Scena celui mai iubit show de divertisment din România este pregătită, concurenții s-au antrenat și sunt gata să ofere un spectacol de neuitat, iar prezentatorii și jurații deciși să transforme sezonul într-un #super12! De la 20:30, pe PRO TV, începe Românii au talent! 

Dragoș Bucur revine cu o mulțime de noutăți în această perioadă. După încheierea Visuri la cheie, vedeta se va așază la masa juriului Românii au talent (PRO TV) și va începe o nouă serie de cursuri de actorie, care va culmina cu un film, partea a doua a producției de succes ”Două lozuri”, unul dintre cel mai bine vândute filme din România. Pe lângă acestea, Dragoș ne vorbește despre familia lui și despre echipa sudată pe care o face cu Dana, soția lui.

romanii au talent 12
Juriul Românii au talent, sezonul 12

Dragoș, vei face parte din echipa Românii au talent, vei fi new-entry la masa juriului alături de Bobonete. Cu ce vine la pachet aceasta nouă provocare pentru tine?

Este, într-adevăr, o provocare această emisiune. Vorbim, în primul rând, de un show care este urmărit de milioane de oameni la fiecare ediție, din câte înțeleg are cea mai mare audiență din România. Apoi este nouă pentru mine postura de jurat, aceea din care eu trebuie să decid cine este bun și cine nu, iar asta vine cu un tip de răspundere foarte mare, mai ales în acele domenii în care nu excelez, cum ar fi cântatul :)). Ma bazez foarte mult pe experiența Andrei și a lui Andi și pe șarmul lui Bobonete pentru a o scoate la capăt cu Românii au talent!

Ce observă mai întâi la oameni, în general, ochiul tău de actor, dar și de profesor la scoala de actorie pe care ai înființat-o alături de Dorian Boguță și de Alexandru Papadopol?

Înainte de a deschide școala noastră, Actoriedefilm.ro, am predat arta actorului o perioadă la UNATC și la încă o facultate privată, iar toți acești ani alături de studenții la actorie mi-au dezvoltat o capacitate de a vedea dincolo de nivelul de pregătire actual, de a simți talentul și potențialul fiecăruia. Cred că asta este calitatea mea principală ca jurat la Românii au talent – aceea de a vedea dincolo de primul strat al performaței fiecărui participant.

Voi trei formați o echipă de milioane pe ecrane. Care va fi următorul proiect care o să vă includă pe toți trei?

În ianuarie ne-am propus să începem un nou curs susținut la Actoriedefilm.ro, care se va încheia cu „Două Lozuri 2”, continuarea primei părți, care a fost unul dintre cele mai bine vândute filme în România, din anul lansării sale. Este un film despre care am fost întrebați de nenumărate ori și, iată, că a venit timpul să îl și realizăm în aceeași echipă: eu, Papi, Doru și regizorul Paul Negoescu. Tot ce mai trebuie să facem este să găsim cursanții care vor deveni colegii noștri!

Aveai nevoie de o doza sănătoasă de divertisment? Ce te aștepți să vezi și să simți în noul sezon Românii au talent?

Simt că emoțiile vor fi ingredientele principale în acest sezon, atât pentru mine, cât și pentru telespectatori. Mai precis că alternativ se va râde și se va zbârli pielea pe toată lumea.

Cu ce rămâi după fiecare etapă de la Visuri, cu ce te îmbogățește?

Visuri la cheie schimbă constant percepția asupra vieții și a oamenilor, atât mie, cât și colegilor mei. Poveștile celor pe care îi cunoaștem în timpul acestor filmări sunt atât de puternice încât devin niște motoare care urnesc și cele mai insensibile persoane din țara asta.

Ce amintiri noi vrei să le creezi copiilor tăi? Care sunt experiențele de familie care vă îmbogățesc?

Eu cred că ultimii doi ani sunt o experiență foarte urâtă, dar, în același timp, cu foarte multe învățăminte. Umanitatea s-a împărțit în două, fiecare parte își susține și bazează părerile pe principii și sentimente diferite. Unii spun că teama și riscul de îmbolnavire și moarte explică și justifică încălcarea flagrantă a unor drepturi și libertăți câștigate foarte greu de societatea în care trăim, ceilalți susțin că în momentul în care justifici prin binele general incălcările libertății individuale, te apropii de ceea ce a însemnat comunismul și că se deschide calea unui drum greu de oprit în care orice devine posibil. Ce se întâmplă acum în țări precum Australia, Germania, Austria este incredibil și acum 2 ani am fi considerat de neacceptat, iar astăzi a devenit pentru mulți aproape firesc să excluzi din societate oameni pe criterii medicale. Mai nou, rețelele sociale dețin adevărul suprem, cenzurează specialiști, stabilesc ce e bine și ce e rău, au înlocuit reperele morale și de bun simț ale societății, iar Guvernele închid gura celor care au poziții opuse celor oficiale și toate sub același pretext al „binelui general”, dar, de fapt, este o repetare în variantă digitalizată a unei istorii despre care cred că oamenii încep să uite, aceea a perioadei comuniste în cele mai negre momente ale sale.
Încerc să le ofer copiilor mei experiențe care să îi țină departe de nebunia aceasta și să le creeze repere considerate „tradiționale” și mai nou „învechite” – familie, natură, credință în Dumnezeu și libertate.

Vârste diferite, nevoi diferite. Cum te adaptezi fiecarei idee și etape pe care o traversează copiii tăi?

Este o discuție atât de lungă :). Să ai copii este frumos, dar și greu în același timp, iar asta știe orice părinte. Din fericire, noi suntem un cuplu și faptul ca eu și Dana suntem alături în această aventură este marele nostru noroc sau destin care ne salvează în perioade mai dificile. Ne bazăm unul pe altul și ne încurajăm atunci cand lucrurile nu merg „ca în filme” în relația cu copiii. E important să te bazezi pe jumătatea ta și, uneori, pe familia extinsă.

Anul care tocmai s-a încheiat, ai pierdut și ai câștigat…?

Destul de multe.

Trei lucruri noi pe care vrei să le faci în 2022?


Să am curaj să vorbesc și să exprim ce gândesc.


În universul vostru familial, mai este loc de … și nu mai încape…

Mai este loc de și mai multă natură și nu mai încap minciunile Guvernului, indiferent de culoare politică.

NU POT TRĂI FĂRĂ


Familia și libertatea.