Ce faci Diana, pe lângă televiziune, teatru?

Ufff, doar ce am terminat cu Eurovisionul și am zis că o pauză este bine venită, dar… nu! Am proiecte în social media, iar acum încep să mă pregătesc intens pentru un film în care voi juca în această vară.

Ce satisfacţie îţi aduce fiecare proiect?

Eu am învățat că orice muncă pe care o faci, dacă o faci cu plăcere și cu inima deschisă, este mult mai frumoasă. Iar evident satisfacțiile sunt înzecite. Da, fiecare proiect pe care îl am, fie tv, film sau social-media, îmi aduce atât satisfacții financiare cât și satisfacții personale. În plus, orice experiență te învață ceva!

În ce etapă a vieţii te afli acum?

Sunt în perioada în care îmi permit să aleg ce proiecte accept și ce nu, sunt independentă din punctul acesta de vedere, iar asta îmi oferă relaxare. Și cu cât sunt mai relaxată când lucrez, cu atât totul iese mai bine. Din punct de vedere personal, sunt extrem de fericită și sunt norocoasă că am lângă mine un bărbat care mă iubește, îmi susține orice alegere sau proiect, daaaar, cel mai important, îmi suportă toate hachițele.

Cum te vezi tu ca femeie, ca artistă?

Mă consider o femeie puternică, dar, în același timp, sensibilă. Cred că sunt un om drept, cu coloană vertebrală, dar și cu multe alte defecte… ca orice om de altfel! Aș fi o femeie complet fericită dacă ar apărea în viața mea un copil, îl așteptăm cu toată dragostea și sper să vină cât mai repede. Ca și artist… hmm… am avut multe proiecte și experiențe din care să învăț, dar omul cât trăiește, învață.

Ce te preocupă cel mai mult la tine?

Să fiu fericită. Să fiu împăcată. Am grijă cel mai mult de sufletul și de psihicul meu, poate de aceea am neglijat partea fizică, iar acum am de recuperat.  E greu tare cu sala după aprope un an de pauză!

În ce cadru te simţi tu cel mai relaxată, cel mai bine?

Acasă. Acasă mă simt cel mai bine, alături de familie. Profesional, cel mai bine și sigură pe mine mă simt pe platourile de filmare.

Care sunt obiceiurile tale de răsfăţ?

Cel mai clișeistic: o cadă plină cu spumă, lumânări parfumate, un pahar de șampanie, muzică clasică și o carte bună!

Un lucru pe care l-ai descoperit recent la tine?

Că pot fi răbdătoare cu oamenii critici. Nu îmi trebuie neapărat un context. Înainte, sufeream foarte tare la orice critică primită. Acum, ascult, iar dacă au dreptate, încerc să îndrept acel lucru. Dacă nu au dreptate, pur și simplu ignor!

Care e lucrul pe care vrei să-l relizezi în viitorul apropiat şi spre care îţi direcţionezi energia?

Am un proiect în minte de vreun an, dar încă nu am avut curajul să-l demarez. Este ceva ce nu am mai făcut niciodată în viața mea și, sincer, îmi este teamă de eșec, încă mai cântăresc foarte mult lucrurile.

O femeie niciodată…

… nu ar trebui să se neglijeze (psihic și fizic).

Persoana pe care o suni cand realizezi ceva important e…

Mama și iubitul meu. Am două persoane!

Cel mai bun sfat pe care ţi l-a dat cineva vreodată este…

De la tata: Capul sus și mergem înainte!

Cel mai bun sfat pe care l-ai oferit tu cuiva vreodată?

Nu știu. Îmi sfătuiesc des prietenele și, de cele mai multe ori, sfaturile mele au un impact pozitiv asupra lor…

Care e rolul pe care îl aştepţi, pe care îl visezi?

Nu m-am gândit. Aș interpreta orice rol, dacă proiectul în sine merită!

Fără de ce nu poate trăi Diana Dumitrescu?

Fără iubire. Mi se pare imposibil să supraviețuiești fără iubire…

Cum erai la începutul carierei tale de actriţă şi cum eşti acum?

Eram un copil care nu știa pe ce lume e, trăia într-o bulă roz plină de sclipici, iar azi sunt femeie în toată regula, ambițioasă, puternică, stăpână pe ea și independentă!

Citește și: Interviu EXCLUSIV Mirela Boureanu Vaida: „Obosesc când mă opresc“
Interviu EXCLUSIV Andra: „Am devenit mai empatică de când sunt mamă“