În plin proces de divorț, Andreea Bălan își găsește puterea să meargă mai departe și să-și crească fetițele (Ella și Clara) în spiritul dragostei. Andreea își deschide inima și își așterne cele mai intime gânduri și trăiri și privește cu optimism spre viitor.

Andreea, traversezi o perioadă plină de încercări în plan personal. Ce simți că-ți dă putere să răzbești cu fruntea sus?

De-a lungul timpului, am trecut prin multe experiențe negative, chiar am făcut un vlog în care împărtășesc atât bucuriile, cât și momentele mai puțin plăcute. Din fiecare experiență am încercat să învăț câte ceva, iar toată suferința adunată m-a făcut să fiu astazi un om puternic, mai înțelept, mai înțelegător și care accepta mai ușor unele greutăți, spre deosebire de Andreea din trecut. Altfel gestionez o problema acum față de cum ar fi făcut Andreea la 25 de ani. Fiecare lucru negativ care vine în viața mea încerc să îl privesc ca pe o lecție și încerc să învăț și să îmi dau seama de ce mi se întâmpă lucrul acela și care parte din mine a atras această experiență negativa.

Nu mă victimizez și nici nu mă pierd, iar de fiecare dată îmi spun că o să treacă, mai ales că timpul vindecă orice. Acest lucru se datorează experiențelor negative pe care le-am avut până acum. Puterea de astăzi este dată de zâmbetul fetițelor mele, de momentele în care le văd fericite. Atunci uit de orice grijă, de orice problemă, și până la urmă, este tot ce contează – fericirea copiilor noștri și sănătatea lor, mai ales. Ce va urma în viața mea voi considera bonus. Important este însă să am fetele sănătoase și că mi-am îndeplinit acest vis, de a avea doi copii. Întotdeauna mi-am dorit să am doi copii și mai departe trebuie să le cresc, să am grijă de ele și să fiu un exemplu foarte bun pentru ele.

andreea balan dragoste

Nu e prima probă de rezistență și de curaj prin care treci. Toate aceste lucruri pe care le-ai trăit în viața personală te-au facut mai puternică. Ce vezi tu când te uiți în oglindă?

Văd un om foarte puternic, încercat de viață, care a reușit să treacă prin anumite experiențe negative, care s-a întâlnit cu moartea față în față și a reușit să treacă și peste asta. Nu este ușor să fii un om puternic, pentru că da, toată lumea te admiră, dar a fi puternic aduce după sine și faptul că ai trăit și anumite lucruri destul de urâte și oamenii au așteptări de la tine. În momentul în care ei știu că tu esti puternic, oamenii îți spun “ Lasă că ai mai trecut prin asta, e ok, ești foarte puternică”, dar sunt momente absolut normale în care și eu simt nevoia să plâng sau să fiu protejată. Așa am ajuns să mă protejez singură pe mine și pe cei din jur.

În ce fel ți-a fost afectat felul în care îți mai oferi dragostea și încrederea cuiva?

În niciun fel! În continuare cred în dragoste. Eu nu am avut multe relații, iar la un moment data am fost numită ghinionistă în dragoste. Dacă ai două relații care eșuează nu cred ca poți fi catalogat asa. De la 20 de ani până acum, am avut trei relații – una pansament și două de lungă durată, stabile, cu sentimente profunde, care s-au terminat din diferite motive. Acest lucru nu înseamnă că un om eșuează, ci că pur și simplu, la un moment dat, oamenii respectivi nu se mai potrivesc și și-au dorit altceva. Iar când un om face anumite lucruri pe care tu nu le accepți, nu înseamnă că ești părăsit, ci din contră, înseamnă ca tu nu accepți acea situație. În cazul meu, înseamnă că am avut coloana vertebrală, iar omul respectiv a trebuit să plece. Cred în dragoste în continuare și cel mai important lucru este să fiu și să rămân pozitivă.

În ce aspecte ale vieții o femeie își poate da voie să fie vulnerabilă?

