Cosmina, ai revenit la tv, pentru o perioadă determinată, după o pauză îndelungată. Cum a fost reîntâlnirea cu publicul? Ce senzații ai trăit?

Am avut parte de o perioadă foarte intensă, foarte frumoasă, am avut si multe emoții, dar la fel de mare a fost și bucuria. Îmi place mult proiectul si îmi place foarte mult echipa. Pe membrii echipei de producție îi știam de multă vreme, nu e primul meu contact cu ei.

Îmi place modul lor de lucru și le respect munca. Mi-am dorit să am parte de o asemenea experiență, precum cea de prezentare a acestei emisiuni și le mulțumesc pentru că mi-au oferit șansa de a face parte dintr-un astfel de proiect.

Știm că activitatea ta de bază nu este cea în televiziune, ci în prezentarea de evenimente. Dar mai bine ne detaliezi tu…

Așa este, prezentarea de evenimente rămâne ocupația mea principală, eu fiind MC. În ultimii aproape 20 de ani, dincolo de proiectele tv, am fost foarte activă si în acest domeniu. Am avut ocazia de a prezenta evenimente diverse: concerte ale artiștilor români, festivaluri muzicale, evenimente de modă, petreceri corporate și evenimente private.

Ce te-a făcut să rămâi mai aproape de domeniul prezentării de evenimente, decât de aparițiile TV?

Este un domeniu care îți oferă șansa unei diversități totale, fiecare eveniment fiind diferit. Tocmai din acest motiv îmi place atat de mult ceea ce fac și consider că mi se potrivește.

Care au fost satisfacțiile tale de ordin profesional? Dar personal?

Pot spune că acest job de host, fie că vorbim despre prezentarea de emisiuni sau de evenimente, aduce satisfacții mari. Mă refer aici la faptul că îți depășești des limitele, este un job care implică un consum energetic mare, simți multe emoții, adrenalină, energie bună din partea oamenilor, e un vibe general foarte bun. Consider că sunt o persoană norocoasă pentru că fac ceea ce îmi place și nu fac acest job pentru că trebuie. Simt că mă reprezintă, e chiar un cadou pe care viața mi l-a făcut.

Evident, există și momente în care mă simt obosită sau nu mai am atât de multă energie pe cât aș vrea sau aș avea nevoie, dar satisfacțiile sunt foarte mari și simt că îmi depășesc limitele în fiecare proiect în care sunt implicată.

A fost vreodată celebritatea pentru tine un obstacol în relațiile cu ceilalți? Ai avut parte de prejudecăți, de false așteptări?

Da, am avut parte și de prejudecăți și de obstacole. Acesta este prețul pe care persoanele expuse îl plătesc. Lucrurile devin complicate când vine vorba, de exemplu, despre o relație amoroasă. Se pare ca nu oricine își dorește să aibă parte de o relație cu o persoană expusă, am văzut asta de-a lungul anilor. Unii oameni consideră că acest aspect reprezintă pentru ei o presiune. Pot înțelege asta, dar dacă se întâmplă acest lucru înseamnă că acel om nu este potrivit pentru mine. Acum pot trece mai ușor peste acest lucru, chiar dacă în trecut îmi era mai greu.

De prejudecăți nu mai vorbim, cred că ele există în orice domeniu, din nefericire, însă înveți în timp să te obișnuiești, înveți să îți schimbi gândirea și încerci să te ții departe de gândurile negative care vin din partea oamenilor către tine. Trebuie să îți construiești acel mindset de care ai nevoie ca să faci față, altă soluție nu este.

cosmina pasarin

Ai devenit persoană publică de mai mult de 20 de ani. Ai încercat să-ți imaginezi care ar fi fost parcursul tău dacă ar fi fost să te afirmi azi, în era social media?

Nu am făcut acest exercițiu până acum, mi-ar fi greu să îmi imaginez cum ar fi fost. Eu sunt un om foarte activ în offline, așa am fost dintotdeauna și sunt sigură că așa voi fi multă vreme de acum încolo. Nu mă regăsesc atât de mult în ideea asta de online. Nu îmi displace, însă nu simt nevoia să expun tot ce fac, sa arat toate locurile în care merg și așa mai departe. Sunt un om care iubește conexiunea cu oamenii, eye contact-ul, de aceea și am acest job. Atunci când merg la evenimente mă pot bucura de energia pe care o emană oamenii, îi simt aproape de mine, îi pot privi în ochi. Adevărata viață acolo e, în oflline.

Ne poți spune un aspect care nu se schimbă și nu se va schimba niciodată în ceea ce te privește?

Sunt o persoană optimistă și nu aș vrea să pierd niciodată optimismul din dotare.

Cum este Cosmina Păsărin ca iubită, ca prietenă, ca fiică?

Sunt un om vesel, energic, care iubește oamenii si sunt destul de atentă la cei din jur. Întotdeauna este mai dificil să vorbești despre tine, decât despre orice altceva, așa că mă opresc aici.

Care sunt compromisurile pe care nu le-ai face niciodată în dragoste?

Nu aș putea accepta să am lângă mine o persoană care este violentă, nu aș accepta să fiu mințită și nu aș mai accepta să stau într-un loc unde nevoile mele afective și dorințele mele nu sunt luate în calcul. Mi se pare normal ca într-o relație echilibrată, cei doi să aibă grijă unul de celălalt. Din păcate, am trăit multe experiențe de acest fel și nu aș vrea să mai am de-a face cu astfel de oameni.

Care sunt lucrurile pe care le ierți, dar nu le uiți?

Dacă nu uiți înseamnă că nu ierți. Iertarea înseamnă a uita. Acesta e un clișeu, „te iert, dar nu te uit”. Ori ierți și uiți, ori nu ierți deloc. Pot înțelege și că unor oameni le este greu să practice iertarea, însă e nevoie de antrenament intens pentru asta. Și eu încerc să practic iertarea și acceptarea pentru că sunt, pentru mine, ca niște ghizi în viață. Sunt lucruri de care eu încerc mereu să țin cont, fac mereu tot posibilul, am și momente în care îmi este greu să accept unele lucruri sau să depășesc unele momente, însă trag de mine și fac tot posibilul să trăiesc în acceptare, iertare și iubire.

Neprevăzutul te incită sau te intimidează?

În general, îmi place să am un oarecare control atunci când vine vorba despre lucrurile pe care le experimentez sau pe care le trăiesc. Încerc să fiu atentă la alegerile pe care le fac tocmai pentru a nu avea parte de aceasta doză mare de neprevăzut.

Aș spune că nu îmi plac schimbările, dar câteodată am făcut unele majore. Așadar, da, neprevăzutul mă incită, dar am și momente în care îmi este frică de unele lucruri care ar putea să se întâmple, însă încerc să o depășesc aceasta frica.

Ne poți spune un lucru pe care îl ai, dar nu ți-l dorești, și un lucru pe care nu-l ai, dar ți-l dorești?

Dacă mi-aș pune problema așa, mie mi se pare că m-aș afla într-o permanentă stare de nemulțumire și nu este acesta felul în care îmi doresc să îmi trăiesc viața. Sunt mulțumită cu ce am și în cazul în care am un moment în care cred că mi-aș dori altceva, schimb repede modul de gândire, pentru că înseamnă că n-am acel lucru, deoarece nu este menit să fie al meu. În felul acesta dispare rapid și nevoia respectivă.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Pot trăi fără multe lucruri despre care aș putea crede că nu îmi pot lipsi. Totul ține de felul în care te poziționezi față de acele lucruri. Cu modul de gândire potrivit, poți schimba orice.

Foto: PRO TV