Luni, 26 februarie, a fost ziua în care Oana Roman și sora ei, Catinca, și-au luat „adio” de la iubita lor mamă, Mioara Roman. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus încă de duminică, 25 februarie, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din Capitală, iar la priveghi a fost prezent și Petre Roman, bărbatul cu care Mioara a fost căsătorită trei decenii, până în 2007. La înmormântare, fostul premier nu a mai fost prezent.

Așa cum și-a dorit Oana, din respect pentru mama ei, funeraliile de la Cimitirul Reînvierea au fost somptuoase și impresionante. Colivă cu foiță de aur de 24 de karate, un munte de flori albe, limuzină funerară, sobor de patru preoți, printre care și Gheorghe Gheorghe, tatăl solistei Elena Gheorghe.

Ce au conținut pachetele de pomană de la înmormântarea Mioarei Roman

Și pachetele pregătite pentru cei prezenți au fost consistente, așa că nu e de mirare că lumea s-a îmbulzit pentru ele. Colaci, portocale, icre, iaurt, pate, cozonac, cafea, prăjitura, brânză topită, ciocolată, biscuiţi erau în pachete, scrie Playtech. Dar aglomerația a început încă de pe scările bisericii, unde s-au împărțit, confirm tradiției, colaci și pahare cu colivă. Oamenii au făcut tot posibilul să guste din coliva aurită, iar imaginile surprinse de fotoreporterul Libertatea vorbesc de la sine.

Galerie foto de la înmormântarea Mioarei Roman. Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea

inmormantare-mioara-roman-fotografii-dumitru-angelescu-libertatea-6SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 23

De toate pregătirile înhumării s-a ocupat Gabriela Lucuțar și firma ei de pompe funebre, specializată pe înmormântări de lux. Cea poreclită „Regina Întunericului” a stat de vorbă cu jurnaliștii și spus și o poveste emoționantă.

„Este o colivă cu foiţa de aur de 24 de karate. În timp ce o ornam, m-a sunat Oana. Eu aş fi vrut să fac un altfel de model, să o ornez altfel, dar ea plângea şi foiţa de aur se aşeza precum lacrima. Erau lacrimile Oanei. I-am şi spus acest detaliu. A rămas aşa ornată. Singure s-au aşezat. Poate vi se pare ciudat, dar trăiesc lucrurile acestea. Știu că vin de undeva de sus. Sufletul Mioarei Roman este lângă Oana. Ele plângeau împreună peste colivă. A fost un moment foarte emoţionant.

Nimic nu este întâmplător. Sufletul este lângă trup 40 de zile, dar şi lângă locul în care a stat. Eu sunt prietenă bună pentru Oana. Am încercat să fiu lângă ea moment de moment. Am organizat totul în linişte. Dumnezeu e cu noi când ne încheiem misiunea”, a declarat Gabriela Lucuţar, pentru Playtech Știri.

Mioara Roman a murit la 83 de ani

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani, la azilul privat din Snagov. A murit în somn, în urma unui stop cardiorespirator. Născută Mioara Georgescu, ea ar fi împlinit 84 de ani pe 19 aprilie. Anunţul privind moartea Mioarei Roman a fost făcut pe Facebook de fiica sa cea mică, Oana Roman. Mioara Roman era jurnalist, fost pro­fesor de limbi orientale la Universitatea din București și om de radio.

Citește și: Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman: ”Am și eu problemele mele”. Ce a pățit cântăreața

Citește și: FOTO Petre Roman, cu flori albe la priveghiul fostei soții, Mioara Roman. Oana și Catinca, mesaj emoționant pentru mama lor, pe coroana funerară

Citește și: Petre Roman, prima reacție după moartea Mioarei Roman: ”Vin spre țară”. Ce spunea Mioara Roman despre soțul ei, cu ani în urmă: ”Un trofeu”

Citește și: Oana Roman, primele declarații după ce mama ei a murit. Mioara Roman s-a stins ca o sfântă: ”Dumnezeu i-a împlinit dorința!” Ultima fotografie, la 83 de ani

Citește și: Mioara Roman, o viață dedicată studenților și radioului. Oana Roman, tot ce nu s-a spus despre trecutul mamei ei: „Am totuşi un regret legat de mama”

Citește și: Mioara Roman a murit. Mesajul sfâșietor al fiicei sale, Oana Roman

Citește și: Cine a fost primul soț al Mioarei Roman, tatăl Catincăi. Căsnicie scurtă, divorț lung. „Era un om extrem de distins, foarte manierat”. Iosif Zilahy a murit în 2022