Iar acum a ieșit la iveală cu ce ingredient înlocuiește cântăreața untul și uleiul din prăjituri sau mâncare. Este mult mai sănătos pentru organismul uman și e clar unul dintre secretele siluetei sale. Deși e bogat în calorii, are avantajul că se folosește într-o cantitate extrem de mică la gătit.

Chiar cu un program extrem de încărcat, artista își face timp și pentru gătit. Vedeta a dezvăluit recent cu ce ingredient a înlocuit untul și uleiul din mâncare, prezentând o rețetă delicioasă și foarte hrănitoare.

În loc de ulei sau unt, atât în mâncare, cât și în prăjituri

Ingredientul cu care Loredana Groza a înlocuit untul și uleiul din prăjituri sau mâncare este ghee-ul. Acesta se obține din separarea grăsimii de apă ori de substanțele solide care se regăsesc în lapte.

“Untul indian”/unt clarificat, foarte concentrat si gras, este uleiul de bază în bucătăria indiană și ayurvedică, el fiind potrivit și pentru copii. O linguriță de ghee în mâncare echivalează cu 4 linguri de ulei, el intensificând gustul și aroma și oferind energie.

Nu e ieftin, iar 100 de grame au 897kcal.

Vedeta a prezentat recent o rețetă de supă de post indiană (țară unde a fost recent), care este cunoscută sub denumirea de Rasam.

Ingrediente

  • o linguriță turmeric
  • frunze de curry
  • jumătate de lingură pudră de rasam
  • sare
  • coriandru
  • două roșii
  • 100 grame linte roșie
  • apă
  • ghee
  • 4 căței de usturoi
  • o linguriță boabe de muștar
  • o linguriță chimen

Modul de preparare

Pentru început, punem într-o cratiță lintea la rumenit, însă fără ulei sau apă. După ce s-a rumenit o răsturnăm peste roșiile pe care le tăiem înainte în cubulețe. Punem totul în cratița de supă.

Adăugăm peste aproximativ șase cupe de apă, sare, iar apoi acoperim cu un capac și lăsăm la fiert.

Pentru următorul pas trebuie topit ghee-ul într-o tigaie, după care punem peste condimentele și usturoiul. De reținut este faptul că nu se pune acum coriandrul.

Călim totul puțin și adăugăm apă peste. Lăsăm la foc mic și amestecăm. După ce s-a fiert lintea, punem cu roșiile peste amestecul făcut cu condimente. Adăugăm sare și mai lăsăm la fiert, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

Vezi și Ce a pățit Loredana Groza pentru că era „prea sexy” în perioada comunistă. Decizie luată de sus: „M-au…”

Citește și:

Cum se menține Marina Voica în formă, la 86 de ani: „Așa reușesc să îmi antrenez picioarele, să le am zdravăne, să nu cad pe stradă!”

Vedeta noastră s-a logodit și tocmai a arătat inelul gigantic! Iubitul a cerut-o de ziua ei, pe ritm de manele