Andra, s-a încheiat încă un sezon ”Românii au talent”, cum își pune amprenta asupra ta fiecare sezon dintr-unul dintre cele mai de succes talent-show-uri difuzate la noi? Ce simți la final? Epuizare-mulțumire, incitare, nostalgie?

Simt entuziasm și multă bucurie. A fost o aventură presărată cu o mulțime de ingrediente care mi-au umplut inima de încântare. A fost spectacolul de care aveam nevoie și eu, și cei care ne urmăresc, pentru a ieși dintr-o stare de îngrijorare, amorțeală, pesimism, după un an complicat . În contextul actual, lipsiți de peste un an de zile de multe modalități de a ne relaxa și a ne distra, acest sezon a fost o gură de oxigen și o sursă de optimism. Chiar a fost un sezon Unu și Unu, cu numere spectaculoase și povești memorabile. Cu atât mai bucuroasă pentru că a câștigat un copil care merita din plin asta, Ana-Maria Mărgean. Îi dădusem chiar eu Golden-Buzz și de când am văzut-o prima oară mi-am dorit pentru ea acest deznodământ fericit.

Ultimii ani au fost atipici pentru tine, ca artist, ai avut la dispoziție timp pentru tine, pentru familie, pentru alte proiecte… lucruri pentru care nu aveai timp din cauza concertelor etc. Ce laturi ale personalității tale ai dezvoltat?

Distanțarea și izolarea mi-au schimbat și mie viața, ca în cazul tuturor. Nu aș spune că mi s-au dezvoltat alte părți ale personalității, dar am petrecut mai mult timp acasă, așa este. Am stat mai mult cu copiii mei și cu soțul meu, dar nu a fost mereu timp de calitate, de conectare. Cred că toate familiile au simțit acest paradox: stăm unii lângă ceilalți, în aceeași casă, dar nu neapărat unii cu alții, făcând lucruri împreună. De exemplu, David avea școală online și teme, eu încercam să fac ordine, Eva se juca, Cătălin punea masa… Cam asta era atmosfera, încercam cu toții să facem ce putem ca timpul să treacă mai plăcut, să ne fie mai ușor, iar uneori ne ieșea, alteori, nu.

A fost pentru prima dată în cariera ta când ai luat o pauză atât de îndelungată de la interacțiunea cu publicul. Te-ai obișnuit repede cu această ”ciudățenie”?

În primele săptămâni așteptam cu nerăbdare un nou concert. După o perioadă mi-am dat seama că situația în care ne aflăm va dura mult timp și am încetat să îmi mai fac planuri și speranțe. Nu aș spune că m-am obișnuit, dar mi-a dat satisfacție faptul că, după ce starea de urgență s-a încheiat, și am putut ieși din case în condiții speciale, am început să merg în studio, să înregistrez piese și să filmez videoclipuri. Cariera mea a mers mai departe, așa cum se putea, iar răspunsul publicului primit pe Social Media mi-a dat multă încredere. Știu că oricât ar dura pandemia, mereu vom avea nevoie de muzică, de teatru, de filme.

Care este cel mai îndrazneț lucru pe care l-ai făcut singură, în ultimul timp?

Nu am încercat sporturi extreme sau alte experiențe de genul acesta, nici nu mă tentează. Poate că se încadrează ca îndrăzneț faptul că am petrecut o zi la spa cu Eva, David și Cătălin, în loc să merg singură! (râde).

Andra

Spuneai într-un podcast că ți-ar fi plăcut ca soțul tău să aibă o meserie care să-i ofere mai mult timp liber, ca să descoperiți împreună lumea. Ce experiențe noi ați vrea să trăiți împreună, dacă ați putea face orice?

Cel mai mult îmi place să descoperim lumea împreună, să mergem în locuri noi, să gustăm mâncăruri, să cunoaștem oameni. Nu am nevoie de experiențe deosebite, ci doar de timp, de un weekend prelungit în doi. Avându-i pe Eva și pe David, nu îmi propun să petrec mai multe zile departe de ei, am fi topiți de dorul lor.

Cine este mai posesiv dintre voi doi? Care e dinamica relației voastre, după 13 ani de căsătorie?

Niciunul dintre noi nu este posesiv sau gelos peste măsură. Suntem siguri pe noi, acesta cred că este motivul. Simțim că este o alegere să fim unul cu celălalt, nu trebuie să ne „păzim” partenerul, să fim vigilenți și să nu îl lăsăm să se îndepărteze de noi. Suntem în primul rând buni prieteni, suntem confidenți, ne facem să râdem, ne cerem sfatul în multe privințe.

Ce descoperiți unul la celălalt odată cu trecerea timpului?

Că am ales înțelept să fim împreună, că avem aceleași valori.

Ce înveți de la copiii tăi în fiecare zi și ce întrebare ”încuietoare” ai primit recent de la ei?

Despre copiii mei pot să povestesc la infinit! Ca adulți, noi uităm cum ne-am format gusturile, personalitatea, valorile. Urmărindu-i pe ei cum cresc, văd cum descoperă lumea și rețin anumite informații, trag concluzii, iar abilitățile lor se dezvoltă treptat. Devin oameni mari cu fiecare zi care trece. Este emoționant și revelator: eu și Cătălin ne vedem uneori în oglindă privindu-i pe Eva și David pentru că ei fie ne seamănă în anumite privințe, fie ne imită comportamente. Este o lecție importantă să vezi ce efect are un gest sau o exprimare. Te gândești de două ori data viitoare înainte să reacționezi! Întrebări încuietoare nu știu dacă pun, adică nu există teme care să ne încuie, suntem deschiși cu ei. Cătălin a povestit recent într-un podcast că David ne-a întrebat despre prezervative la un moment dat, de exemplu. I-am explicat ce este și asta a fost. Cred că nu ar trebui să existe tabuuri între părinți și copii.

andra copii

Daca ai avea o superputere, ai vrea să fii/să ai…

Să vindec.

Întrebarea pe care nu i-ai adresat-o niciodată lui Cătălin care ar fi?

Ce îți dorești de ziua ta? Nu îl întreb pentru că prefer să îl surprind.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Muzică, Social Media, telefon.