi siguranța proiectelor pe următorii 7-8 ani. Ce este cel mai important este că-mi place ceea ce fac, îmi trăiesc viața aproape așa cum îmi doresc și reușesc încă să încerc lucruri noi.

 

Ai fost plecat o perioadă mai lungă din țara pentru a juca în două filme străine. Cum au fost ele primite de public?

Am înțeles că “Doing Money” a fost foarte bine primit în Marea Britanie și că feedback-ul vis-a-vis de actorii români prezenți în el a fost, de asemenea, foarte bun. “Bloody Marie”, filmul olandez, a avut critici bune la Festivalul de Film de la Rotterdam, nu știu însă dacă a intrat deja în cinema.

 

În afară de felul în care au decurs joburile tale, cum a fost să te muți în străinătate cu toată familia?

Anul trecut a fost unul de sneak-preview (râde) Am fost plecați mult, cu tot cu vacanțe cred că am stat în țară mai puțin de jumătate de an și a fost o experiență foarte interesantă, deoarece și noi și copiii am văzut ce înseamnă viața în altă parte, am făcut comparații, am simțit pe pielea noastră diferențele și ne-a prins foarte bine!

 

A fost prima dată cand ați fost plecați împreună atât timp?

Da, cred că toți nu am mai fost niciodată plecați atât timp.

Dragos Bucur

Tu și cu Dana ați decis să vă țineți departe familia de lumina reflectoarelor. Cum arată viața a doi artiști care nu duc o viață de artiști, dacă putem spune asta?

În secunda în care o persoană publică declară ca este o persoană normală, deja se creează un mic moment penibil, pentru că vorbește despre ceva ce ar trebui să fie de la sine înțeles. Dar… Acum vreo patru ani m-a oprit cineva în aeroport și m-a întrebat serios dacă eu zbor cu avion de linie și a fost foarte mirat când i-am răspuns afirmativ, pentru că nu înțelegea cum nu am un avion personal. Mi s-a părut foarte amuzant! Faptul că meseria pe care o am implică expunerea publică a imaginii mele prin produsele la care particip (filme, emisiuni tv, seriale, etc), nu schimbă cu nimic cine sunt. Eu sunt Dragoș Bucur, am 41 de ani, sunt căsătorit cu Dana, am trei copii, sunt actor și producător, am crescut în Drumul Taberei, îmi fac de lucru prin curte cu taică-miu, stau la grătar cu sora mea și cu familia ei, fac calcule și economii în buget, am prieteni cu care ies la restaurant, merg la film cu Dana de fiecare dată când reușim, îmi place să mă dau cu placa și încerc să învăț cu kite-ul. Chestii absolut normale, un actor și o cântăreață nu respiră sau nu mănâncă altfel decât un inginer, o învățătoare sau un director de marketing.

 

Cum se înțeleg copiii voștri între ei?

În general foarte bine, ocazional așa-și-așa (râde). Se iubesc mult și sunt dependenți unul de celălalt, deoarece petrec mult timp împreună. Kadri și Sofia au acceptat-o foarte repede pe Roxana, iar acum relațiile dintre ei se construiesc zi de zi.

 

Sunteți o familie cu trei copii, mai are loc și al patrulea?

Realist fiind, cred că trei copii înseamnă suficient pentru mine și pentru Dana! Este foarte frumos să ai copii și, deși aud tot felul de curente care susțin că viața ți se termină când devii părinte, eu spun fără nicio reținere că viața alături de copii este extraordinară. Nu e ușor să crești un copil, e mai greu decât orice film, spectacol sau emisiune am făcut vreodată, mai greu decât să ridici o afacere de la zero, dar satisfacțiile sunt imense (și știu că asta sună foarte egoist).

 

Dragoș, revii la “Visuri la cheie”. Știai că te vei întoarce când ai plecat pentru alte joburi?

Anul trecut am simțit că e timpul să fac o schimbare, să mă ocup mai mult de cariera de actor și să petrec mai mult timp cu Dana și cu copiii și asta am făcut. Acum am simțit că mi-e dor de ceea ce făceam la “Visuri la cheie” și cum conjunctura a permis, iată că m-am  întors.

 

A avut importanță pentru tine la alegerea acestui proiect încărcătura lui caritabilă?

Evident că aceasta latură caritabilă are o importanță foarte mare, dar aș fi ipocrit să susțin că doar pentru asta sunt prezent în această emisiune. Este vorba despre un amestec de motivații, pornind de la spiritul acestui format, la oportunitățile profesionale (ca om de televiziune) pe care mi le oferă statul de prezentator al acestei emisiuni, plăcerea lucrului alături de echipa “Visuri la cheie” și atmosfera de la filmări și multe altele.

 

Fără ce nu poate trăi Dragoș Bucur?

Dana, copiii mei și senzația de libertate.

 

Foto: PRO TV