Este foarte important să ai pe cineva alături căruia îi poți arăta vulnerabilitățile tale. Femeia trebuie să fie femeie, iar bărbatul să fie bărbat, să nu fie rolurile inversate. O femeie trebuie să fie vulnerabilă și autentică cu partenerul ei, iar copiii trebuie protejați și înconjurați cu iubire și cu emoții pozitive. Dacă nu ai acea persoană lângă tine care să te înțeleagă, este foarte dificil.

andreea balan dragoste

Ce le sfătuiești pe femeile care traversează divorțuri complicate, își poate găsi fiecare femeie puterea în interiorul ei pentru a face față diverselor provocări care îi ies în cale?

Fiecare persoană este diferită și fiecare femeie își va percepe divorțul diferit și într-adevăr, divorțurile sunt foarte dureroase de la caz la caz, în funcție de câți ani ai stat cu persoana respectivă, de cât de dependentă erai și ce ai de împărțit cu persoana respectivă. La mine a fost mai ușor din acest punct de vedere pentru că nu eram dependentă emoțional și financiar. Dar sunt alte femei care au multe de împărțit cu fostul soț și de acolo pleacă foarte multe probleme și foarte multe suferințe.

Ca și sfat, nu pot să le spun decât că de jos nu ai unde să te duci mai jos, ci te duci sus. Dacă acum trec printr-o experiență negativa, nu trebuie să uite că după ploaie, vine și soarele și trebuie să gândească pozitiv, că toată această perioadă va trece. Timpul vindecă rănile, iar dacă nu a fost să fie înseamnă că nu trebuie să te agăți. Cu siguranță vin alte lucruri mai bune.

Cum le protejezi pe fiicele tale de ceea ce se relatează în jur?

Nu e nevoie să le protejez pentru că au trei ani, respectiv un an. Fiind așa mici, nu înțeleg nimic din ce se întâmplă. Important este să vadă zâmbete, armonie si iubire în jurul lor. La doar un an, Clara nici atât nu înțelege, iar Ella prea puțin. Ella știe că tati lucrează și atât.

andreea balan dragoste

Cum vrei să îți aranjezi viața mai departe? Ce curs va lua aceasta?

Sunt o fire foarte organizată, am planuri foarte bine structurate în minte și știu exact ce trebuie să fac cu cariera mea în următorii ani. Poate pandemia ne-a mai destabilizat un pic, dar o să mă țin de planurile mele până la capăt. Din punct de vedere personal, nu mă așteptam să mi se întâmple acest lucru, evident, dar m-am adaptat imediat în urma despărțirii, iar cel mai important: am reușit să mă reorganizez logistic, în ceea ce privește treburile în casă.

Așa că m-am adaptat și mai departe mă voi concentra pe carieră, iar pe plan personal cel mai important lucru este să am grijă de fetițele mele, să fie bine și să se adapteze și ele emoțional acestei noi situații în care tati nu mai locuiește cu noi, ci vine din când în când să le vadă.

Cariera ta a urmat mereu un curs ascendent, în ciuda obstacolelor pe care le-ai întâlnit în plan privat. Cum se transformă muzica ta odată cu tine?

