Alex, te vom vedea la Masked Singer România, sezonul 2. Te-ai lăsat ceva așteptat pe micile ecrane, de ce de-abia acum?

Acum a venit o provocare, ceva ce n-am mai făcut niciodată! Mi-am dorit mereu să mă întorc în televiziune, sunt actor și sunt conștient că te ajută foarte mult în carieră. Nu fac parte din categoria celor care vor să moară cu arta în brațe, între ghilimele. Vreau să fiu cunoscut, să ajungă cât mai multă lume la spectacolele mele din teatru, să anim oameni, să-i distrez, să se simtă bine. Masked Singer este un format puternic, dificil, care mi-a antrenat toate capacitățile mele actoricești, o să vedeți la ce mă refer (râde).

Ce latură de-ale tale vei exploata cel mai mult în acest show și ce te-a incitat cel mai mult la filmări?

Cel mai greu mi-a fost să fiu eu. În emisiune există un mix subtil între cine sunt eu și personaje ce zac în mine, și cum ajung ele la suprafață. Mă simt bine să fac personaje, pentru că eu, un timid teribil, pot să fiu în siguranță. Desigur, nu pot să fac numai personaje, așa că vor exista momente în care veți vedea și adevarata mea față, adevărata mea voce. Asta a fost cel mai greu, să am încredere în personajul Alex Bogdan.

alex bogdan masked singer romania

Cum i-ai descrie în câteva cuvinte pe colegii tăi – ceilalți detectivi de la Masked Singer? INNA, Horia, Mihaela?

INNA, imprevizibilă, amuzantă, un suflet de adolescent cu care mă identific, dar și un om matur, cu experiență, de la care ai ce învăța.

Horia, o copleșitoare forță a televiziunii, a show-ului, care te provoacă mereu și care te ține mereu în priză. Pe lângă Horia nu ai cum să te odihnești, nici n-ai voie să obosești pentru că este televiziune în stare pură!

Mihaela este decență, stil, profesionalism. Dacă vrei să pricepi cum se face treaba în televiziune, cum să construiești momente, trebuie să fii atent la ea. Am avut norocul să stau lângă Mihaela la masa detectivilor și am ieșit mult mai câștigat din geometria asta.

Cum îți menții spiritul ludic în afara scenei și a platourilor de filmare? Ce te face să vibrezi?

Viața mea simplă. Câte o bere seara la barul de lângă UNATC. Iubita mea, pisicile noastre, serile liniștite, filmele la care ne uităm și la care adormim, străzile pe care le luăm la pas și cu povești. Sunt un om foarte normal în afara scenei, ca să am vibrația fresh atunci când e cazul.

Cum arată restul verii pentru tine, până acum ai fost ocupat cu filmările Masked Singer, se lansează și filmul ”Întregalde”… E o perioadă plină pentru tine…

Nu e așa plină, după filmările la Masked Singer, am fost trainer la Idei Ideis cu o trupă de teatru pentru liceeni de la Victory of Art, pe urmă probabil un proiect la teatru și cam atât. Pare că fac multe, dar de fapt nu e chiar așa. Am loc de mult mai multe proiecte, dacă sunt doritori (râde).

alex bogdan masked singer romania

Cum arată vacanțele lui Alex Bogdan? Ai reușit să pleci vara asta pe undeva? Ce locuri te atrag?

Am fost cu iubita mea la Paris, pentru că na, nu ne deranjează să fim genul ăla de cuplu clișeic. Ne-am plimbat câte 20 de km în fiecare zi, nu am fost prea impresionați de marele Paris, nu că suntem noi neimpresionabili, ci că probabil suntem foarte atașați de țara noastră, cu bune cu rele, o iubim foarte mult, iubim Bucureștiul, și cred că următoarea vacanță ar putea fi doar undeva foarte departe, nu în Europa.

Iubita ta, Cătălina Mihai, e tot actriță; în afară de aceeași profesie, ce vă unește? Cum arată sinergia Alex-Cătălina?

Eu și Cătă avem insula noastră, la care au foarte puțini acces. Tot ce simțim noi, cum ne simțim noi, și ce înseamnă să fim noi va rămâne privat și vă mulțumim pentru interes, dar nu vrem să dăm din casă sinergia noastră.

Dacă ați putea să interpretați două personaje dintr-un film cunoscut, într-o nouă ecranizare, tu și cu Cătălina, ce ai alege?

Bonnie and Clyde.

Ne poți aminti de un moment din viața ta pe care ai vrea să-l retrăiești la nesfârșit?

Fiecare moment alături de mama mea, care nu mai e printre cei vii.

Dar o amintire pe care ai vrea s-o elimini complet din memorie?

Momentul în care am aflat că mama a murit.

O senzație pe care n-ai mai trăit-o de mult?

Să fiu detașat de toată agitația din jurul meu. Mă agită uneori foarte mult oamenii.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Cătă, pisicile, banii!

Foto: PRO TV