Andrei, tu ești o persoană foarte veselă și tonică în realitate. Cum e să-l interpretezi pe maleficul Ștefan Dragomir în ”VLAD”? Știu că preferi personajele negative…

Dar și personajul Ștefan e vesel și tonic.  Mie nu mi se pare malefic deloc, dar chiar dacă ar fi, atributele nu sunt antagonice ci complementare.. Cred că și Stalin era vesel și tonic.. există o grămadă de psihopați care se bucură de viață.De câte ori te-a ajutat umorul în anumite situații de viață? Este cea mai la îndemână modalitate de a scăpa de probleme?

Întotdeauna m-a ajutat umorul. Cred că e singura modalitate de a scăpa de probleme. Cred că de-aia există umorul. Ați văzut vreun sinucigaș cu umor? Umorul schimbă perspectiva lucrurilor. Micșorează suferința și minimalizează tragedia. Uite o mantră: indiferent de ce fel de problemă ai avea pune cuvintele astea înainte “din punct de vedere geologic..”

Ești căsătorit de mulți ani. Cum îți faci încă soția să râdă?

Nu știu cum… dar râde. Și ea mă face să râd. Și asta e unul dintre cele mai importante lucruri pe care le avem în comun.Ce-ți reproșează soția ta? Dar tu ei?

Că sunt dezordonat. Că întârzie.

andrei aradits si sotia
Andrei Aradits și soția lui, Andreea
Cum e să fii tată de adolescent? Mai ales în această perioadă plină de restricții… Adolescenții nu sunt obișnuiți cu restricțiile…

Distanțarea socială nu e o restricție care să deranjeze adolescenții din ziua de azi. Ah, dacă pica netul aveam drame.. .dar altfel…


Când a trecut cel mai greu timpul pentru familia voastră?

Uite chiar acum! Familia mea e în Grecia de o săptămână iar eu am rămas acasă cu pisicile să termin filmările. Mâine plec. Mereu am fost împreună în vacanțe. Andreea mi-a zis că fără mine îi e greu să se decupleze și să intre în starea de relaxare motănească pe care o expir eu în general.

Ești priceput în bucătărie. Care sunt cele mai recente reușite culinare pe care ai vrea să le împărtășești?

 Mi-a ieșit un sos bun la niște creveți. Clasic: usturoi, ardei iute, vin, țelină apio, roșii cherry. O bucurie!


Ce ai făcut cât ai așteptat reluarea filmărilor la ”VLAD”?

Ce să fac, am citit și m-am spălat pe mâini. Am mai filmat niște reclame la mine în curte și le-a montat Eric.


Ce te intrigă cel mai mult la personajul tău?

Percepția publicului. Uite chiar aici s-a scris mai sus “malefic”. De unde până unde? Hopkins în “Tăcerea mieilor” are un personal malefic.. Ștefan e un învârtitor balcanic, fără prea mult succes. Nu e nici măcar în politică..

Ce alt personaj din ”VLAD” te-ai fi văzut interpretând?

Oricare. De la Matei la Carla. Aș fi putut să interpretez orice personaj.

Dacă ai scrie tu însuți un episod din ”VLAD”, acțiunea ar lua cursul…

Hmm… eu aș dezvolta așa: Ștefan ar vrea să se răzbune pe Vlad la rândul lui, dar pe parcurs amândoi și-ar da seama că dușmanii adevărați sunt Cezar și Iordache. Apoi cei patru  prieteni s-ar alia ca în tinerețe împotriva voinței lor și i-ar căsăpi pe cei doi cardinali din umbră și le-ar lua afacerile dubioase și Vlad ar rezolva o problemă morală, ceva, ar împărți niște dreptate.. că nu banii sunt motorul lui… Dar vedem ce se va întâmpla… în toamnă

Cel mai greu îți e să…

Tac naibii din gură.

 În ce situații ți s-a întâmplat să fii tu personajul negativ, în propria ta viață, față de tine însuți?

Asta e o întrebare complicată care necesită fie o mărturisire abisală de breaking-news, fie un joc de glezne grațios de PR… Au fost momente în care ceea ce făceam era rău. Știam că e rău. Și îmi găseam scuze ca să am dreptate. La fel ca toată lumea. Toți avem dreptate.

Fără ce nu poate trăi Andrei Aradits?

Presupun că e metaforic, nu te referi la aer, apă, hrană, alcool… Țigara electronică, kindle, telefon, bani.

Foto: arhiva personala