Andra, trei lucruri pe care vrei neapărat să le faci în 2018?

AIEVEA, spectacolul de la Sala Palatului. Să lansez câteva piese în care cred foarte mult. Să am o vacanță lungă și frumoasă cu familia.

Ce lucruri te incită cel mai mult acum? Și profesional, și personal?

După mai mult de 17 ani în industria muzicală, simt că m-am maturizat ca om și ca artist și îmi place să îmi depășesc limitele, uneori chiar și recordurile. Lumea în care trăim se schimbă, trăim vremuri foarte interesante, accesul la internet a schimbat jocul și îmi place să experimentez cu mediile de comunicare. Pe plan personal, sunt entuziasmată să îmi văd copiii crescând și învățând lucruri noi, fiecare zi e o nouă aventură.

Un nou sezon „Românii au talent“. Cei care te urmăresc ce vor descoperi nou la tine de data aceasta?

Sunt eu însămi la pupitrul de la „Românii au talent“, așa că în continuare o veți vedea… tot pe Andra. Desigur, gusturile mele evoluează, după experiența din emisiune cred că judec altfel concurenții, dar mereu spun ce gândesc. Ce vor găsi oamenii nou la mine… cred că ținutele! Mereu încerc să apar altfel, tot în stilul meu.

Dacă ai folosi doar câte un cuvânt să-i descrii pe colegii tăi din juriu, cum ar suna fiecare?

Florin – matur, Mihaela – directă, Andi – jovial.

Ce calități ai observat că  s-au dezvoltat la tine în ultimul timp?

Am devenit mai empatică de când sunt mamă. Cred că acum înțeleg mai bine oamenii. În fiecare dintre noi există încă un copil. Orice vârstă ar avea persoana din fața ta, oricât de puternică ar părea, sigur are slăbiciuni și temeri, așa că trebuie în primul rând înțeleasă, nu judecată. Am devenit și mai organizată, pe plan profesional am multe proiecte și am nevoie de disciplină ca să le pot duce pe toate la bun sfârșit. Din fericire, mereu am fost organizată și ambițioasă, așa că le duc pe toate, îmi face plăcere chiar.

Cum e viața de mama cu fetiță și băiat?

Eva și David sunt foarte diferiți între ei, ca personalitate. Mereu mi-am dorit să am și fată și băiat, dar acum îmi dau seama că și dacă aveam două fete sau doi băieți, tot ar fi fost diferiți. Mă surprinde la ei felul în care învață lucruri noi, cum ne imită pe noi, părinții, cum își descoperă abilități, cum reacționează în tot felul de situații.

Ce îți place ție cel mai mult la tine acum?

Interesantă întrebare. Fiecare etapă și fiecare vârstă vin cu noi provocări și noi înșine avem alt filtru de a le percepe. Poate că la 20 de ani aș fi zis că sunt mândră de vocea mea și de felul în care arăt, dar la 30 aș zice că vocea și relațiile mele cu cei din jur sunt ceea ce prețuiesc cel mai mult. Cu cât creștem, cu atât ne dăm seama ce contează cu adevărat.

Cum arată, în viziunea ta, o femeie puternică?

O femeie puternică știe ce calități și ce defecte are, știe ce își dorește și luptă pentru asta. Nu îi e teamă șă își arate slăbiciunile, să fie vulnerabilă, puterea vine și din faptul că poți lăsa garda jos. Învață din greșeli și se ridică mereu, chiar dacă se simte uneori înfrântă.

Cu cine vorbești tu când nu te simți sigură pe tine, când ai momente de slăbiciune?

În primul rând, cu Cătălin. El este cel mai bun prieten al meu, nu doar soțul meu. În jur mai am o mulțime de oameni minunați care sunt gata să mă asculte, să mă încurajeze.

Care sunt principalele caracteristici pe care le aveți în comun și unde sunteți total opuși, tu și Cătălin?

Avem în comun viziunea despre familie, felul în care ne creștem copiii, dar și ambiții profesionale. Niciunul nu credem că ar trebui să ne abandonăm profesiile ca să putem fi parteneri dedicați sau părinți mai buni. Ceea ce ne face diferiți este felul de a aborda diverse situații, eu sunt mult mai impulsiva, el se gândește de zece ori înainte să ia o decizie. Asta mă ajută și pe mine, mă temperează adesea.

Lucruri pe care el le face și ție nu-ți plac, dar le accepți pentru că-l iubești?

Nu cred că există nimic de genul ăsta. Nu face nimic care mă deranjează, nici nu are vicii.

În opinia lui, care ar fi lucrurile cu care el nu e de acord la tine, dar pe care le acceptă?

La fel, dacă zic că nu există așa ceva, mă credeți? El mă place cum sunt, mă admiră pentru calitățile mele, mă ajută. Nu cred că mi-a reproșat vreodată ceva important.

Ai timp vreodată să te plictisești?

Nu știu dacă mă plicitsesc, pentru că, din fericire, fac lucruri foarte diverse. Nicio zi nu seamănă cu alta. Pentru mine cred că rezerv clipe de liniște acasă, deși sunt foarte rare, recunosc. Stau și citesc un roman de dragoste, îmi pun o mască pe față și vorbesc cu o prietenă la telefon, ies în oraș cu prietenii. Sunt acele lucruri simple de care avem toți nevoie ca să ne încărcăm bateriile.

Fără de ce nu poate trăi Andra?

Nu aș putea trăi fără muzică, parfumul meu preferat și magazinele online de pantofi! Cum e? V-am surprins?

O ALTFEL DE ÎNTREBARE

 Compromisul e secretul longevității unei relații?

 

Cred că sunt multe secrete ale longevității unei relații. Undeva citisem că un cuplu, care aniversa zeci de ani de căsătorie, spunea că secretul lor a fost că nu au vrut să divorțeze în același timp. Bună asta, nu? Adică toate relațiile au probleme, au momente de criză, important este să rezolvi fiecare criză în parte, să își dorească fiecare la fel de mult ca lururile să mearga bine. Dar, cum spuneam, fiecare cuplu e diferit.

Citește și: Interviu EXCLUSIV Corina Dănila