Cum arată viaţa ta acum, Corina?

Corina Dănilă Cred că viața mea este așezată pe un făgaș normal, mă bucur de sănătate, de faptul că pot fi prezentă în viața celor dragi și că sunt un om privilegiat, pentru că fac meseria pe care o iubesc. Mă bucur de viață!

Care sunt lucrurile care te fac fericită?

Corina Dănilă  Fericire îmi aduc întotdeauna zâmbetul copilului meu, aplauzele și fețele luminate ale spectatorilor din sala de teatru, invitații de la „Ieri-Azi-Mâine“, care pleacă încântați de la emisiunea pe care o moderez, o seară la terasă cu prietenii, un apus sau un răsărit, marea și muntele, o carte bună sau un film captivant, muzica… toate astea mă fac fericită.

Care sunt lecţiile cel mai recent învăţate?

Corina Dănilă “Înauntrul tău se află o fântână. Nu umbla niciodată fără o găleata la îndemână.” – este unul dintre citatele poetului persan Jalal ad-Din Muhammad Balkhi, Rumi, cum îl cunoaștem noi. Altfel spus, îmi descopăr zi de zi alte limite și le depășesc, apreciez și binele și mai puțin binele din viața mea… și merg înainte cu credință.

Cum erai ieri, cum eşti azi, cum vei fi mâine, apropo de titlul emisiunii pe care o prezinţi la TVR 2?

Din cum am fost „ieri”, mă bucură că „azi” păstrez entuziasmul, la care s-a adăugat experiența de viață, pe care vreau s-o îmbogățesc cât mai mult „mâine”.

Care sunt satisfacţiile pe care ţi le aduce azi televiziunea?

Televiziunea Română, dacă este să vorbim despre locul în care profesez și unde prezint emisiunea „Ieri-Azi-Mâine”, îmi dă posibilitatea de a modera în fiecare vineri, în direct, timp de 100 de minute, o astfel de emisiune care este vizionată de către toți cei care cred că maneaua este doar o manifestare a vulgului, de cei care mai cred încă în idei, în experiența dezvăluită și de către cei care consideră că geniile și elitele creează și desăvârșesc un neam.

Cum te redescoperi, de an la an, ca femeie?

La fel de sensibilă la frumos, poate prea matură, uneori.

Ca mamă? Ai o fiică adolescentă. Cât de mult seamănă cu tine Rianna?

Încerc să fiu prietena-mama. Ne avem una pe cealaltă și vorbim câte în lună și-n stele. E o perioadă foarte frumoasa din viața fiicei mele, dar și solicitantă, pentru că se apropie examenul de sfârșit de clasa a opta. Rianna este la fel de conștiicioasă precum eram eu la școală, foarte curioasă și deschisă la nou, citește mult, îi place fotografia și adoră plimbările în natură. Față de mine, ea este mult mai aplecată către tot ceea ce înseamnă device-uri. Asta e! Tehnica existentă acum le și permite tinerilor să fie bine informați, dacă îi interesează să nu rămână niște ignoranți.

Cum erai tu ca adolescentă şi cum e fiica ta?

Ea e mult mai analitică și pragmatică decât felul în care eram eu, visătoare.

Joci în lungmetrajul TVR „Circul Matteo“. Despre ce e vorba?

„Circul Matteo” este o producție de televiziune la care am încheiat filmările și se află acum în faza de post-producție. Va fi lansat cât de curând, din câte știu. Este o comedie grotescă, o etalare foarte minuțios detaliată a vieții noastre cotidiene.. dâmbovițene… a felului în care se manifestă societatea noastră, un soi de „radiografie” dacă vreți, a relațiilor noastre interumane. Din păcate, perfect valabile și-n ziua de azi! Viața societății românești este… un circ! Arătat, expus, adulat sau huiduit… dar un circ, la care participăm cu toții și de care suntem vinovați cu toții.

Ce rol ai? Ce provocări îţi aduce acest rol?

N-am să vă spun prea multe despre Gizela, am să vă las să descoperiți rolul pe care îl joacă. Pentru că în acest circ…al vieții, al societății noastre românești, avem și conducători și slujbași, avem și iluzioniști, dar și acrobați care merg pe sârmă, și orbi sau muți care însă aleg să fie așa, chiar dacă ei văd și aud tot, avem și oameni care devin „carne de tun”. Ca-n viață! Pot să spun însă că am lucrat cu mare plăcere la acest proiect, cu o echipă fabuloasă, atât din punct de vedere tehnic, cât ți artistic, o distribuție impresionantî. Si m-am simțit onorată!

Îţi lipseşte perioada în care jucai în telenovelele de la Acasă?

E adevarăt că ritmul de filmări era infernal, de peste zece ore pe zi, așa că în acele nouă luni, cât timp am filmat la „Numai Iubirea”, mama mea a fost adevărata mamă a Riannei și -în acea perioadă din viața mea- acest lucru m-a marcat foarte tare. Proiectul a fost însă unul primit foarte bine de public, drept urmare au fost realizate atâtea alte seriale. Mărturisesc însă, că mi-aș dori să lucrez la un serial de televiziune, mai ales dacă partitura ar fi una ofertantă din punct de vedere artistic. Sper ca Televiziunea Română să pună în practică astfel de proiecte, pentru că profesioniști avem, atât artistic cât și tehnic. Însă teatrul este – și o spun fără nicio ezitare – a fost și va rămâne cea mai mare dragoste. Cine a jucat pe scena rămâne cu amintiri, senzații și simțăminte unice pentru tot restul vieții. Și inima mea este acolo, pe „scândură”…

Dacă viaţa ta ar fi un film, ce titlu ar avea acesta?

„Când sufletul stă întins spre lume.“

De fapt, cum îţi place să te manifeşti artistic cel mai mult?

În teatru.

Arăţi foarte bine. Ce îţi place cel mai mult la tine acum? Şi fizic, şi spiritual.

Mulțumesc! Știu că aspectul meu fizic este și rodul unor schimbări de ordin spiritual, care mă ajută în maturizarea spirituală. Dar, cu siguranță este rodul ajutorului neprețuit pe care-l primesc de la specialiștii unei clinici în tot ceea ce înseamnă kinetoterapie, fizioterapie, nutriție. Din cauza unor probleme de sănătate, legate de coloana vertebrală, am ajuns „pe mâna“ acestor specialiști extraordinari. Le mulțumesc!

Cum arată o zi perfectă, în viziunea ta?

În primul rând, să fiu cu cine mi-e drag! Apoi, să fie cald și soare! Și să fac lucruri care îmi aduc bucurie sau care aduc bucurie celor din jur! În rest, nu mai contează.

Trei lucruri pe care vrei să le faci neapărat în 2018? 

Îmi pare rău, dar nu am lucruri pe care vreau să le fac neapărat în 2018. Aștept, cu răbdare și cu credință, ziua de mâine… dar o trăiesc frumos, la maximum și cu recunoștință, pe cea de azi.

Ce e frumuseţea, în viziunea ta?

Frumusețea fizică este o posibilă unealtă în a atinge un anumit scop, uneori. De cele mai multe ori, pentru mine a fost un hop pe care a trebuit să-l trec. Frumusețea unui suflet este ceea ce mă interesează întotdeauna!

Fără de ce nu poate trăi Corina Dănilă?

Iubire și credință!