Ce te impresionează cel mai mult la cazurile pe care le prezinți în emisiunea „Visuri la cheie“?

Dragoș Bucur: Exista o confuzie în ceea ce priveşte „tiparul“ familiilor care devin parte a acestei emisiuni… Noi căutăm acele familii care pot deveni un model pentru ceilalţi români, căutăm familiile care nu s-au lăsat doborâte de nimic şi care, de multe ori, chiar au reuşit să transforme necazurile în combustibil pentru a merge mai departe. Asta mă impresionează pe mine în emisiunea „Visuri la cheie“.

 

Care era viziunea ta despre reality-show-uri înainte să prezinți „Visuri la cheie“ și care e acum, la al patrulea sezon?

Dragoș Bucur: Nu mă dau în vânt după televiziune, iar reality-show-urile mă sperie de-a dreptul. Nu şi „Visuri la cheie“.

Echipa s-a tot mărit. Ce ai de spus despre fiecare dintre colegii tăi?

Dragoș Bucur: Ştiu că sună a laudă, dar membrii echipei noastre (Adela Pârvu, Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi) sunt cei mai buni! Serios, cred că atât arhitecţii şi designerii, cât şi echipa de filmare, muncitorii, regizorul şi producătorii sunt printre cei mai buni din domeniul lor. Succesul acestei emisiuni este rezultatul unei echipe foarte numeroase şi talentate şi a sute de zile de filmare în fiecare  sezon.

Ce ai învățat tu despre oameni și despre case în tot acest timp?

Dragoș Bucur: Că o casă se construieşte greu şi se schimbă uşor, oamenii se formează greu şi schimbă şi mai greu.

Cum ai descrie casa ta? Cum ți-ai imaginat casa ta și cum e?

Dragoș Bucur: Casa mea este într-o continua transformare, este un Frankestein al imobilelor, atâtea schimbări şi modificări am făcut. Nu este chiar cum mi-am imaginat-o, dar cred că se apropie cu paşi repezi de forma finală şi ideală (cu ajutorul lui Omid).

O casă nu e un cămin dacă nu are…

Dragoș Bucur: Oameni în ea.

Omul sfințește locul? De ce?

Dragoș Bucur: Da, pentru că am văzut oameni fericiţi trăind într-o cameră de chirpici şi am văzut suflete chinuite în palate.

Cum arată o zi, o săptămână din viața ta?

Dragoș Bucur: Din fericire, zilele mele nu seamănă între ele şsi asta îmi place foarte mult. Într-o săptămână alerg mult, filmez, dau telefoane şi mailuri, merg la diverse întâlniri şi dorm pe apucate, iar în alta stau cu Dana şi copiii  sau ne urcăm în rulotă şi plecăm prin ţară.

Ce-ți place să faci cel mai mult?

Dragoș Bucur: Am avut aseară o discuţie cu Dana pe această temă şi nu am ajuns la nicio concluzie.  Nu ştiu ce îmi place exact să fac sau, mai bine zis, ceea ce îmi place să fac se schimbă aproape periodic.

Cum te antrenezi ca actor? Care e matematica prin care îți menții viu talentul?

Dragoș Bucur: Probabil experienţa este cea care îşi spune cel mai des cuvântul în prezent, în actorie, pentru că în momentul de faţă este o meserie frumoasă, dar doar o meserie din care-mi câştig traiul.

Joci în ritmul pe care ți-l dorești?

Dragoș Bucur: În general da, dar nu întodeauna şi la nivelul la care îmi doresc. Însă aş fi ipocrit şi nerecunoscător dacă m-aş plânge.

Ce ne poți spune despre cel mai recent film al tău? Când va fi lansat?

Dragoș Bucur: „Hawaii“ este un film tare! Pe bune, este un film care invită oamenii să vină în cinema, care prezintă viaţa din perioada comunistă în cu totul alt fel decât a fost prezentată până acum în filmele româneşti. Are acţiune, dragoste, suspans şi cred că oamenii vor pleca de la film cu o energie bună, tocmai bună de ieşit în Piaţa Revoluţiei.

Cum îți stabilești legătura cu fiecare personaj pe care îl interpretezi?

Dragoș Bucur: La mine lucurile astea sunt ceva mai pragmatice, nu prea funcţionez după acele metode de actorie cu energii sau cu „îmbracarea personajelor“. Eu spun textul, ascult regizorul şi partenerii şi încerc să-mi asum acţiunile dictate de scenariu. Şi să nu stric recuzita.

Ce fac copiii tăi, cu ce te-au surprins cel mai recent?

Dragoș Bucur: Mă surprind zilnic.

Ce ai învațat-o pe Sofia cel mai recent?

Dragoș Bucur: Ce m-a învăţat ea pe mine, poate! Am făcut un experiment celebru cu mentosane şi cola şi am obţinut o fântână arteziană de toată frumuseţea.

Dar pe Kadri?

Dragoș Bucur: Kadri învaţă zilnic câte ceva, este ca un burete care absoarbe tot ce este în jurul lui.

De cine și de ce depinde fericirea ta?

Dragoș Bucur: De familie, evident.

Care sunt lucrurile pe care le aștepți cu cea mai mare nerăbdare, din viitorul apropiat?

Dragoș Bucur: Să-l termin pe Frankeistein şi să plec iar în vacanţă.

Care e cea mai pregnantă amintire de-ale tale din perioada comunismului?

Dragoș Bucur: Fiind copil în acea perioadă, toate amintirile mele au o aură, un halou al vârstei. Îmi amintesc exact cum mă luptam cu săbiile făcute din brazii aruncaţi după Crăciun şi cum alergau toţi copiii la magazin când se striga „carneeeee“, renunţând la orice ar fi făcut în acel moment.

Nu poți trăi fără…

Dragoș Bucur: Dana şi copiii noştri.

Citește și: Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur știe să citească la doar doi ani. Ce copii superbi au