Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au avut o poveste de dragoste desprinsă din povești. Ea s-a îndrăgostit de el la doar 13 ani și au fost căsătoriți mai bine de șapte decenii. Însă, în cei 73 de ani de mariaj ducele de Edinburgh avea o singură nemulțumire la adresa soției sale, un singur lucru îi reproșa mereu.

Prințul Philip se plângea adesea, potrivit biografului său,Gyles, că soția sa petrece prea mult timp la telefon. : „Dumnezeul, nu lasă niciodată telefonul. Niciodată. Cu cine vorbește? a dezvăluit scriitorul, care i-a fost prieten timp de 40 de ani. Mai exact, biograful a adăugat, de asemenea, că aceasta a fost singura dată în care prințul Philip s-a plâns de regină: „Știa că toată viața lui consta în susținerea reginei, nu a greșit niciodată, a apărut întotdeauna la timp, în uniforma potrivită, mereu cu un pas în spatele ei.”

Motivul pentru care regina Elisabeta se afla mereu la telefon era faptul că își suna managerul care se ocupa de caii săi de curse, pentru a discuta despre aceștia. Este cunoscută pasiunea reginei pentru caii pur sange și cursele de cai, de care se ingrijeşte cu mare atenție.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, iar familia regală și-a luat rămas bun de la el într-o impresionantă ceremonie la capela St. George de la castelul Windsor, la care au participat doar regina și alții 29 de oameni din cauza pandemiei de Covid. Imaginile cu regina stând singură într-o lojă din capelă și plângându-și soțul au făcut înconjurul lumii și au emoționat pe toată lumea. Acum și ea e bolnavă și întreaga familie e la căpătâiul ei.

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu Suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Foto: Profimedia

Citește și: