Cum abordezi tu fiecare nou sezon La Măruță? Legat strict de tine, îți propui câte ceva cu fiecare etapă?

 

Da, mereu îmi propun să aduc ceva nou în emisiune, dar și ca oamenii să mă descopere mai bine pe mine. Desigur, în toți acești ani m-am schimbat, am început al 24 sezon, tocmai de aceea cred că e nevoie să ne redecoperim unii pe alții, atât eu să aflu ce îi bucură pe oameni, cât și ei să se obișnuiască cu stilul meu: direct, sincer, prietenos.

 

Îți analizezi evoluția și felul în care te-ai schimbat de-a lungul anilor? Obișnuiești să-ți revezi emisiuni mai vechi?

 

Sigur că da și îmi face mare plăcere să observ evoluția mea și a gusturilor publicului. Cred că în toate domeniile există o ciclicitate, moda revine, iar eu sunt fericit că de câțiva ani sunt din nou gazda unei emisiuni senine, amuzante, că aduc în casele oamenilor zâmbete și emoție.

 

Te mai surprinde ceva la vedetele din România care vin pe canapeaua ta?

 

Întotdeauna oamenii mă surprind, dar cred că am ajuns la o vârstă și am adunat experiențe personale care mă fac ceva mai sceptic. Am văzut multe și am trait multe la viața mea și cred că noi, oamenii, avem în general cam aceleași slăbiciuni și aceleași mari dorințe. Înr-un fel, mereu istoria se repetă.

 

Celebra canapea pare că face parte din cabinetul unui psiholog, câteodata, unde oamenii se confesează. Simți că discuțiile acestea, chiar dacă sunt la tv, îi ajută cumva?

 

Da, foarte mult. Cred că atunci când un om vine pregătit să povestească o experiență fericită sau poate mai puțin fericită își atrage simpatia publicului. Oamenii apreciază sinceritatea și deschiderea și vor fi mereu alături de cei care sunt sinceri.

 

Un subiect monden care te-a amuzat recent care ar fi?

 

Colegul Radu Ciuca, burlacul emisiunii, de curand a fost surprins de actrita Diana Sar, cand l-a sarut in direct… pentru ea a fost o proba de actorie, pentru el un moment inedit, iar pentru echipa un moment amuzant…

 

Ce ai face dacă mâine nu ar mai exista La Măruță?

 

Probabil aș face o altă emisiune. Pe de altă parte, eu sunt și MC, adică gazdă la evenimente private, atât corporate, cât și private, și îmi place foarte mult. E o bună ocazie să cunoc oameni, să mă bucur alături de ei la o ocazie deosebită. Aș face asta. Cum radioul a fost mereu pasiunea mea, și o emisiune radio ar fi o posibilitate. Nu știu, cu siguranță nu aș putea să stau degeaba.

 

Copiii tăi și ai Andrei vă moștenesc talentul artistic. E greu să fie atât de mulți artiști într-o familie?

 

E încă devreme să ne dăm seama cu adevărat ce înclinații au Eva și David, dar cu siguranță când trăiesc cu atâta muzică în jur, văzând spectacole și emisiuni TV, cu siguranță le-a devenit familiar, le place, toate astea fac parte din viața noastră. Noi ne-am bucura dacă ei ar dori să devină cântăreți sau să lucreze în televiziune, dar la fel ne-am bucura și dacă ar vrea să fie ingineri sau veterinari. E important să fie fericiți, să facă ce le place. Deci nu aș zice că suntem mulți sau prea mulți artiști în familie, important este să fim împreună, să fim fericiți.

 

Care sunt cele mai recente sfaturi pe care le-ai transmis copiilor voștri? Ce i-ai învățat?

 

Să înoate, să meargă pe bicicletă, pe role, să citească, să numere… Cam asta înveți la vârsta lor, nu mari lecții de viață. Cred că lecțiile sunt date de exemplul nostru, al părinților lor, iar noi sper că îi tot învățăm să fie politicoși și sinceri.

 

Care e cel mai greu lucru la a fi părinte?

 

Să înghesui în 24 de ore atât de multe lucruri: joacă, teme, muncă, trafic, de toate.

 

Cum i-ai transmite Andrei c-o iubești fără să folosești cuvinte?

 

I-aș mai dărui un inel, să știe că, dacă aș lua-o de la capăt, aș cere-o din nou în căsătorie.

 

Dacă ai fi tu în postura de invitat – Măruță la Măruță, ce te-ai întreba?

 

Cred că oamenii au multe întrebări despre un prezentator de televiziune, deci aș încerca să aflu despre culisele emisiunii, dar și despre viața lui personală. Aș fi un invitat model, să știi, nu prea țin secrete. Asta dacă nu cumva e vorba de secretele altora, dacă cineva îmi spune ceva off-the-record, păi atunci nu va afla nimeni!

 

Cum a fost vacanța, Cătălin? Te-ai întors plin de energie la muncă sau ai mai fi stat puțin?

 

Sunt genul de om care nu poate sta locului prea mult timp și nici în vacanță nu dorm toată ziua, ci abia aștept să descopăr locuri, să cunosc oameni. M-am odihnit, m-am relaxat, dar mi-a fost și dor de echipa mea. Abia așteptam să mă reunesc cu colegii și să începem treaba. Cred că toți ne-am întors cu drag și gata să facem emisiuni pline de bună dispoziție. Totuși, cred că mi-ar plăcea ca vacanțele să fie un pic mai dese ca să ne reîncărcăm mereu bateriile! (râde)

 

Care sunt lucrurile pe care le faci în concediu, în afară de călătorii și odihnă, cum se schimbă rutina ta față de cea în care ești la serviciu?

 

Rutina mea e legată strâns și de programul Andrei și al copiilor, îi duc la școală și la grădiniță. Când suntem în vacanță nu ne mai trezim cu alarmă, ci când vrem noi sau mai degrabă când vrea Eva, ea e cea mai matinală! Ne luăm micul-dejun liniștiți, fără grabă, și ne facem planuri ca să petrecem ziua cât mai plăcut împreună. Mergem la picnic, la piscină, la film, avem musafiri. Desigur, plecăm și câteva zile la mare, anul ăsta am mers în Grecia și în Turcia, unde ne bălăcim mult și pierdem complet noțiunea timpului. Ne relaxăm, pur și simplu! Acum că vacanța s-a terminat, eu mă duc la redacție în fiecare zi, iar serile le petrec cu familia. Așa cum face mai toată lumea presupun.

 

Fără ce nu poate trăi Cătălin Măruță?

Trebuie să fie lucruri, nu persoane, da? Nu trișez. Atunci dacă e vorba de lucruri: acasă, în sensul locul acela în care sunt cu familia și mă simt foarte bine, vacanțe la mare, aparat de fotografiat sau telefon ca să imortalizez cele mai frumoase momente când am chef.

Foto: PRO TV