Cristina, tu ai crescut, practic, pe platourile de filmare. Îți imaginezi cum ar fi fost viața ta dacă nu ai fi intrat în lumea artistică de la o vârstă fragedă?

Într-adevăr, de mică am fost crescută în direcția artistică. Muzica pentru mine are și va avea întotdeuna un loc special în sufletul meu, chiar dacă acum nu mai am atât de mult timp pe cât mi-aș dori să pot cânta în voie. Am descoperit actoria datorită Ruxandrei Ion, căreia îi mulțumesc încă o dată că a vazut acel ceva în mine, care a determinat-o să mă îndrume spre o carieră în acest domeniu. Am avut norocul de a face parte din distribuția unor proiecte extrem de dragi mie, care m-au conturat ca artist, dar și ca om, iar câteva dintre ele mi-au oferit șansa de a combina cele două mari pasiuni ale mele, muzica și actoria. Așa e! Am crescut pe platourile de filmare! Acolo am învățat tot ce știu, acolo mi-am petrecut adolescența (Ah! Ce frumoasă adolescență am mai avut!), acolo mi-am făcut prieteni, acolo am trăit dezamăgiri, acolo am învățat să mă bucur de moment, acolo am fost îndrumată să creez și să dau  frâu liber imaginației, dar tot acolo am și învățat cum să rămân cu picioarele pe pământ. Nu imi pot imagina cum ar fi arătat viața mea fără ‘casa’ de pe platourile de filmare și nici nu îmi doresc. Sunt recunoscătoare pentru tot!

Te-am văzut copil, adolescentă și acum o tânără actriță. Cum a fost să crești în lumina reflectoarelor?

Greu, pentru că celebritatea nu m-a scutit de sarcinile ce îi revin unui copil/elev/student/adult. Din contră, a trebuit să învăț să le fac pe toate în același timp și cât de bine se putea pe fiecare în parte, pentru că îmi doream să rămân cu sentimentul că am dat tot ce am avut mai bun din mine, să fiu mândră de realizările mele. Am muncit mult. Am avut de recuperat orele pierdute la școală din cauza programului de filmare, am fost nevoită să fac meditații pentru a ține pasul cu materiile, am avut nopți la rând în care nu dormeam ca să pot să fac ceea ce ziua îmi era imposibil. Îmi era greu să leg prietenii la școală/facultate din cauza programului aglomerat, iar o perioadă am și suferit din cauza asta, dar în cele din urmă am reușit să găsesc o gașcă de prieteni care să mă înțeleagă și să mă respecte pentru ceea ce fac. În continuare nu reușesc să-mi fac destul timp pentru familie și prieteni, dar și atunci când ne întâlnim prețuim altfel fiecare moment petrecut împreună. Nu a fost un drum ușor de parcurs, dar cu siguranță a meritat efortul. Nu voi uita niciodată de unde am plecat și nici nu voi regreta nimic din ce am făcut până acum.

Cristina Ciobanasu_foto_Fructul_oprit

Este „Fructul oprit“ cel mai important proiect artistic în care ai fost implicată până acum? Cum își pune amprenta asupra ta?

Fiecare proiect în care am fost implicată până acum a fost important pentru că fiecare reprezintă o perioadă din viața mea. Cum spuneam și mai sus, am crescut pe platourile de filmare și inevitabil fiecare proiect m-a conturat pe mine ca om. Simt că în cadrul acestui proiect am evoluat cel mai mult de până acum pentru că am avut timpul necesar să mă concentrez doar pe asta. De mai bine de un an „Fructul oprit” a avut prioritate în viața mea profesională și asta a ajutat enorm la dezvoltarea mea ca artist.

Care sunt așteptările tale de la tine însăți, atât pe plan profesional, cât și personal?

Nu știu dacă să le spun așteptări… am țeluri, idealuri, dorințe, dar nu ‘aștept’ nimic în mod gratuit…Muncesc, sunt o fire ambițioasă și îmi doresc să evoluez atât pe plan profesional cât și personal.

Ce îți place ție cel mai mult la personajul pe care îl interpretezi, Ana Caragea?

Ana este un personaj extrem de matur, deși foarte tânăr. Este o femeie care nu și-a trăit adolescența, care și-a pierdut ambii părinți și care, colac peste pupăză, este părinte la rândul ei. Își crește aproape singură fetița, marea ei iubire a fost și marea ei dezamăgire, iar acum începe să aibă sentimente pentru cel pe care nu l-a văzut niciodată ca pe un posibil iubit, Ioan. Toate aceste elemente pe care le-am avut de interpretat au fost unice. Este un personaj complex și cât se poate de real. Ceea ce trăiește Ana trăiesc multe femei din toată lumea.