Întotdeauna piesele care s-au născut din experiența mea personală au avut cel mai mare succes. De-a lungul carierei mele, am introdus gânduri și sentimente personale în muzică. După o iubire pe care am avut-o în liceu, am lansat un album întreg care s-a numit “Așa sunt eu” și toate textele erau despre iubirea adolescentină, despre supărările din liceu, despre trădare, despre invidie, despre perioada Andre, un album de mare succes la vremea respectivă. Cele care au avut cel mai mare succes au fost cele izvorâte din suferință și anume “Uită-mă”, care are 50 milioane de vizualizări pe YouTube și a fost no.1 în clasamentele muzicale, “Rece”, “Așa de frumos”, dar și piese precum “Aparențe”, “Observare”, “Evadez”, “Invidia”. Am observat că transmit mai mult când cânt piese triste, deși pe scenă sunt un artist extrem de energic, vesel și plin de energie. Muzica mea s-a transformat odată cu mine, iar odată cu maturizarea mea, și muzica mea a devenit mai matură. Anul acesta urmează să lansez mai multe piese care îmi spun povestea, iar zilele acestea urmează să filmez un nou videoclip. Am lansat recent „Inimă de fier”,  o piesă care mă reprezintă 100%, iar următoarea se numește „Am crezut în basme”. Cred că un artist trebuie sa fie autentic, să se exprime prin muzică și să-și transpună trăirile și emoțiile în muzică. Pentru că oamenii din jurul nostru se regăsesc în muzica noastră, au povești asemănătoare și, de cele mai multe ori, au nevoie de pansamente pentru suflete.

Un vers din piesele tale care reflectă cel mai bine ceea ce simți acum care ar fi?

„Dă-mi o inimă de fier să trec peste orice” este versul cel mai reprezentativ, face parte din cea mai recentă piesa pe care am lansat-o. Textul se referă și la faptul că am făcut stopul cardiac și că deși, pentru câteva scunde, inima s-a oprit, totusi a gășit puterea de a reporni și am primit o doua șansă la viață.

andreea balan dragoste

Care îți sunt cele mai apropiate persoane acum si care e cel mai important sfat pe care l-ai primit in ultimul timp?

Mama. Și-a schimbat viața din momentul în care s-a născut Ella. A renunțat la serviciu, a ieșit la pensie anticipat și s-a mutat la București într-un apartament pe care i l-am oferit aici, lângă casa noastră și a fost în fiecare zi aici alături de noi, să ne ajute la creșterea Ellei. De când ne-am separat, ea s-a mutat în casă cu mine și are grijă împreună cu mine de fete. Este foarte greu să ai doi copii – grijile, atenția și tot ceea ce ține de întreținere sunt mari adesea și este nevoie de cât mai mult personal. Avem și o bonă care vine dimineața, iar în restul timpului sunt eu cu mama. Iar în perioada aceasta în care Ella nu mai merge la grădiniță din cauza pandemiei, sunt amândouă acasă. Așa că mereu trebuie să fie cel puțin două persoane care să aiba grija de ele: una care poate gătește ceva și le hrănește, o persoană care se joacă și le supraveghează, în timp ce cealaltă persoană calcă. Încercăm să menținem și un întreg program pe ore ca să reușim să facem față unor copii cu vârste extrem de fragede, care sunt extrem de energici și au foarte mare nevoie de noi toate.

Oamenii îmi spun „Andreea ,ești puternică si vei trece și peste asta”, pentru ca am trecut prin alte lucruri grele. Nu știu daca este flatant neapărat, dar încerc sa trec și peste acest lucru cu zâmbetul pe buze.

View this post on Instagram

Nimic nu e mai important si nu conteaza decat comorile mele Ella si Clara 👧👶🍼🥰🤩🌈🙏💫

A post shared by Andreea Balan (@andreeabalanofficial) on

Dacă fiicele tale vor citi acest interviu peste 15 ani, ce ai vrea să le spui acum?

Viața este imprevizibilă și nu putem controla totul, mai ales sentimentele. Dacă cineva își doreste altceva, tu trebuie să îți menții principiile, să accepți și să înțelegi că celălalt are un alt drum. Totodată viața este frumoasa, cu suișuri și coborâșuri și trebuie să luăm lucrurile așa cum vin și să ne bucurăm de momentele frumoase și de orice lucru care apare.

Peste un an, pe vremea aceasta, ai vrea să…

Pe vremea aceasta vreau să fac un concert la Sala Palatului, lucru pe care mi-l doream să-l fac anul acesta.

Nu poți trăi fără…

Nu pot sa traiesc fără fetele mele. Nici nu se pune problema să lipsesc o zi două de acasă, sunt înnebunită după ele.

Foto: PR