Cătălin, ești într-o forma fantastică, cel puțin așa te vedem noi la televizor, în noul sezon ”Bravo, ai stil! Celebrities”… Care sunt lucrurile care te împlinesc în prezent?

 

Sunt aceleași lucruri care m-au împlinit și în trecut. Munca susținută pe care o desfășor și care îmi oferă întotdeauna cele mai mari satisfacții. Și aici mă refer la jobul din televiziune, la Kanal D,  cu proiectul “Bravo, ai stil! Celebrities”, la ceea ce creez în modă,  dar și la celelelate domenii în care activez.

 

Ce lucruri s-au schimbat major în viața ta în ultimul an și ce a stat în spatele acestor schimbări?

 

Lumea se aștepta ca după intervenția suferită anul trecut să schimb lucrurile, să devin mai egoist. Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că după perioada de acomodare, în care m-am odihnit, m-am recuperat, m-am apucat din nou de lucru. Poate nu a fost o muncă la fel de susținută, dar a fost la fel de mare implicarea. Am fost mai selectiv în ceea ce fac, am înțeles că nu trebuie să mă mai consum și să nu mă mai risipesc în toate direcțiile.

N-am schimbat nimic fundamental, doar am prioritizat, n-am devenit mai egoist, am încercat să ajut oamenii mai mult decât o făceam, să le spun că cel mai important aspect este sănătatea.  Nici banii, nici reușitele nu contează dacă nu ești sănătos.

 

După ce principii îți trăiești viața acum?

 

Dintotdeauna m-am considerat acel cal pur-sânge care nu aleargă pentru a câștiga cursa, ci pentru a se menține în formă. Trăiesc viața ca și cum mâine ar fi ultima zi.

Bravo, ai stil! Celebrities catalin botezatu

Profesional, jubilezi. Te vedem la tv într-o multitudine de ipostaze – amuzant, serios, tandru, acid… Care e atomsfera de la filmări?  Ce nu se vede la tv?

Atmosfera este una superbă, suntem o familie – pornind de la membrii juriului, de la prezentatoare (Ilinca Vandici n.r) și până la oamenii din producție. Suntem o familie unită în care ne distrăm, dar și muncim cu profesionalism. Ce nu se vede pe micul ecran sunt multe nebunii care ne amuză copios și ne mențin într-o formă perfectă. În ceea ce privește partea de reality-show propriu-zis, sunt același jurat dur, sever ce taxează indiferent de ce spun oamenii.

Suntem trei jurați diferiți, dar ne completăm unul pe celălalt. Eu jurizez stilul, nu mă implic emoțional. Țin la concurente în egală măsură, dar taxez când ceva nu este în regulă în ținutele lor.

 

În ce fel ți-a schimbat viața emisiunea ”Bravo, ai stil!”?

 

Deși filmez uneori și câte 12 ore pe zi și e obositor, vin cu plăcere la acest job, cu dorința de a-mi vedea colegii, mă distrez cu ei. Nu mai am atâta timp pentru clienți sau alte lucruri, dar acest format este o provocare, fiind o emisiune de fashion. Mă simt ca peștele în apă.

 

Care sunt cele mai importante persoane din viața ta? Dar tu pentru cine ești cea mai importantă persoană?

Este vorba de una și aceeași persoană: mama. Ea este pe primul loc în viața mea și eu sunt pe primul loc pentru ea. Pe locul doi este tatăl meu și apoi sunt prietenii mei. Am cinci-șase prieteni buni, buni și mă simt foarte bogat și fericit.

 

Ce te inspiră acum în creația ta? Cum arată femeia decadei care tocmai a început?

Pe mine mă inspiră orice, un film, o stare, un peisaj, evident actualizate în trendurile de modă. Femeia, pentru mine, indiferent de decadă, este frumoasă și deșteaptă. Generația actuală nu știu dacă va reuși să treacă în acea etapă a feminității, a acelei „femme fatale”. Adolescentele de azi se împart în două categorii. Fie sunt foarte bărbătoase, neîngrijite, cu rucsacul în spate, fie vulgare, acele femei care consumă toată rezerva de acid hialuronic din București, femei fără limită în numărul de operații. Sunt foarte puține femei care au grijă să nu depășească limita, să rămână feminine, delicate. Un bărbat adevărat nu caută femei vulgare. Femeia trebuie să se aranjeze, să se îngrijească, să rămâna feminină.

 

Tu ce fel de feminitate apreciezi? Ce atribute definesc o femeie frumoasă, în adevăratul sens al cuvântului?

O femei frumoasă este o femeie care are mai mult decât un ambalaj. O femeie căreia îi place să călătorească, să cunoască, să exploreze cultura lumii. Pentru mine, partenera de viață trebuie să fie acea femeie “accident“ cum îi spun eu, dupa care lumea să întoarcă capul. Nu sunt gelos, dimpotrivă, îmi place ca femeia de lângă mine să fie admirată. De asemenea, cred că o femeie trebuie să fie deschisă la nou.

 

 

Trei lucruri care te-au făcut fericit în ultima lună?

M-au bucurat  succesul pe care l-am avut la Săptămâna Modei de la Paris, cu o prezentare care s-a bucurat de o audiență elitistă, formată din ambasadori, critici de modă, munca de la ”Bravo, ai stil! Celebrities!” și, de asemenea, ca ma simt bine din punct de vedere al sanatatii.

Bravo, ai stil! Celebrities catalin botezatu

Un lucru pe care l-ai aflat despre tine recent care ar fi?

Ceea ce contează sunt doar lucrurile bune, cele rele nu le mai bag în seamă. Îmi place când oamenii constată că sunt un om bun și altruist.

 

Care e cea mai frumoasă declarație de dragoste care ți s-a făcut vreodată?

Primesc la atelier multe declarații de dragoste, scrisori, flori, torturi, prăjituri. Fiecare declarație de dragoste e frumoasă și specială.

 

Știm ce te împlinește profesional, dar personal? Ce îți dorești pentru tine și pentru persoana iubită?

Pentru mine, partea aceasta  personală este pe locul doi și persoana iubită lipsește cu desăvârșire. După tot ce s-a întâmplat anul trecut, mă gandesc la faptul că cel mai important este să fiu sanatos.

Existența unei persoane iubite nu mă mai împlinește foarte mult în acest moment, îmi doresc să fiu sănătos, să nu-mi dezamăgesc publicul, să duc la capăt proiectele în care sunt implicat. Dacă e să mai întâlnesc fericirea, cu atât mai bine. Nu le putem avea pe toate.

 

Fără ce nu poate trăi Cătălin Botezatu?

Sănătate, iubire, prieteni și jobul meu.

 

Foto: Kanal D