Cei doi faimoși bucătari pot fi urmăriți în fiecare miercuri, de la ora 21.00, în emisiunea TLC „Regele cofetarilor în competiție”, unde se vor întrece pentru prima oară într-un show presărat cu probe care le vor pune la grea încercare măiestria culinară.

 

  1. Cine te-a influențat cel mai mult când vine vorba de munca ta?

 Buddy Valastro: Tatăl meu. Tatăl meu este eroul meu și omul care m-a învățat tot ce știu și sunt astăzi. De-a lungul acestei competiții, m-am îmbrăcat numai în alb, pentru că am vrut să reprezint cofetarii din întreaga lume și să-mi aduc aminte de cum obișnuiam să ne îmbrăcăm eu și tatăl meu în fiecare zi de muncă. Am vrut să aduc un omagiu tuturor cofetarilor de modă veche, sper că i-am făcut mândri și îmi doresc să câștigăm.

2. Care crezi că sunt momentele remarcabile care vor ține fanii aproape de micile ecrane până la finalul competiției?

 Buddy Valastro: În fiecare episod vor exista o rundă dedicată patiseriei și una dedicată cofetăriei. Cu susținerea și ajutorul coechipierilor, vom lupta să demonstrăm că ideile noastre sunt cele mai îndrăznețe și gustoase. Eu și Duff împărtășim opinii diferite și fiecare crede despre el că este cel mai bun, dar la final, votul decisiv se află în mâna juriului. Există și un soi de tensiune între noi, motiv pentru care emisiunea va fi un rollercoaster emoțional și sper că o să vă placă.

3. Cum ți s-a părut experiența gătitului sub presiune și ce efect a avut aceasta asupra deserturilor pe care le-ai pregătit? Care crezi că este cel mai mare avantaj al tău în bucătărie?

 Buddy Valastro: Trebuie să știți că eu și partenerul meu lucrăm foarte bine împreună, am realizat peste 300 de episoade de Regele Cofetarilor, unde în fiecare săptămână pregătim un tort uriaș și suntem întotdeauna sub presiune. Ne confruntăm cu diferite obstacole și ducem lupte contra timp constant, însă sunt mândru de ce reușim să prezentăm de fiecare dată. Nu există prea mulți oameni în lume care să facă ceea ce eu și Ralph suntem capabili să realizăm într-o perioadă scurtă de timp și ne respectăm unul pe celălalt foarte mult. De aceea, cel mai mare avantaj al meu îl reprezintă chiar ajutorul pe care îl primesc din partea lui Ralph și echipa pe care o formăm împreună. Apoi, și faptul că sunt cofetar de foarte mulți ani reprezintă un atu pentru mine în această confruntare.

4. Ce sfaturi le transmiți pasionaților de cofetărie care își încep acum călătoria în această lume?

 Duff Goldman: Cel mai bun sfat este să citiți rețeta integral înainte de a începe să gătiți și să vă asigurați că aveți toate ingredientele și echipamentele necesare. Puneți-le pe toate într-un loc, astfel încât să nu realizați în mijlocul procesului că vă lipsește un anume produs – când pregătești deserturi nu te poți opri pur și simplu să pleci la magazin. Pentru a marca o reușită, trebuie să te asiguri că dispui de toate ingredientele și ustensilele de care ai nevoie. În caz contrar, există riscul de a aduna anumite frustrări care te vor demoraliza și chiar opri din a continua să te bucuri de plăcerea de a-ți prepara singur dulciurile.

5.  A fost vreo clipă în care te-ai gândit că nu vei reuși să termini tortul la care lucrai?

 Duff Goldman: De fiecare dată. Cu fiecare tort pe care trebuia să-l realizăm, nu credeam că vom ajunge să terminăm la timp, însă este un lucru bun, pentru că această temere ne-a ajutat să ne mobilizăm și să ne demonstrăm calitățile. De-a lungul competiției, am avut foarte multe idei pe care le-am pus în aplicare și pe care nu le-am putut lăsa neterminate, tocmai datorită naturii competiției. Încercam foarte multe și nu ne rămânea timp pentru altceva, lucram până expira timpul de fiecare dată.

