Carmen, revii la tv după o pauză destul de îndelungată. Cu ce gânduri începi noul proiect MediCOOL, de la Antena 1 și care va fi rolul tău în emisiune?

Recunosc că “ revenirea” în televiziune nu făcea parte din proiectele mele de viitor, dar formatul şi calitatea celor două producţii ale Antenei 1 m-au convins să mă alătur echipei în calitate de coprezentator, responsabil de tot ce înseamnă stil de viaţă sănătos, alimentaţie şi mişcare. MEDICOOL şi HELLO CHEF sunt două producţii care mi se potrivesc foarte bine, care îmbină în mod fericit informaţia şi divertismentul şi sper că vor fi pe gustul telespectatorilor. Ambele se vor difuza în weekend la ANTENA 1, iar primele ediţii sunt programate pe 26 și 27 februarie.

Ești unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din domeniul sport și stil de viață sănătos de la noi – alimentație etc., cum se reflectă această influență asupra celor care te urmăresc?

Mulţumesc! Nu mă preocupă să mă definesc sau să mă plasez într-o categorie. Mesajul meu public, în care eu cred cu tărie, este acelaşi de peste 20 de ani, când nici nu exista termenul “influencer”. Eu nu mi-am propus să „influenţez”, ci să vorbesc despre lucrurile pe care le FAC şi în care CRED. Dacă lucrurile astea ajută pe cineva, nu pot decât să mă bucur.

Programele mele de slăbit şi de transformare corporală au ajutat mii de oameni în lupta dură cu kilogramele în plus, iar pentru mine acest lucru este o onoare şi un motiv de mândrie. Mesajele emoţionante pe care le primesc de peste 10 ani de zile de la cei care îmi urmează programele şi pe care le public în mare parte pe conturile mele de socializare sunt elocvente pentru  mine.

Ce te întreaba cel mai des oamenii?

Cum fac să slăbesc?

Carmen Bruma

Care crezi că sunt trendurile în materie de stil de viață sănătos, dacă putem vorbi despre astfel de tendințe, în afară de cele consacrate, în 2022?

Putem vorbi despre astfel de “ trenduri” şi consider că ele sunt de fapt o sabie cu două tăişuri. Oamenii care nu sunt dispuşi să se informeze temeinic sunt tentaţi să urmeze orice „dietă”, indiferent cât de aberantă ar fi, doar pentru că este la modă. Observ în ultima vreme că are succes la noi moda postului intermitent, care poate fi benefică în anumite condiţii şi la anumite persoane. Pentru altele e chiar periculos.

Observi o schimbare în bine în ceea ce privește abordarea oamenilor către alimentație corectă și mișcare, ”secretele” unei siluete armonioase?

Da, categoric există o deschidere mult mai mare faţă de acum 10 ani pentru subiecte care au legătură cu sănătatea, frumuseţea și starea de bine.

Ai observat că există o formulă prin care oamenii absorb mai bine informația despre cum să trăim mai bine? Mai caută oamenii secrete, miracole pentru a slăbi sau pentru a se bucura de o stare bună?

Da. Exemplul personal expus cu sinceritate şi în limbaj “prietenos”, accesibil tuturor este, după experienţa mea, calea de comunicare de succes. Oamenii vor soluţii concrete, experienţe reale ale unor persoane cu care se pot identifica. “ Miracole” vor căuta tot timpul, cred că face parte din natura umană . Chiar şi atunci când ştii că miracolul nu e posibil, nu te poţi abţine să te uiţi după o scurtătură.

Care lucrurile pe care vrei să le bifezi în 2022, în plan personal?

Un program nou de slăbire, mutatul într-o casă noua şi, dacă îmi ies, şi două vacanţe- sunt foarte mulțumită.

Cu ce te surprinde cel mai des fiul tău, Vlad? Cum îl vezi în următoarea etapă, ce principii ai vrea să-i imprimi?

Mă surprinde zilnic cu multe lucruri, inteligenţă, sensibilitate, simţul umorului. Nu mi-am făcut o lista de principii, dar mi-ar plăcea ca Vlad să simta că părinţii lui îl iubesc necondiţionat şi că sunt mândri de el.

O întrebare la care ai de fiecare dată alt răspuns care ar fi?

Unde te duci?

Care sunt lucrurile de care ești cel mai mândră până la această vârstă?

Vlad, programele mele…

Planuiești să mai lansezi o carte, un proiect legat de un stil de viață armonios?

Da, sper ca anul acesta, după ce mă liniştesc cu mutatul.

Gâdul cu care te trezești în fiecare dimineață care e?

“Câte am de făcut!”, dar cu bucurie. Nu-mi place să nu am treabă.

Un lucru la care nu se pricepe Carmen Brumă?

La facut bagaje (râde).

NU POT TRĂI FĂRĂ

Îmi place să cred despre mine că pot trăi fără orice „lucru”, dar asta nu înseamnă că mi-ar plăcea.