Corina, ne poți spune un moment memorabil dintre cele prezentate la „Gala umorului” sau o replică pe care o folosești în viața de zi cu zi, care ți-a rămas în minte?

La finalul fiecărei ediţii „Gala umorului”, avem o încheiere: „Gala e gata, trag cortina!” „Trage-o, ce mai aştepţi?” „Dacă v-au plăcut bufonii, mai poftiţi şi altă dată”, adică vinerea viitoare, la o nouă ediţie „Gala umorului”. Sunt replici pe care, de obicei, le spunem împreună. S-a întâmplat însă ca la o ediție să plec din platou și să îl las pe Dragoş să spună singur replicile. S-a stârnit un hohot de râs general, iar la următoarea ediţie, Dragoș mi-a pregătit o surpriză. Scenariul s-a repetat, doar că a plecat el. Replica e deja bine-cunoscută și, ca actori, ne-am însuşit invitaţia pentru telespectatori: să ne urmărească în fiecare vineri, la TVR 2.

 

Cum e și să joci, și să prezinți în aceeași emisiune? Ai revenit la prima dragoste, actoria…

Da, da, da… şi îmi place foarte mult. „Gala umorului” îţi oferă un alt stil de prezentare. Şi eu, şi Dragoş Huluba suntem personaje. În plus, având scenetele în care jucăm, ne ridicăm replicile „la plasă”, colegial, ceea ce este foarte bine. Am parte de un coleg-actor minunat, alături de care am jucat şi în serialul „Primăverii”. Ca actor, mă simt confor-tabil atât în drame, cât şi în comedii. Comedia am deprins-o din şcoală, dar şi de la marii maeştri. S-a întâmplat să fiu într-o distribuție, chiar în anii debutului, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, alături de Tamara Buciuceanu Botez şi de Rodica Popescu Bitănescu. Piesa, o comedie, se chema „Rivalii” şi s-a jucat trei stagiuni. Am întâlnit în carieră actori extrordinari. În film, la „Crucea de piatră”, în regia lui Andrei Blaier, am jucat alături de Gheorghe Dinică, Florina Cercel, Margareta Pogonat, Dorina Lazăr și Ilarion Ciobanu. Din generația tânără îi am parteneri de scenă pe Silviu Biriş, la Teatrul Elisabeta, și pe Mihaela Teleoacă.

Cum arată o vineri seara perfectă? 

De când prezint „Gala Umorului”, nu lipsesc din faţa televizorului. Îmi place să văd emisiunea și la TV şi ador momentele de arhivă cu marii actori. De regulă, vineri seara am spectacole.

corina danila Gala Umorului

 

Apropo, de unde îți iei energia?

Mănânc sănătos, dorm sănătos, am un copil minunat şi toate astea mă ţin în priză ca să ajung seara să bucur oamenii la teatru.

 

Cum arată acum rutina ta de întreținere? Ce ai adăugat, ce ai mai schimbat?

Nu reuşesc să mai ajung la fel de des la clinică, însă seturile de exerciţii pe care mi le-am însuşit deja de trei ani le fac cu stricteţe. Continui să păstrez modul de alimentaţie pe care l-am început și îmi fac zilnic exerciţiile de kineto.

 

Ne poți spune o modalitate prin care transformi o zi mai puțin reușită într-una bună? Cum depășești momentele în care simți că nu-ți iese nimic?

Nu am momente în care simt că nu-mi iese nimic, pentru că sunt foarte recunoscătoare încă din clipa în care deschid ochii dimineaţa. Dacă se întâmplă să fie o zi cu soare, e chiar perfect. Şi dacă sunt necăjită că nu-mi iese un lucru repede, am învăţat că toate se întâmplă în ritmul lor şi atunci când trebuie să se întâmple.

 

Ești mamă de adolescentă. Care sunt provocările de azi ale unui părinte de adolescent? Cum e raportul de părinte-copil în relația cu fiica ta?

Sincer, nu am ajuns să aflu provocările unui părinte de adolescent, pentru că nu am avut parte de ele. Până acum, fiica mea nu a fost rebelă şi nu a avut niciodată probleme. Poate şi pentru că raportul părinte-copil pe care îl am este extrem de normal și relaxat şi am susţinut-o întotdeauna. Rianna ştie că orice ar face trebuie să îmi spună şi, dacă e nevoie, să îmi solicite ajutorul.

 

Ce așteptări ai tu de la tine, ca părinte, și ce așteptări ai de la fiica ta?

Am responsabilizat-o în decizii. Rianna e un mic „adult”. Discuţiile dintre noi nu sunt doar cele dintre mamă și fiică, ci și discuții între prietene. În ceea ce mă priveşte, ca mamă, mi-am propus să o susţin indiferent de ceea ce va alege în viaţă. Rianna învaţă foarte bine la şcoală, atât la matematică şi informatică, cât şi la română şi engleză. Încă nu ştie spre ce se va îndrepta, dar i-am spus că, indiferent de ceea ce va alege, o voi susţine cât voi putea. Important este să descopere ceea ce îi face plăcere cu adevărat.

 

Femeile ar trebui să știe că, după 40 de ani…

… nu se schimbă nimic după 40 de ani, doar că ai mai multă maturitate. Şi trebuie să ai mai multă grijă de sănătate și mai multă atenţie la controalele preventive.

 

Fără ce nu poate trăi Corina Dănilă?

… să visez! Cred că dacă nu ai un vis pe care să îl îndeplineşti, dacă nu ai un scop, ajungi să descoperi că eşti mort pe dinăuntru.