Ana Caragea se confruntă cu experiențe pe care tu, la vârsta ta, nu le-ai întâlnit. Cum îi înțelegi și îi transmiți trăirile, ți se pare complicat?

Începusem mai sus să vorbesc despre complexitatea personajului. Exact! Sunt experiențe pe care nu le-am trăit până acum, iar ca să pot să transmit ceea ce simte Ana încerc de fiecare dată să mă pun în locul ei, să tratez situația în care se află personajul meu ca fiind una reală. Evident că am primit îndrumare de la echipa creativă fără de care nu aș fi reușit să îi dau viață Anei, dar și foarte multe sfaturi de la actorii cu mai multă experiență care fac parte din acest proiect minunat.

Cristina Ciobanasu_Vlad_Gherman_Happy Channel

Tu și Vlad Gherman formați un cuplu de șase ani, ați crescut împreună și jucați împreună în „Fructul oprit“. Sunt momente pe care nu le petreceți în doi?

Formăm un cuplu de aproape șapte ani deja și deși locuim împreună și lucrăm împreună avem timp și pentru noi, individual. Avem hobby-uri diferite, activități diferite, prieteni diferiți. Amândoi avem nevoie de timp pentru noi, separat de timpul pe care îl petrecem în doi. Asta ne ajută și în relație, pentru că la finalul zilei avem ce să ne povestim.

De asemenea, „Fructul oprit“ e primul serial în care nu formați un cuplu. A fost ciudat pentru voi acest lucru?

A fost ciudat, dar într-un fel ne-am bucurat că s-a întâmplat asta. Până acum am fost mereu percepuți de admiratorii noștri ca un întreg. Toată lumea își dorea să ne vadă împreună pe micul ecran. Faptul că nu am format din primul sezon al serialului „Fructul oprit“ un cuplu de îndrăgostiți a generat o bulversare de zile mari în mintea oamenilor, dar cu ocazia asta cred și sper că au înțeles că trebuie să facă diferența între ficțiune și realitate. Noi, Criss și Vlad, suntem un cuplu în viața reală, însă atunci când vine vorba de actorie, lucrurile stau puțin diferit. Dar asta nu înseamnă că dacă nu suntem împreună în serial trebuie să se îngrijoreze că ne-am despărțit în realitate.

Cristina Ciobanasu_Fructul_oprit

Spune-mi, Cristina, ai fost vreodată geloasă pe atenția pe care alte fete i-o acordă lui Vlad?

Nu, ar fi ciudat să fiu. Noi doi știm ce avem împreună și nu cred că e loc de astfel de sentimente distructive.

Dar el este gelos?

Eu zic că nu, dar cel mai bine e să-l întrebați pe el.

Ce ați învățat și învățați unul de la celălalt?

Este incredibil cât de multe lucruri poți dobândi de la partener, fără să-ți dai seama. Viața de cuplu aduce foarte multe beneficii. Cel mai important e că am învățat împreună să fim sinceri, înțelegători, răbdători, am învățat ce e respectul dar și să avem încredere unul în celălalt.

Care a fost lucrul „de om mare“ pe care l-ai făcut cel mai recent, care te-a responsabilizat?

Fiecare gest, cuvânt, acțiune din viața mea sunt trecute prin filtrul responsabilității… Sunt așa cum sunt pentru că am înțeles însemnătatea acestui cuvânt încă de mică. Așa că nu pot spune că am făcut un lucru de om mare, în mod special, în ultimul timp. Pur și simplu încerc să fiu un om matur și cu picioarele pe pământ.

Ruxandra Ion (producătorul serialului „Fructul opritׅ“) îți este ca a doua mamă. E vreun lucru pe care nu i l-ai spus până acum?

Ruxandra chiar e a doua mea mamă. M-a crescut ca pe copilul ei. Nu a făcut niciodată diferențe între mine și cei doi băieți, Ducu și Cosmin, deși nu eram sânge din sângele ei. Știe deja cât de mult o iubesc, o respect și o apreciez pentru tot ceea ce a făcut și face în continuare pentru mine, dar nu cred că o deranjează să îi mai spun asta o dată. Nu-i așa?

Fără ce nu poate trăi Cristina Ciobănașu?

Cele două familii minunate din care fac parte și prietenii. Îmi place să am oamenii dragi alături de mine.

 

Foto: Antena 1