Cum ai primit propunerea să prezinți un show tv? Ți-a fost dor?

Da, dar renunțasem la idee în sensul că, de cinci ani, nu am mai făcut televiziune și nu credeam că o să se mai întâmple. Iar acum, că s-a întâmplat, m-am bucurat.

Consideri că fiii/fiicele de vedetă sunt mai rasfățați/răsfățate decât ceilalți copii?

În 2017, nu cred că trebuie să fii copil de vedetă ca să fii mai răsfățat decât alți copii. Cunosc părinți care-și răsfață copiii mai mult decât părinții-vedetă. Suntem oameni normali, până la urmă, vedetele nu trebuie privite ca fiind diferite.

Apropo de formatul „Aici eu sunt vedeta!”, cum crezi te văd fiii tăi (n. r. Alex, Patrick și Mark)?

Nu știu dacă mă văd în vreun fel anume. Unii poate mă văd mai în regulă, alții poate nu. Încercăm să ne înțelegem unii cu alții. Și tata cu copiii, și copiii cu tata. În orice caz, nu mă văd ca pe o vedetă. Ei mă văd doar ca pe tatăl lor.

Ce fel de tată ești? Permisiv, mai  intransigent?

Câteodată sunt prea aspru. Poate și din cauza perfecționismului care mă “bântuie” uneori, în ceea ce privește muzica și televiziunea. Și câteodată îmi dau seama că exagerez, că îi cam stresez cu dorințele mele, dar după aceea știu să o dreg, să îmi cer scuze, să recunosc că am fost cam exagerat.

Tu ți-ai răsfățat copiii?

Bineînțeles, ca orice părinte. În primul rând, am încercat să vin în întâmpinarea dorințelor lor și, dacă aflam că își doresc ceva, încercam să mă dau peste cap să le îndeplinesc dorințele. În același timp, am vrut să-i învăț cu munca. Mi-am dorit să învețe să aprecieze banii, munca, punctualitatea. Alex, de exemplu, a început să muncească de anul trecut, de la 17 ani, când a avut un part-time job. A lucrat la Clubul Diplomaților, unde a fost barman și picolo, iar cei de acolo au fost foarte mulțumiți de el. Chiar el și-a dorit lucrul ăsta și m-a bucurat foarte tare. Iar anul acesta a lucrat la noi, la parcul de distracții, la A2 Wake. Are grijă de loc, a învățat ce trebuie făcut și se implică.

Ce principii ai încercat să le induci tu copiilor tăi?

Să fie corecți. Să aprecieze ce li se dă. Să aprecieze noua lume în care trăim, aceea a banilor, să fie atenți cu și la ceea ce fac, să fie respectuoși cu cei din jur. Am încercat, cât am putut,  să le insuflăm bunul simț, să-i educăm cât mai bine.

Tu ce fel de copil ai fost?

Rău (râde). Așa îmi spune și fostul impresar, domnul Aurel Mitran, “Rău copil ai fost!”. Am fost singur la părinți și eram un răsfățat (râde). Eram un fel de domnul Goe. Destul de greu se înțelegeau oamenii cu mine.

Și uite de ce copii buni ai avut parte!

Ăsta e meritul Lilianei, nu al meu (râde).

Ce au moștenit fiii tăi de la tine?

Eu sper să fi moștenit mai puțin de la mine și mai mult de la Liliana. De la mine au moștenit talentul pentru muzică, pentru frumos. Alex desenează foarte bine și chiar îmi pare rău că nu am reușit să-l atrag spre zona de desen, de pictură. Cel puțin, când era mai mic, desena superb. L-aș fi văzut la Arhitectură, dar s-a dus la Biotehnologie. Nu mă întreba ce e, știu doar că e o secție de la Agronomie. Acum sunt în tratative cu Marc să nu se lase de tot de fotbal. A zis că nu-i mai place atât de mult fotbalul și că ar vrea să se facă artist, așa că acum ia primele ore de chitară. Iar Patrick e cu fotbalul. Au toți voci foarte bune, au ritm, dar nu vor să cânte.

Ce însemană să fii vedetă, în opinia ta?

Să fii un om modest, să fii profesionist, să-ți vezi de meseria ta, iar în relația cu cei din jur să fii mereu cu picioarele pe pământ. Să nu crezi că dacă apari mai des la televizor sau dacă ești cunoscut, ai vreun avantaj sau ai trei picioare.

Cea mai mare așteptare pe care o tu de la tine însuți?

Mi-aș dori să-mi ofer puțină liniște.

Cum e să lucrezi cu copiii? Mai greu, mai ușor decât cu adulții?

Dan Bittman: Nu e simplu. Copiii sunt foarte sinceri și, dacă nu le place sau nu le convine ceva, ți-o spun în față. Trebuie să știi să intri pe sub pielea lor, să fii maleabil și drăguț, dar să nu exagerezi cu bunătatea și dulcegăriile, pentru că și atunci se prind că este ceva în neregulă.

Cea mai amuzantă întrebare pe care ți-a adresat-o un copil?

Dan Bittman: Cea mai haioasă e cea mai recentă, de la promo-ul pe care l-am făcut pentru “Aici eu sunt vedeta”. A venit la mine un copil de cinci ani, David, care m-a întrebat: “Tu ești vedeta?”

Cum crezi o să sune muzica ta peste 20 de ani?

Dan Bittman: Nu o să mai sune (râde). Nu cred că radiourile vor mai difuza muzica noastră peste 20 de ani, la ritmul în care se merge astăzi.

 

Cine e adevărata vedetă la voi acasă?

Dan Bittman: Toți în felul lor sunt vedete și trebuie să ai grijă de fiecare. Oricum, vedete nu mai sunt părinții, asta e foarte clar. Poate Ozzy, motanul nostru galben-portocaliu, un vânător iscusit, care ne aduce ca trofeu șoricei, păsări, tot ce prinde. L-am găsit anul trecut în mijlocul străzii, țipa, săracul, era vai mama lui, l-am luat și l-am făcut vedetă. (râde)

 

Fără ce nu poate trăi Dan Bittman?

Copiii, care sunt trei, Liliana și muzica.

 

Citește și: Andreea Bănică este o mămică fericită. O imagine cu copiii ei a cucerit internetul: „Doi îngerași minunați”. Iată ce frumos vorbește despre Sofia și Noah

Victor Slav: „Îmi pare rău că nu am făcut copii mai devreme“