6. Care este cel mai ieșit din comun tort realizat pe parcursul acestei competiții în ceea ce privește combinația de arome?

 Duff Goldman: Ingredientul meu preferat este ciocolata. Este cel mai dificil ingredient și este greu să lucrezi cu el, mai ales atunci când îți dorești să iasă ceva grozav. Să combini ciocolata cu alte arome este unul dintre cele mai pretențioase și complicate lucruri, este un ingredient sensibil, care depinde de mulți factori pentru a fi integrat cu succes într-un desert. În ceea ce privește deserturile și aromele, am vrut ca toate prăjiturile să fie cât mai simple. Proba tortului nu a reprezentat o adevărată provocare pentru mixul de arome, în schimb, s-a punctat felul în care era decorat acesta. Dacă vorbim de lucruri inedite, în episodul în care am pregătit gogoși, una dintre acestea era de fapt un sendviș de pui prăjit. A fost delicios. Extravagant a fost însă unul dintre torturi, pe care l-am concept în așa fel încât să fie agățat de tavan.

 7. Care este asul tău din mânecă? Cum te vei simți dacă vei pierde?

 Buddy Valastro: Asul din mânecă este experiența emisiunii TLC Regele Cofetarilor. Sunt cofetar de foarte mulți ani, de când aveam 11 ani. Am realizat zeci de mii de torturi, tot ce trebuie să fac este să mă prezint la probe și să demonstrez ce știu să fac. În plus, îl am pe Ralph, nu sunt prea mulți oameni în lume care pot realiza ceea putem noi doi realiza în opt-zece ore, iar acest lucru va face diferența. Dacă voi pierde? Ce întrebare bună! Între mine și Duff există un „conflict” de foarte mulți ani, iar fanii și-au dorit să afle cine este cel mai bun, așa că vor descoperi curând. Dacă va câștiga cu adevărat, i-aș aprecia tortul și l-aș felicita. Este o luptă foarte strânsă și dacă m-aș gândi constant că voi câștiga, voi fi dezamăgit dacă nu va fi așa. Încă nu știu dacă voi câștiga sau nu. Totul este subiectiv, vreau ca fanii să-mi spună care a fost cel mai bun tort.

 Duff Goldman: Finala a fost și momentul meu preferat din emisiune, pentru că niciunul dintre noi nu știa cine urma să câștige. Nu mai aveam nimic de demonstrat, amândoi știam că prezentam torturi splendide și așteptam decizia juriului, nu mai aveam nimic de demonstrat. A fost foarte palpitant.

 Totodată, sunt mândru de munca pe care am depus-o pentru realizarea acestei emisiuni și am dat tot ce am avut mai bun, iar asta este mai mult decât suficient pentru mine. Dacă nu voi câștiga, voi pierde în fața unui tip care este foarte bun la ceea ce face. Totul va fi ok dacă voi pierde, dar nu voi pierde.

 7. Care a fost cel mai dificil lucru din această competiție?

Buddy Valastro: Cele mai dificile au fost provocările torturilor. În fiecare episod am lucrat la realizarea unui tort uriaș, însă fără echipa mea de la „Carlo’s Bakery”, doar cu ajutorul lui Ralph. Tortul din finală a fost, cu siguranță, cel mai complex. Am lucrat timp de patru zile, câte 18 ore pe zi, iar rezultatul este incredibil. Abia aștept să-l vedeți!

Daca esti pasionat de cofetarie, trebuie sa incerci aceasta reteta de macarons!

 

Citește și: Interviu EXCLUSIV Dragoș Bucur: „Nu e ușor să crești un copil. E mai greu decât orice film.“