Dafinescu se confruntă de doi ani cu această problemă și speră că această operație să fie cu noroc și să scape de problemele de sănătate pe care le are. „De data asta sper să fie bine. Trei e număr cu noroc, nu?!”, a scris actrița la o poză cu ea, pe patul de spital, pe care a postat-o pe facebook. „Cred că-mi ajung doi ani …..de chin (realmente!)”, a mai scris aceasta.

În ciuda problemelor serioase de sănătate pe care le are, Cezara surprinde cu buna ei dispoziție și cu energia pozitivă de care dă dovadă. Actrița a postat pe pagina de facebook o poză cu ea în spital, în care ține în brațe un buchet de flori, și deși  urmează să intre în sala de operații, ea are zâmbetul pe buze.

Cezara Dafinescu (68 de ani) a mai suferit o intervenție la picior și în luna februarie din cauza unei operații în  2015, efectuată la Spitalul Municipal,  când i s-a pus o protejă ce a fost fixată greșit. Ea a rămas cu mari probleme la picioare. Nu se mai putea deplasa decât cu nişte cârje sau cu un baston şi tot aşa se prezenta şi pe scenă sau la evenimentele la care era invitată.

Cezara Dafinescu s-a născut pe 4 august 1948,  la Sibiu,   și a absolvit Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București în 1973, la clasa profesor Moni Ghelerter, iar viața ei nu a fost deloc una ușoară, având ghinion în dragoste. Ea a fost căsătorită cu George Motoi, de care a divorțat și s-a căsătorit ulterior cu omul de afaceri Gelu Fronea. Deși credea că și-a găsit , în sfârșit fericirea, acesta a murit în 2003, într-un accident de motocicletă.