Personajele din ”Sacrificiul” sunt foarte bine conturate, iar caracteristicile lor și situațiile în care sunt puse se regăsesc ușor în realitate. Ce te intrigă cel mai mult la Narcisa Caraman?

 

Narcisa este la momentul acesta parte din viața mea. O iubesc așa cum e, îi găsesc justificare în fiecare gest sau acțiune a ei.  O înțeleg când intră în depresie, când plânge sau se isterizează, când amuțește, am înțeles-o chiar și atunci când a vrut să se sinucidă pentru că, doar conviețuind cu ea și dându-i dreptate în tot ce face sau gândește, pot să îi dau viață.

 

Ce ai tu în comun cu rolul Narcisei? Te regăsești în vreo trăsătură de-ale ei?

 

La momentul acesta aș spune că uneori îmi ascund și eu sensibilitatea, doar că ea o face la un alt nivel. Trãsãturile şi caracterul Narcisei au fost revelate pe parcurs şi au cãpãtat forţã cu fiecare episod. Îmi place determinarea ei când îşi propune un lucru.

Doinita Oancea_actrita_Fructul_Oprit

 

Problemele cu care se confruntă Narcisa se regăsesc în viețile multor femei. Ai cunoștințe, prietene care trec prin asemenea situație, aceea de a nu putea avea copii, chiar dacă își doresc?

 

La momentul acesta sunt conștientă că există persoane care își doresc copii și nu pot avea. Sunt sigură că este cumplit. Persoane apropiate mie însă nu.

 

 

Cum e să joci alături de o distribuție atât de variată?

 

Povestea este concentratã în jurul a trei familii, iar eu interacţionez cel mai mult cu cei din familia Zamfir. Pe unii dintre ei îi ştiam deja şi ne înţelem foarte bine, apoi au fost personajele noi care s-au alãturat familiei şi pe care i-am primit cu braţele deschise.

 

Care e rolul la care visezi și nu ai apucat să-l interpretezi până acum?

 

Unul de fată rea! (râde) Și asta pentru că aș avea mult studiu de făcut, eu în esență nefiind un om rău.

 

Care e cel mai frumos lucru la a fi adult, pe propriile tale picioare, și cel mai puțin plăcut aspect?

 

Cel mai frumos lucru din punctul meu de vedere este că o dată cu maturizarea apare și înțelepciunea, începi să înțelegi rostul vieții, să poți să îți satisfaci singură capriciile, iar acelea nu mai sunt ca în copilărie:  o ieșire în oraș, o pereche de pantofi sau să te placă X și Y.  Ce e mai puțin plăcut este că nu te poți “dezbrăca“ de responsabilitățile cu care vârsta vine la pachet.

 

Ce lipsește din viața ta acum?

N-aș ști să spun. Poate că inconștiența cu care faceam anumite lucruri sau luam anumite decizii. Acum sunt mult mai calculatã.

Doinita Oancea_actrita_Fructul_Oprit

Ce îți oferă cea mai multă încredere în tine?

Reușitele profesionale. Și iubirea pe care o primesc de la oameni care nu mă cunosc personal.

 

În afară de filmări, în ce îți place să-ți mai investești energia, timpul? Care sunt lucrurile care te împlinesc?

Timp, energie și plăcere am pentru următoarele: familie, prieteni, atelierul de design vestimentar (Reflection Clothing Lab), discuții și live-uri de beauty cu prietenii mei din mediul virtual. Momentan atât. Curând, poate după Sărbători, sper să încep din nou să predau actorie, poate chiar să țin și niște workshop-uri de make-up și mai am niște planuri, dar din păcate nu am timp și pentru ele.

 

Un lucru pe care l-ai învățat recent despre tine care este?

Că uneori, dacă mă străduiesc, pot să am și răbdare.

 

Pretenii te roagă cel mai des să…

Să mai ieșim în oraș!

 

Fără ce nu poate trăi Doinița Oancea?

Mi-am dat seama că pot să trăiesc fără foarte multe. Știu și am testat. Oamenii puternici se adaptează la orice!

 

Foto: Antena 1