Adela, ce planuri ti-a dărâmat pandemia și ce idei noi ți-a oferit?

Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, o perioadă pentru care nu eram pregătiți și pentru care a fost nevoie de timp pentru a o înțelege și a lua măsurile necesare pentru a ne proteja.

Eu sunt norocoasă, mi-am putut continua activitatea: o perioadă am lucrat de acasă, iar acum sunt iar în studio, însă indiferent de moment, am fost alături de telespectatori, care ne-au înțeles și s-au bucurat alături de noi, în fiecare zi.

Idei noi? Probabil la nivel de comunicare (râde)! Pentru că, în acest an, Paștele a fost unul deosebit – am simțit ce înseamnă să nu ai familia alături fizic, ci prin mediul online.

Cât de greu/ușor ți-a fost să muncești de-acasă o perioadă? Tehnic, logistic? Cum a fost să găzduiești ”Vorbește lumea” de acasă?

Perioada de acasă a fost o provocare, dar a fost o perioadă care m-a ajutat să fiu și alături de băieți și să îmi pot continua și treaba. Evident, la nivel tehnic a fost, în primul rând, o provocare să pregătim camera din care transmiteam și să ne asigurăm că am la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a putea transmite în cele mai bune condiții. Ne-a mai jucat curentul feste, dar per total a fost bine. A fost o provocare și faptul că erau momente când cei mici intrau în cameră pentru că voiau să stea cu mine sau aveau nevoie de ceva. Sunt sigură că cei de acasă au înțeles, chiar și acele momente, și am reușit să ducem fiecare ediție la capăt, cu bine.

adela popescu 2020

Cum a fost perioada petrecută departe de Radu, cât a stat în carantina? Am urmărit pe social media ”aventurile” tale, ce nu s-a văzut?

Așa este, a fost o aventură. Când a început toată pandemia, Radu era plecat din țară, iar la întoarcere a fost nevoit să stea două săptămâni departe de noi pentru a ne asigura că nu există niciun pericol. În perioada respectivă a răcit mama mea, apoi și eu și băieții ! Deci vă dați seama cum era să am grijă de ei…când nu aveam voce!

Cine te-a ajutat, cum a aratat programul tău?

Inițial, m-a ajutat mama mea, apoi m-a ajutat și mama lui Radu. Cu toate acestea, nu am vrut să le expunem pe niciuna dintre ele la niciun pericol.

Mă trezeam dimineața, cât îmi beam cafeaua, stăteam cu cei mici, iar pe la 9:30 mă pregăteam pentru emisiune (în perioada cât am transmis de acasă). Evident că până la ora 13:00 eram în emisie și doar în pauze mai aveam câteva minute pentru a fugi până la copii, dar apoi reveneam în camera mea. Imediat ce se termina emisiunea, ne jucam, stăteam împreună în curte, mâncam. Relaxarea mea venea seara când îi băgam pe cei mici la somn. A fost o provocare, dar ca de fiecare dată, a fost una frumoasă.

Îți era dor să stai umăr la umăr cu Cove, în același studio? ”Șicanele” dintre voi au funcționat la fel de bine și prin intermediul tehnologiei.

Clar. Mi-a fost dor de Cove, de Vivi, de întreaga echipă. Avem norocul de a avea o echipă alături de care nu doar muncim, ci ne și distrăm. Cred că telespectatorii simt această energie și optimismul pe care îl aveam când lucrăm împreună și este unul dintre motivele pentru care sunt alături de noi la fiecare ediție.

Voi doi formați unul dintre cele mai sudate cupluri de prezentatori din televiziune. A durat mult până să se formeze această legătură?

Nu a durat deloc mult, iar acum pot spune că el este partenerul ideal pe care îl puteam avea pentru o emisiune zilnică. Am avut o chimie rapidă și asta ne-a ajutat să avem și o relație de prietenie, nu doar de colegialitate pe platou. Am fost și în vacanță împreună, alături de familiile noastre.

adela popescu 2020

Ești în continuare o mamă cocohetă și vesela, plină de energie, cu doi copii mici. Resursele tale vin din…. și din….

Resursele mele vin din energia pe care mi-o iau din timpul petrecut în familie și din momentele în care fac ceea ce îmi place!

Alexandru împlinește luna aceasta 4 ani. Ce vezi când privești în urmă spre acești 4 ani de când ai devenit mamă? Cum te-ai transformat?

Simt că m-am schimbat enorm, cu lucruri bune și cu lucruri mai apăsătoare, cum ar fi: o grijă permanentă pentru cei mici, de fiecare dată când pun capul pe pernă, să fug de oriunde aș fi să ajung cât mai repede la ei, să citesc cărți de parenting pentru a reuși să le ofer cea mai bună educație. Mai mult decât atât, alături de Radu ne dorim să construim o viață cât mai frumoasă pentru Andrei și Alexandru, știind că le va ghida viitorul.

Cum ai trait această perioadă alături de Radu, în care amândoi ați fost acasă nonstop? Care a fost dinamica cuplului vostru?

Așa cum spuneam, la începutul perioadei am fost singură acasă, Radu fiind plecat pentru filmarea emisiunii. L-am așteptat cu mult dor și de când a venit el acasă a fost mai ușor deoarece am putut să ne împărțim activitățile și cu cei mici și cu cele necesare în casă. Noi petreceam foarte mult timp acasă, împreună, și înainte de această pandemie, așa că nu a fost o schimbare majoră. Noi ne bucurăm de astfel de momente și căutăm să avem timp pentru noi, în care să bem un pahar de vin și să ne uităm la un film sau să stăm de vorbă.

Li se conturează personalitățile celor mici, cum sunt Alexandru și Andrei?

Sunt foarte diferiți – Alexandru vorbește foarte mult, iubește tot ce ține de artă: să i se citească, să învețe cântecele, în schimb lui Andrei îi place să danseze. Andrei a fost, de la început, mai tandru, Alexandru acum se transformă într-un băiețel care știe să protejeze, să vadă ce te doare. Sunt foarte veseli amândoi. Aștept să treacă timpul și să mă lămuresc mai clar în ce direcție o vor apuca, dar parcă nu-i văd nici doctori, nici ingineri.

Care a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit s-o iei in ultimul timp?

Pe de o parte o decizie grea, pe de alta ușoară, când a început toată nebunia cu pandemia, deși mama ne ajuta foarte mult cu creșterea celor mici, am decis să nu mai vină la noi pentru a o proteja, ea fiind în grupa de risc. A fost o decizie care ne-a făcut să avem mai mult de furcă cu ăștia mici, dar am stat mult mai liniștită pentru ea.

Ce ți-a lipsit cel mai mult în această perioadă de stare de urgență impusă și ce așteptai cel mai mult?

Mi-au lipsit comunicarea și interacțiunea directă, indiferent cât de mult am vorbit prin telefon. Așteptam să-mi pot vizita familia, fără să-mi fie frică că îi expun la vreun pericol. Aștept să mă pot vedea cu prietenii. Lucruri care înainte păreau absolut normale pentru fiecare dintre noi.

Fără ce nu poate trăi Adela Popescu?

Familia, evident. Sunt o persoană care se bucură de clipele petrecute atât alături de soțul și copiii mei, cât și alături de familia extinsă. Chiar spuneam că a fost o sărbătoare atipică în acest an, când nu am putut fi cu toții. Sper să nu mai fim nevoiți să petrecem astfel de momente doar online.

Foto: PRO TV