Dan, e prima dată când lipsești atât de mult timp de acasă, acum că prezinți Survivor Romania. Cum a fost să te desprinzi de familie?

Despărțirea de familie a fost foarte grea pentru că, de când sunt tată, nu am fost mai mult de 10 zile departe de ei. Gândul că voi fi plecat câteva luni bune m-a pus într-o situație dificilă.

 

Cum e în Republica Dominicană?

Adaptarea în Republica Dominicană a fost o aventură în sine. Deși locuiesc aici în condiții foarte bune, șocul a fost foarte mare pentru mine. Practic, am ajuns la capătul lumii, am plecat de la temperaturi scăzute și am ajuns aici, la 30 de grade. Am slăbit câteva kilograme bune, m-am bronzat deja, nu că am avut timp să stau la plajă, ci pentru că am filmat în aer liber, la temperaturi ridicate, sub soarele strălucitor.

 

Ai trecut de la televiziune la blogging și iar la televiziune. Ai dus dorul aparițiilor la tv?

Îmi luasem puțin gândul de a mai continua o carieră în televiziune, pentru că, așa cum v-am spus, îmi era foarte bine. Nu m-am mai preocupat să găsesc contracte pe tv. Propunerea de a prezenta Survivor Romania a venit într-un moment în care mă așteptam mai puțin. M-a pus pe gânduri teribil de mult propunerea, mi-a plăcut enorm proiectul și iată-mă  în Republica Dominicană acum, până la urmă.

Dan Cruceru, prezentator Survivor Romania

Pe blogul tău, Taticool.eu, abordezi în principal subiecte de parenting și nu numai. Ești un tată mai implicat decât alții?

Sunt puțini tătici care spun public și demonstrează că sunt implicați. Cu siguranță, sunt și mai mulți față de momentul în ca re m-am apucat eu de blogging de parenting. Dacă, de exemplu, în urmă cu patru ani, eram singurul tată ce impingea căruciorul la mine în cartier, acum nu mai este o problemă asta. Sunt o grămadă de tați care fac asta. Și așa schimbăm mentalități. Sunt un tată foarte implicat și îmi este foarte greu fără copiii mei lângă mine.

 

Te-ai gândit cum ai fi fost tu în ipostaza de concurent la Survivor Romania?

Nu mă văd în această ipostază. Am probleme cu mâncarea, sunt destul de mofturos, plus că nu cred că aș putea să trăiesc câteva luni fără nicio veste legată de familia mea.

 

 

Sunt lucruri legate de familie pe care n-o să le abordezi niciodată pe bogul tău?

Nu prea sunt subiecte pe care nu le-am abordat. Cred că, odată ce mi-am asumat să fiu un vârf de lance în acest domeniu, să încerc să schimb mentalități, decizia  vine și cu niște lucruri pe care trebuie să le fac. De exemplu, de a spune adevărul verde în față. Viața de părinte nu este doar lapte și miere, doar bucurie, doar joacă, ci aduce cu sine și multe dificultăți. Cred că pentru a avea succes, în acest domeniu, trebuie să fii sincer cu cititorii tăi.

 

Tu și soția ta vă creșeți copiii fără ajutorul bonelor. Ați regretat vreun moment această decizie?

Ne creștem copiii doar noi, ocazional și cu ajutorul bunicilor. Pur și simplu nu am avut încredere în bone. Am căutat persoane care să ne ajute, însă am considerat că sistemul de îngrijre a copiilor în România nu este extraordinar de bine pus la punct. Am preferat ca pe Sofia s-o dăm la grădinița cu program scurt, de la doi ani. Probabil asta vom face și cu bebelușul. Acum o avem pe mama mea care a venit să ne ajute.

 

Ce le spui bărbaților care încă nu înțeleg că și tații pot fi la fel de implicați în creșeterea copiilor ca și mamele? Ai parte și de reacții ”tradiționaliste”?

Am avut de-a lungul timpului parte de reactii traditionaliste, atat de la tati, cat si de la mamici. Surprinzator, mamele au fost cele mai vehemente, spunandu-mi ca nu am nici cel mai mic drept ca eu sa imi permit sa comentez ceva in acest domeniu, ca doar ele se pricep. Ușor, ușor, lucrurile s-au schimbat și am ajuns să am foarte mulți cititori, oameni care rezonează cu mesajele mele, mămicile își etichetează tații la postările mele, le dau articolele mele să le citească, să învețe și să înțeleagă că nu ești penibil dacă ești un tată implicat. Din contră, descoperi sentimente pe care, cu siguranță, altfel nu ai avea cum să le trăiești.

 

Fără ce nu poate trăi Dan Cruceru?

Familia, în primul rând. Poate telefonul, care acum este singura legătură a mea cu familia din România. Cred că aș putea trăi cu foarte puține, dar și cu foarte multe, în același timp.

 

Foto: Kanal D, Taticool.eu