Care sunt trăirile care ți-au marcat ultimele șase luni, Andreea?

Au fost multe și intense, dar cele care m-au încercat teribil au fost din cauza pandemiei; și nu cred că este doar cazul meu, cu toții am trăit această experiență a pandemiei și o facem în continuare, cu toate că nu ne-am fi dorit. Dar sunt optimistă și cred că vom reveni la gânduri, trăiri mai bune decât cele care ne încearcă în aceste momente. Când eram în Turcia, m-am speriat foarte tare, nu știam când mai pot veni acasă, când o pot vedea pe mama, pe sora mea; nu înțelegeam dacă o să mai pot să vin acasă. Nu știam dacă vreunul din ei va lua acest virus și dacă îi mai puteam revedea vreodată.

A fost nevoie să fii convinsă sau ai acceptat pe loc propunerea de a-ți arăta viața la tv, cu tot ce implică ea?

Eu mi-am dorit acest reality-show, nu a fost nevoie să mă convingă nimeni. Îmi iubesc foarte mult publicul și am vrut să mă arăt în fața oamenilor exact așa cum sunt, alături de cei pe care-i iubesc sau în diverse momente, activități de peste zi. Dincolo de profesionistul de televiziune, de prezentatorul Andreea Mantea există un om foarte bun și foarte interesant. Sunt înconjurată de oameni cu povești de viață ce merită împărtășite, așa că m-am gândit să le arăt și celor din fața micilor ecrane acest lucru, să vadă și ei ce face Andreea Mantea zi de zi, ce preocupări are, ce o bucură, ce o deranjează, ce o face să fie fericită, împlinită, cu cine stă de vorbă. Vreau să le ofer telespectatorilor clipe din viața mea și imi doresc să aibă și ei parte de relaxare, de bucurie, de întâlniri frumoase.

În ce aspect legat de viața ta crezi că vor fi suprinși cei mai mulți dintre telespectatori?

Pe lângă faptul că oamenii, cei care mă cunosc de pe micul ecran sau mă urmăresc în mediul online vor avea șansa de a mă vedea cum sunt eu, ce activități cotidiene am, ce trăiri mă încearcă zi de zi, mă gândesc că sunt foarte multe mămici care se vor regăsi în povestea mea de viață. Vor avea ocazia să mă vadă reacționând în diverse situații. David e un copil care te provoacă, e inteligent, creativ, curios, orgolios, trebuie să ai nervii tari cu el câteodată. Avem o relație cu totul specială și asta cred că se vede cu ochiul liber.

Ce înseamnă ”acasă” pentru tine?

Acasă este un loc magic pentru mine, este greu sa definesc în cuvinte și să cuprind în chiar și în câteva pagini cuvântul acasă. Este ca și cum aș încerca să dau o definiție a fericirii. Acasă poate fi o stare anume, un amalgam de sentimente, este locul care însemnă tot pentru mine. Înseamnă liniște sufletească, este locul acela unde mă regăsesc.

Cu ce amintiri plăcute ai rămas în urma perioadei petrecute în Turcia? Ai mai pleca atât de mult timp departe de casă?

Nu aș mai pleca niciodată atât de mult timp de acasă, asta este clar.  Aș mai pleca, dar pentru o perioadă mai scurtă. În urma acestei experiențe am rămas cu împlinirea că am putut să-i ajut pe acei tineri să se regăsească, să-și găsească sufletulul pereche. Sunt foarte multe amintiri frumoase, de acolo, din Turcia. Și din fața camerelor de luat vederi, dar și din spatele acestora. A fost o perioadă foarte frumoasa și chiar mi-ar fi foarte dificil să fac un top al celor mai frumoase experiențe trăite acolo, în acele luni.

Care e cea mai grea întrebare pe care ți-a adresat-o fiul tău, David, până acum?

Cred că în pandemie mă întreba de ce nu putem să mergem acasă, dacă o vom mai vedea pe mamaia. Exact temerile pe care le aveam eu le avea și el. Doar că el le formula cumva mai înduioșător și ma speriam. O altă întrebare grea venita din partea lui a fost aceea dacă Doamne, Doamne ne iubește și dacă o face,  de ce ne ia acolo, la El? De ce oamenii, când mor, nu mai stau pe pământ, este o altă întrebare grea pe care mi-a adresat-o. Îmi este greu să-i răspund la anumite întrebări. Țin mine că ne-a murit un câine și mi-a fost foarte greu să-i explic; i-am spus, inițial, că este la doctor, apoi a trebuit să-i explic că a plecat la Doamne , Doamne. Și nu înțelegea de ce nu L-a lăsat aici.

Dar care a fost cea mai grea întrebare pe care ți-ai adresat-o ție însăți?

Au fost mai multe de-a lungul timpului. Sunt genul de persoană care tinde spre fericire, spre iubirea supremă, tot timpul îmi adresam întrebarea dacă vreau mai mult, dacă este bine modul în care procedez …  Acestea sunt cele mai grele întrebări. Fiind o mamă singură, m-am întrebat adesea dacă fiul meu este fericit, dacă totul este bine, dacă am greșit cu ceva, dacă trebuie să mai fac ceva. Acum nu mai am nicio întrebare. Au fost, cândva…

  Un om, într-o viață trebuie să…

 Încerce să fie bun și să vadă frumosul în orice om și în orice lucru.

Care sunt lucrurile care fac o relație de dragoste dintre doi parteneri să funcționeze? Ce apreciezi cel mai mult la bărbatul de lângă tine?

În momentul în care o relație de dragoste funcționează foarte bine consider că are la bază trei ingrediente fără de care nu ar putea exista: încrederea, respectul și iubirea necondiționată. Toate acestea venind de la ambii parteneri, desigur.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Nu pot trai fără iubire, fără persoanele dragi mie. Nu cred că există un obiect fără de care nu pot trăi. Am stat și fără telefon, o săptămână, fără mașină.