Ana Maria, de ce ai așteptat până acum să participi, de ce nu mai devreme sau mai târziu, cum ai știut că acum este momentul tău?

Nu știm niciodată când este momentul, de aceea am încercat și în alte ocazii, când probabil nu am fost suficient de pregatită; anul acesta am venit cu forțe proaspete, cu un moment diferit, inedit și în premieră la Românii au talent. Se pare că a ajuns la inimile tuturor românilor și nu numai.

Cât de încrezătoare ești în talentul tău, ai știut că tu vei fi marea câștigătoare Românii au talent, odată ce ai intrat în concurs?

Nu m-am gândit nicio clipă că pot fi eu câștigătoarea Românii au talent. Este drept că-mi doream să ajung cât mai departe în acest concurs, dar am luat lucrurile așa cum s-au întâmplat, pas cu pas. Spre final, am putut doar visa la acest lucru.

ana maria margean romanii au talent

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut, imediat după ce ai câștigat?

Mi-am îmbrățișat frățiorii și finuțele care erau în public și au venit să mă susțină! Am făcut poze cu jurații, am băut șampanie în parcare, am mers la mica reuniune a echipei Românii au talent și m-am bucurat și dansat alături de toți. Ajunsă acasă, am continuat petrecerea în familie, cu tort făcut de bunica mea, șampanie și mult confetti.

Ventrilocia este o artă foarte grea, cel puțin așa pare din afară, simți că așa te exprimi cel mai bine? Până unde vrei să ajungi cu acest talent, ce urmează?

Voi continua să mă pregatesc atât la canto, cât și la ventrilocie și sper să reușesc să-mi perfecționez abilitățile și să pot avea spectacole ca și Solist/Ventriloc.

Câtă muncă se ascunde în spatele practicării acestei arte, știu că ai abordat-o recent, în urma cu doar un an. Ce presupune antrenamentul pentru această aptitudine remarcabilă?

Orice performanță ascunde multă muncă, vorbind de muzică, eu fac canto de la vârsta de 5 ani, cu profesoara mea Andreea Avarvari, am muncit mult, poate am sacrificat ore de joacă, petreceri, vacanțe… multă înghețată (râde) să pot participa la ore sau diverse concursuri și festivaluri de canto pentru copii. La fel și în ceea ce privește ventrilocia, eu cochetam de câțiva ani cu această artă, dar, doar acum un an am început să iau lecții. Am exersat mult atât partea de mânuire, actorie, cât și partea de exprimare pentru a aduce și această artă la un nivel superior.

Ce îți stimulează imaginația ca să creezi personaje și să le interpretezi atât de bine? Ți-ai creat propria ta poveste, în care tu ești și autorul, și eroina, și povestitorul…

Cam așa, am încercat să creez povestea fiecărei păpuși/ personaj astfel încât momentele aduse pe scenă să fie cât mai reale… Îmi plac poveștile, comedia și muzica, cred că toate acestea se pot îmbina perfect în interpretările mele.

Te-ai vedea protagonista propriului tau serial pentru copii, te vezi într-un musical, poate?…

Am foarte multe planuri, gânduri… și sper să reușesc să realizez cât mai multe dintre ele. Mi-aș dori să pot avea un serial pentru copii cu păpușile mele, ceva foarte educativ. Lumea păpușilor este una perfectă, sunt convinsă că toți copiii vor urmări cu interes episoadele. Pe partea de muzică, mi-aș dori să pot avea un show ca Solist/Ventriloc, astfel să pot intepreta piesele diverselor cântărețe celebre, să pot interpreta cât mai multe voci și să ajung la o peformanță de apreciat în acest domeniu.

Cu siguranță ai atras atenția și altor personalități de peste hotare, nu numai de la noi din țară, ce oportunități crezi că te așteaptă?

Eu sunt extrem de bucuroasă că am fost remarcată de mai mulți ventriloci din afara țării, că prestațiile mele au fost apreciate. M-am alăturat și eu grupurilor dedicate ventrilociei și pot participa la seminarii, tutoriale și/sau alte evenimente on-line. Inclusiv idolul meu, Terry Fator, un solist/ventriloc de excepție care are propriul show în Las Vegas, mi-a apreciat prestațiile și câștigarea Finalei public pe rețelele sale de socializare. Sunt încă emoționată.

ana maria margean romanii au talent

De la cine ai moștenit talentul artistic, Ana Maria? Ai fost încurajată încă de la început să cânți, imediat ce ai arătat de ce talent dispui?

Bunicul meu din partea tatălui a fost și el muzician, a cântat la pian, verișoara mea din partea tatălui este și ea extrem de talentată și cântă la pian, obținând premii importante încă de când era foarte micuță. Eu am demonstrat că am ureche muzicală și o memorie deosebită încă de foarte mică, orice melodie ascultam la radio (indiferent de limba în care era cântată, dacă înțelegeam sau nu), eu o rețineam imediat. Văzând acest lucru, părinții m-au înscris la canto și nu m-am mai oprit de atunci. Din contră, am încercat să mă dezvolt și mai mult, participând și la cursuri de dans, modelling, de teatru muzical, chiar am făcut parte din Ansamblul Teatrului Muzical Pentru Copii București, doar că din cauza pandemiei nu s-au mai putut ține spectacole. Mai nou, am adăugat și ventrilocia și sper ca toate aceste activități să mă ajute să devin un artist complet.

Care e personajul tau preferat din filmele și literatura pentru copii, din ce astfel de poveste ai vrea să faci parte?

Îmi plac foarte mult poveștile Disney, cu prințese, chiar am lucrat mult la impersonarea vocilor unora dintre ele.

Te-ai folosit vreodată de talentul tău de a interpreta pe mai multe voci și în afara scenei? Le-ai jucat farse prietenilor, părinților? 

Între prieteni sau colegi, mai fac glume uneori pentru amuzament.

NU POT TRĂI FĂRĂ  

Familia și prietenii, muzica și păpușile, animăluțele mele (multe) și buna dispoziție.