Emisiunea va debuta sub forma unei aventuri la țară, în care cei mai frumoși și talentați localnici se vor întrece pentru un premiu în bani. În fiecare ediție, două vedete vor bate țara la pas, în nouă regiuni diferite, în căutare de oameni talentați, dar și fete frumoase. După etapa de preselecții și cea a probelor practice, concurenții aleși vor fi nevoiți să demonstreze că pot menține tradiția vie, indiferent de tipul talentului lor, într-o gală regională.

Juriul este vital, pentru că acesta va stabili care dintre concurenți merită să meargă mai departe, în finala națională din Capitală.

Cei care vor avea cuvântul hotărâtor sunt jurații Andreea Bãlan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi.

jurati Ie Romanie

Formatul emisiunii este unul conceput în România și deja vândut în afară.

Deocamdată, Antena 1 nu a anunțat o data certă pentru prima ediție a emisiunii.

Premiul cel mare e de 20.000 de euro

Dacă cei trei jurați sunt colaboratori ai Antenei 1, ei apărând până acum în mai multe emisiuni ale postului, ”Ie, Românie” marchează reîntoarcerea la acest post a lui Mircea Radu.

Acesta va pleca cu caravana spre cele nouă regiuni ale țării, unde se va întâlni cu juriul și cele două vedete care vor porni pe drumul căutării talentelor. Drumul său alături de caravană amintește de altă emisiune de succes, ”Din dragoste”, al cărui protagonist era.

,,Cum aș putea să uit (și mă bucur că nimeni n-o face) că aici, în Antena 1, am prezentat acea emisiune-fenomen, încă neegalată – vorbesc desigur de Din Dragoste?… Apoi, în lumea asta media, în care lucrurile și prieteniile mari țin o zi, e grozav și reconfortant să mă întâlnesc cu foști colegi, oameni cu care am lucrat acum 10-15 ani, cu care să râd la fel… Revenirea în Antena 1 înseamnă pentru mine mai mult decât certitudinea unui viitor succes, e emoție”, a mărturisit recent Mircea Radu.

În ceea ce privește premiile puse la bătaie, acestea vor fi împărțite în două categorii, locale și naționale, iar bătălia finală se va da pentru marele premiu în valoare de 20.000 de euro.

Foto: Antena 1

Citește și: