Dacă ai scrie tu însuți finalul poveștii VLAD, cum ar suna acesta?

Știi de câte ori mi-am adresat întrebarea asta? Păi, depinde. Dramaturgic vorbind, romantic vorbind, realistic vorbind?…

Romantic vorbind, aș scrie un final fericit, dramaturgic vorbind, aș scrie un final neașteptat, Acum, depinde ce contează mai mult: așteptările fanilor sau așteptările fanelor? Pentru că e foarte important. Cei mai mulți bărbați au spus că vor ca Vlad să-și ducă răzbunarea până la capăt. Cele mai multe fane au zis ca ar fi bine să ne împăcăm. Acum, lucrurile sunt cu dus și întors. Nu știu! Probabil că va trebui să existe un final care să-i împace pe toți, nu?! Zic eu… Cred că asta ar trebui să se întâmple. Am mai multe variante de final și n-aș vrea să dezvălui niciuna, că cine știe cine ce-o să creadă!

Când te-ai simțit un erou în viața de zi cu zi ultima dată?

Măi, depinde… Pot să zic că mă simt erou în fiecare zi – când reușesc s-o conving pe cea mică să facă un lcuru pe care ea nu vrea să-l facă, când reușesc s-o fac să nu mai plângă, să fiu eroul familiei – asta reușesc aproape în fiecare zi. Când fac o poză cu oameni care își doresc foarte mult acest lucru – și atunci mă simt erou. Când vine vorba de lucruri mai mărețe… Poți să repeți întrebarea, te rog? (râde)

Ce te întreabă fiica ta, Mara, cel mai des?

Când vii acasă? Acum, în pandemie, ne-am obișnuit foarte mult unii cu alții, dar după ce am ieșit din starea de urgență, am avut o lună de filmări în care am muncit mult și am fost destul de mult plecat, iar în ultima vreme cam asta mă întreabă. Dacă plec – OK, când vii acasă? Dar nu stai mult, bine? Adică vii repede? 

O iei și pe Mara la filmări?

Da, am luat -o de mai multe ori, dar încă nu e pasionată, are patru ani și opt luni, deocamdată vrea să se joace, nu înțelege prea mult din ce se întamplă pe platoul de filmare, știe doar că tata e acolo, știe că în momentul în care tata se duce la serviciu, se joacă de-a ”VLAD”. Bucuria ei de a se afla acolo pe platou nu o prea marchează. Dacă ar avea colegi acolo, pe Anton sau Ștefan al lui Emilian, pe Sasha al Olimpiei sau pe Carol al Victoriei poate s-ar distra mai mult, dar se întâmplă cam rar să-i luăm pe toți pe set, mai ales acum, în pandemie, e destul de complicat să facem asta. 

Cât de greu sau cât de ușor a trecut timpul pentru voi în pauza forțată?

Sincer, a fost destul de ușor. Noi am avut norocul să ne izolam aici, la domiciliu. Stăm într-un bloc mic, cu foarte puține familii și, ușa în ușă cu noi, vecinii noștri au două fete și zilnic ele s-au jucat de dimineața până seara. Jos, în garaj, vecinul meu și cu mine ne-am făcut o sală de forță unde ne întâlneam și unde făceam un mic repaus din casă. Apoi mai ieșeam noi la o plimbare cu cea mică… Dar nu ne-am plictisit. A fost timp de calitate în familie, mi-a plăcut foarte mult. Chiar ziceam că în perioada asta am fost milionari cu toții pentru că am avut timp să facem tot ceea ce am vrut noi – în termeni de familie, de evoluție personală și așa mai departe. 

A fost cea mai lungă perioadă de pauză artistică din programul tău?

A fost similară, am mai avut o perioadă de două luni de pauză, dar aceasta a fost o pauză în adevăratul sens al cuvântului de la tot – nici interviuri, nici întâlniri, nici repetiții, nimic, nimic, nimic! Și chiar s-a simțit. Ca pauză totală, da, într-adevăr,  am avut și pauză de la vacanță. 

Ți-a permis asta să-ți reconsideri prioritățile, cum te-a afectat pozitiv, negativ?

În primul rând, ai foarte mult timp la dispoziție și poți astfel să-ți pui destul de multe probleme pe care le amânai, în mod natural, pentru că nu mai puteai să te duci la serviciu și să uiți de ele. Într-un fel, ne-a marcat pe toți. Fac o comparație cu procesul de defragmanetare la computer, cu momentul în care faci un restart complet la sistem, îți faci curățenie în soft. Le iei și le așezi pe căprării ca să-ți dai seama cât spațiu mai ai. Pe mine m-a afectat în mod pozitiv. Am redescoperit ce înseamnă să stai acasă de dimineață până seara, să te joci și să fii liniștit. Într-un fel, mi-a plăcut foarte mult. Plus că am descoperit video-editingul, am descoperit lucruri faine. Dacă după toată această perioadă tragi linie și spui că te-ai plictisit, că n-ai făcut nimic, înseamnă că nu prea ei evoluat și că nu ai nevoie să evoluezi spiritual etc. Dar dacă spui că după tot dezastrul ăsta am ieșit cu plus, înseamnă că într-adevăr am evoluat ca indivizi. 

Vă uitați împreună la VLAD, în familie? Cum se vede de acasă?

Până nu de mult, ne-am cam uitat împreună, însa știam când urmează niște secvențe mai complicate pentru cea mică și n-l lăasm să se uite. La mine în familie, spoilerele sunt la ordinea zilei, că ea mă întreabă diverse, de ce am făcut una sau alta… Feedback-ul cel mai real vine de la soția mea. Practic, până deunăzi era o vizionare în familie și cu prietenii, când nu ne întâlneam cu toată echipa din VLAD să ne uităm… și să ne autocriticăm. Dar acum să vedem cum o să fie. 

Ce-ți reproșează soția ta, Alina, cel mai des?  

Că nu prea stau acasă și are dreptate. Dar și justificat nu stau acasă, că filmez. Cam asta. În rest, nu prea îmi reproșeaza nimic, s-a învățat cu mine.

Dar tu ei?

Că nu mă înțelege când îmi reproșează că nu prea stau pe acasă. De fapt, ea mă înțelege, dar își exprimă dorința ca eu să stau acasă (râde). Dar suntem clarificați pe subiectul ăsta și e bine. 

Ai vrea să câștigi și să pierzi…

Aș vrea să câștig zâmbete și să pierd lacrimi. 

Care e personajul de film a cărui viață ai vrea s-o trăiești în realitate?

Wow! Interesant! Sunt multe. Poate un melanj de personaje – îmi place personajul din Peaky Blinders, din Lucifer, VLAD. E o întrebare complicată, nu știu. 

Ești prea tânăr pentru… și prea bătrân ca să mai… 

Sunt prea tânăr pentru Tik Tok și prea bătrân să mai scriu bloguri. 

Fără ce nu poate trăi Adrian Nartea?


Nu pot trăi fără fetele mele și fără cățelul nostru, Brioche, fără ochelari curați, fără sport, nu pot trăi cu gândul la nedreptate și cam atât.