Alexandra, de ce ți-era dor cel mai mult din România?

Și eu, ca mulți oameni care au plecat din țară, simt că România înseamnă acasă, înseamnă țara care m-a format, care mi-a dezvoltat valorile și unde îmi găsesc mereu locul. Oricât de mult am călători, oricâte experiențe diferite am avea, consider că doar acasă te întorci cu adevărat la tine și la ceea ce însemni tu ca om. Așa că îmi era dor de timpul petrecut aici, de prietenii pe care nu i-am putut vedea în ultimul timp, de momentele de plimbare și redescoperire.

Cum ai primit propunerea de a reveni în atenția publicului din România, la Românii au talent!, după o perioadă atât de lungă petrecută în străinătate?

Discuții despre revenirea mea în televiziune au mai existat și în trecut, dar voi fi sinceră și voi spune că nu am simțit niciunul potrivit pentru mine. Vara trecută când m-am întâlnit cu cei de la PRO TV și am povestit despre show-ul Românii au talent!, am considerat că este acel format pe care-l așteptam. Pe lângă faptul că este cea mai iubită emisiune de divertisment, consider că este locul care îți oferă o diversitate a emoțiilor, pe care nu o mai poți găsi în altă parte.

Ce te-a surprins cel mai mult la experiența Românii au talent!?

Am fost plăcut surprinsă de fiecare clipă petrecută pe platourile de filmare. În prima zi, m-am bucurat să regăsesc o parte dintre colegii cu care am colaborat în urmă cu mulți ani la primele proiecte de televiziune. Știam deja că sunt niște profesioniști. Experiența preselecțiilor mi-a demonstrat că e o echipă care poate duce la capăt lucruri minunate, în ciuda acestei pandemii cu care ne confruntăm.

M-a surprins emoția concurenților, unii dintre ei nici nu realizau cât sunt de buni și cât de aproape puteau ajunge de sufletele noastre prin momentul pe care-l prezentau. A fost o bucurie să-i cunosc, să le aflu poveștile. Iar ceea ce m-a surprins cel mai tare veți vedea în emisiune! Sunt acele momente care m-au făcut să nu mai stau pe gânduri și să apăs butonul auriu!

Ce așteptări ai avut și cum ai resimțit pe viu, acest proiect?

Toată această primă etapă a show-ului, cea a preselecțiilor, a fost una extrem de frumoasă, încărcată de cele mai diverse trăiri și emoții. M-am bucurat de fiecare zi petrecută pe set, de momentele alături de colegi și de echipă.

Chiar dacă am avut emoții, să știi că am fost curioasă să descopăr fiecare concurent, să îi înțeleg povestea și să mă bucur că am ocazia să am un loc în față la un spectacol frumos!

Cum ai interacționat cu ceilalți membri ai juriului? Cum a fost chimia dintre voi?

În ciuda faptului că lucrează de ani buni împreună, prima întâlnire cu ei a fost una extrem de frumoasă. Am povestit, am râs, mi-au oferit sfaturi prin prisma experienței lor anterioare și m-au primit în familia “Românii au talent”. În perioada filmărilor, m-au ajutat să-mi depășesc emoțiile și să mă acomodez rapid, iar toate aceste lucruri le veți vedea și vineri, și luni!

A trebuit să pui ”pe hold” anumite proiecte internaționale din cauza pandemiei? În ce producții te vom mai vedea, ce pregătești?

La începutul anului trecut am revenit din America în Europa tocmai pentru o mini – serie care urma să fie filmată în Italia. Din păcate, din cauza pandemiei, planurile au fost amânate. Aștept cu drag să revenim pe platourile de filmare și să putem merge mai departe cu planurile pe care le avem. Este însă mai important să fim cu toții sănătoși și să simțim că lucrurile revin la normalitate.

Cât despre planuri de viitor, promit să vă țin la curent odată ce toată această perioadă se va liniști și vom putea vorbi despre lucruri concrete.

Care e balanța dintre satisfacțiile tale de ordin profesional și cele de ordin personal?

Cred că cel mai ușor mod de a te asigura că există o balanță între satisfacțiile profesionale și cele personale pornește din a face ceea ce îți place. Iar eu asta am făcut – actorie! Chiar dacă de-a lungul anilor am renunțat la anumite planuri, am făcut-o conștient, deoarece îmi doream să-i acord mai mult timp fiului meu.

Totodată, când m-am mutat în America, spre exemplu, am știut că va reprezenta un început frumos, așteptat și de Mario. Așa că balanța s-a echilibrat rapid. Spre asta am tins întotdeauna: să existe un echilibru în ceea ce fac și în modul în care decid anumite lucruri pentru mine și familia mea.

Îți amintești cum erai tu la vârsta pe care o are Mario acum?

Încă de când eram mică, visam cu ochii deschiși și mă fascina gândul de a intra în pielea altor personaje. Așa că la 17 ani am jucat în primul film de cinema, al lui Radu Muntean, iar ulterior începeam să lucrez în televiziune, ca prezentator. Prin urmare, la vârsta lui Mario eram la perioada în care făceam primii pași în cariera pe care mi-o doream dintotdeauna.

Cum e relația mamă-fiu adolescent, cât de ușor comunicați?

Având în vedere că eu l-am crescut singură, legătura noastră este una foarte puternică. Comunicăm foarte mult, ori de câte ori vine la mine pentru un sfat, știe că-l poate găsi, dar știe și că îi las posibilitatea să descopere unele lucruri pe cont propriu și că are libertatea de a alege ceea ce își dorește. Întotdeauna mi-am dorit ca el să aibă încredere în propriile puteri și să știe că îi sunt alături oricând are nevoie.

Spre ce își îndreaptă atenția Mario, ce îl interesează în mod special acum și cum îl îndrumi?

În primul rând, el este acum în clasa a XII-a, așa că este foarte atent la absolvirea liceului și la alegerea planurilor pentru ceea ce va urma. Totodată, este pasionat de sport. Este la vârsta la care vrea să cunoască, să înțeleagă lumea și să se bucure de tot ceea ce este în jurul lui. Este la vârsta la care descoperă iubirea. Iar eu sunt aici să-l încurajez, să îi ofer sfaturi și să mă bucur alături de el.

Care e activitatea voastră preferată împreună?

Acum că a crescut, în mod evident, petrece mai mult timp cu prietenii și mai puțin timp acasă, în afara orelor pentru școală și a momentelor când își face temele. Așa că petrecem timp împreună când luăm cina sau când vrem să stăm la povești, să aflăm ce a făcut fiecare și să ne sfătuim pe anumite teme. Nici nu este nevoie de ceva anume pentru a simți acea fericire că îmi este aproape.

Cum ești tu când iubești?

Iubirea generează cea mai pură stare de bine… mă întărește, mă ajută, mă susține și îmi dă speranță.

Dacă fericirea altora este fericirea mea, atunci știu că mă aflu pe drumul iubirii.

Sunt întrebări pe care ți le adresează Mario și la care nu ai un răspuns?

Fiecare generație se confruntă cu anumite situații noi, cu trăiri pe care noi, cei dinainte, nu le-am resimțit sau cu provocări diferite. Dar tocmai asta este frumos în această relație: părinte – copil.

Îi poți povesti ceea ce tu ai trăit, îi poți da sfaturi pe baza experienței tale, iar apoi îl poți lăsa să să își găsească singur unele răspunsuri și să se dezvolte frumos pe mai departe.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Evident, ceea ce prima dată îmi vine în minte este prezența fiului meu lângă mine. Apoi se adaugă timpul petrecut făcând ceea ce îmi place, momentele când sunt înconjurată de oameni dragi sau diminețile când mă trezesc într-un oraș pe care-l iubesc.

Foto: PRO TV