Celebrul duo a cântat în deschiderea evenimentului, momentul lor fiind vizionat de peste 10 milioane de telespectatori. Ei au deschis a 70-a ediţie a celui mai important festival de muzică din Italia, încântându-şi fanii cu hit-uri precum „Felicita“, „Ci Sara“ şi „Cara terra mia“.    În plus, artiştii au uimit audiența când au început să cânte în premieră „Raccogli l’attimo“, prima piesă pe care cei doi au compus-o împreună după 25 de ani, publicul fiind în extaz. Cei doi au fost aplaudați minute în șir. Raccogli l’attimo” dă și titlul noului lor album.

Romina Power si Al Bano la Festivalul de la San Remo  2020SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Performanța lor a fost una uimitoare și peste zece milioane de telespectatori au stat în fața televizoarelor pentru a urmări momentul celui mai îndrăgit duo din istorie, care a câştigat trofeul Sanremo în 1984. Pe scenă, alături de ei a urcat și fiica lor, actrița Romina Power Carissi, ea fiind cea care i-a invitat pe scena Teatrului Ariston, locul unde este organizat celebrul festival de muzică din festivalului de muzică încă din 1977.

Cu toate acestea, marele artist Al Bano a avut parte și de un moment stânjenitor la Sanremo. În momentul în care cobora scările pentru a intra pe scenă, el a călcat greșit, s-a împiedicat și era să cadă. Romina parcă a presimțit că se va întâmpla așa ceva și doar cu câteva secunde înainte i-a întins mâna ca să vină lângă ea și să-l țină de braț.

Al Bano şi Romina Power au format unul dintre cele mai faimoase şi iubite cupluri din Italia. Ei s-au cunoscut în 1960, iar pe 26 iulie 1970 s-au căsătorit. După 29 de ani, cântăreţii au divorţat după ce dispariţia fetei lor – Ylenia Carrisi – i-a dărâmat și i-a îndepărtat pentru că se acuzau reciproc de dispariția acesteia. Cântăreţii mai au împreună trei copii – actriţa Romina Carrisi-Power (32 de ani), cântăreaţa Cristel Carrisi (34 de ani) şi pe compozitorul de muzică de film Yari Carrisi (46 de ani).

După divorţ, ruptura dintre Al Bano şi Romina Power a fost totală, însă în 2013, după 19 ani, cuplul s-a reunit pe scena unui concert din Moscova.

 

Citește și: