De ce ți-ai dorit acest rol, pe cel al Magdei, din serialul Clanul?

Între mine și Magda a fost dragoste la prima vedere, de fapt… de la prima citire! Imediat ce am citit primele replici, m-am îndrăgostit de acest personaj și am ținut neapărat să-l joc pentru că mi s-a părut un caracter foarte puternic și o adevărată provocare pentru mine.

Nu am mai realizat un rol atât de strong până acum, este o provocare pe care o construiesc în cele mai mici detalii. Am început să lucrez la personaj de când am aflat că am luat rolul și, în fiecare zi, mai construiesc câte ceva pentru Magda Udrea.

Ce resorturi noi îți solicită partitura, cum o construiești pe Magda?
Construcția pentru personajul Magda este una foarte complexă. Este un personaj care necesită foarte multă gândire și acțiune. Este o luptătoare, foarte puternică, enigmatică și misterioasă în același timp, extrem de hipnotică, are o sensibilitate și vulnerabilitate bine ascunse și pentru toate a trebuit să mă gândesc foarte bine.

Lucruri pe care le adaug în plus față de experiențele mele anterioare sunt duritate și o violență foarte conținută, asumată. Mi-am imaginat-o ca pe o Cleopatra a lumii interlope. Vreau să aibă o mare greutate și să se simtă prezența ei atunci când intră într-o cameră sau își exprimă părerea.

Așa cum spuneam, lucrez la asta și o să adaug în fiecare zi de filmare până voi ajunge în punctul pe care mi-l doresc.

cataina grama jojo

Dacă ar exista în realitate, te-ai apropia de ea? Cum ai aborda-o pe Magda și ce ai aprecia la ea?

Nu m-aș apropia niciodată de ea (râde)! Nu m-aș apropia de un om care spune lucruri precum ”M-ai luat de proastă, te eviscerez”… mi-ar fi teamă, sincer.

Și un tigru este frumos și fascinant… dar nu ai vrea să te întâlnești cu el față în față!

Dacă aș cunoaște pe cineva precum ea, aș aprecia forța, puterea ei, toată atitudinea hipnotică, faptul că este aparte și că este construită ca o regină, o conducătoare. Însă, repet, nu aș vrea să fiu atât de aproape…

Care e atmosfera de la filmări, cum decurge o zi din viața ta acum?

Atmosfera la filmări este extraordinară, mă înțeleg incredibil de bine cu toată echipa. Eu sunt îndrăgostită de platourile de filmare și îmi place că lucrez cu o echipă de adevărați profesioniști. Își fac foarte bine treaba toți, atât cei din fața camerelor, cât și cei din spatele lor, lucru care pentru mine este extrem de important.

Sunt convinsă că acest serial va fi îndrăgit pentru că toți oamenii pun suflet.

O zi din viața mea la filmare este foarte faină! Începe cu partea de pregătire și de make-up, așadar stau alături de fetele cu care am mai lucrat ani de zile la alte proiecte, apoi costumele. În primele ore ale dimineții, râdem și glumim. Apoi trecem la treabă. Este fascinant totul – cum mă surprinde, de fiecare dată, ce se întâmplă pe platoul de filmare. Oricât de tare încerci să-ți imaginezi totul acasă, pe set devine real și cumva magic.

Încă se sudează echipa? Cum e să-i dai replica lui George Mihăiță, aka Bebe Măcelaru, care e ”chimia” dintre voi?

Echipa mi se pare extrem de sudată, parcă fiecare piesă din puzzle și-a ocupat locul ei și funcționăm cu toții foarte bine. În ceea ce privește relația mea profesională cu George Mihăiță, este extraordinară. Noi am mai lucrat la alte proiecte mari: lung metraj și teatru. Ne înțelegem foarte bine, iar aici cred că vom fi un ”power couple”. Pur și simplu avem o chimie extraordinară și rezonăm foarte bine unul cu celălalt. Cred că am fost foarte bine aleși pentru aceste două personaje.

Ce alte surprize plăcute ai mai întâlnit pe platouri?

Am avut surpriza să descopăr oameni noi, pe care nu-i cunoșteam și pe care i-am descoperit la acest proiect. Mă bucur că sunt cu toții niște profesioniști și care iubesc la fel de mult ca și mine ceea ce fac.

Eu apreciez foarte mult pasiunea, cred că cele mai mari proiecte se nasc dintr-o pasiune extraordinară pentru ceea ce facem cu toții și cred că echipa este foarte importantă. Când descopăr o echipă bună, mă atașez tare, devine ca o a doua familie. Și asta am găsit aici !

Ți-ai schimbat și look-ul pentru rol… ce alte schimbări ai face pentru un rol, daca acesta ar cere-o?

Mi-am schimbat imaginea pentru rol, respectiv mi-am vopsit părul pentru prima dată în 41 de ani. Mi s-a părut foarte important pentru personaj, am simțit că doar așa Magda poate prinde viață, că doar așa pot exprima cu adevărat esența ei. Magda nu putea fi blondă, această culoare subliniază altceva. Ea este o femeie făcută pentru acest ciocolatiu pe care-l am acum.

Aș mai face multe schimbări, dar depinde de ceea ce presupun. E greu să spun acum, însă sunt în stare să merg departe pentru acest personaj pentru că sunt îndrăgostită de el.

Cum arată vara ta, Cătălina, în afară de filmări? Mai ai timp de altceva? Ce se mai află pe lista de ”to do”?

Vara mea a arătat foarte bine până acum, a existat un echilibru între filmări și timp liber. Deocamdată, am avut timp și pentru alte activități. Am fost plecată în vacanță, într-o croazieră frumoasă cu familia. O să mai avem câteva escape-uri de weekend, din când în când.

Pe lista mea de to-do pentru că a mai rămas ceva din vara aceasta sunt plimbările: să mergem, să ne bucurăm de locații frumoase, atât cât se poate. Mi se pare că vara este cel mai bun medicament pentru noi toți și că este perioada când trebuie să profităm de vacanțe și relaxare. Avem nevoie de vară deoarece apoi începe treaba, școala, grădinițele și vacanțele devin mai rare.

Eu o să încerc să le combin pe amândouă: munca și relaxarea, astfel încât să avem un final de vară cât mai echilibrat.

Copiii tăi te urmăresc în filmele în care joci, ce te întreabă despre profesia ta? Care sunt curiozitățile lor de oameni mici față de munca oamenilor mari?

Zora este foarte mică să urmărească ceva, însă m-a mai văzut la televizor. Își pierde repede răbdarea, nu e încă zona ei. Achim este foarte curios, e fascinat de regie. A devenit fascinat de industria noastră și cum funcționează ea. Mă întreabă foarte multe lucruri tehnice: cum arată o zi de filmare, cum învățăm textele, care este întregul proces, ce se întâmplă pe platou mai exact, cum funcționează actorii, regizorii, producția.

Care sunt cele mai recente lucruri pe care le-ai redescoperit prin ochii lor?

De fiecare dată, descopăr prin ochii copiilor mei bucuria de a trăi, bucuria pe care mi-o creează lucrurile mici, simple, cum ar fi: faptul că este soare afară și putem să ne bucurăm de o baie într-o piscină sau joaca, râsul și faptul că ne iubim unul pe celălalt. Datorită lor și prin ochii lor, învăț să stau ancorată în prezent și asta îmi place foarte tare.

Noi, adulții, ne raportăm cumva când vine vorba despre viață ori de trecut, chiar și de cel apropiat, ori ne îndreptăm atenția către viitor. Este minunat că alături de ei trăiesc clipa și le mulțumesc că m-au învățat și mă învață în fiecare clipă.

În universul vostru familial – Cătălina, Paul, Achim și Zora – nu mai încape…

Niciun animăluț deocamdată (vă mărturisesc că mi-aș dori câte unul din fiecare pentru că așa sunt eu construită, însă trebuie să fim responsabili. Avem 2 pisici și 2 câini, la ai mei. Eu aș mai fi luat câte unul, dar e greu să avem grijă de toți) și ar mai avea loc cât mai mulți prieteni, oricând avem loc pentru un om fain în viețile noastre.  

Copiii ar vrea să calce pe urmele voastre, îi atrage domeniul artistic?

Îi atrage pe amândoi domeniul artistic, dar nu știu dacă ar vrea neapărat să ne calce pe urme. Zorei îi place foarte mult să cânte, să danseze, să interpreteze. Achim este și el fascinat, în egală măsură, de asta, dar e mai degrabă interesat de partea de filmare, imagine și regie. Habar nu am ce va fi pentru că fiecare dintre ei are foarte multe calități și veleități, nu doar artistice. Dacă va exista această dorință, îi vom susține cu tot dragul.

Ce ar trăda pentru un necunoscut faptul că a intrat într-o casă locuită de actori?

Nu știu dacă există vreun element în casa noastră care i-ar arăta unui necunoscut că a intrat într-o casă locuită de actori. Avem în biblioteca din living un raft întreg de cărți de specialitate: de metodă de actorie, de cum să scrii un scenariu și așa mai departe. Însă nu mi dau seama dacă ar fi un alt element.

Dar arată mai artsy, adică e clar că e o casă locuită de către niște artiști, dar nu știu dacă și-ar da seama că e locuită de actori.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Eu nu pot trăi fără familia mea, în rest cred că m-aș putea lipsi de absolut orice. Sincer! Nu am adicții față de lucruri, față de nimic. Pot să mă obișnuiesc rapid cu orice stil de viață, atât timp cât îi am pe cei dragi aproape.