Înainte să se însoare cu Lady Diana, prințul Charles devenise cunoscut drept prințul playboy. Și asta pentru că el era încurajat de unchiul lui, Lord Mountbatten, să aibă cât mai multe cuceriri. El chiar i-a pus la dispoziție casa sa ca să o transforme într-un „cuib de nebunii”.

Printul Charles in AustraliaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mai mult, și The New Yorker l-a numit pe prințul Charles un „Playboy elegant”, după ce și-a însoțit mama într-un turneu oficial în Australia, când avea 20 de ani, la scurt timp după ce, în 1969, a fost învestit oficial Prinţ de Wales.

Publicația americană scria că fanii au observat „aura magică a prințului Charles”, fiind încântați de imaginile  proaspete ale investiturii sale, pe care le văzuseră la televizor.

Anthony Holden, scriitor de biografie, a declarat, de asemenea, că viitorul Rege  era foarte carsimatic și obișnuia să fure toată atenția presei, punând-o în umbra pe  regină în numeroase ocazii în timpul turneului. În cartea, „Charles, Prințul Țării Galilor”, Holden a scris că este un tânăr capabil, care poate să-și întreacă mama.

 

Prințul Charles a avut idile cu mai multe femeie celebre

Când au ajuns în vizita din Noua Zeelanda, o mie de maori au dansat  pentru primirea lor. Însă, potrivit lui Holden, primirea călduroasă era pentru prințul Charles, ci nu pentru Majestatea sa Regina. Mai mult, când au vizitat Universitatea Otago din Auckland, prințul Charles a câștigat iar inimile fanilor regali, pentru că a început să danseze cu fanii.

Mai mult de atât, viaţa amoroasă a prinţului Charles a fost mereu subiect de mare interes pentru presă. El a avut legături cu multe femei fermecătoare, aristocrate, inclusiv cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer, dar şi cu moştenitoarea scoţiană Anna Wallace, cu Amanda Knatchbull (nepoata contelui Mountbatten) sau cu bogata moştenitoare Sabrina Guinness. Însă, pe lista acestuia de cuceriri se pare că se află şi cântăreaţa şi actriţa Barbra Streisand.

Cu toate acestea, prințul Charles recunoaște că singura și marea lui iubire este Camilla. EL a cunoscută laun turneu de polo când avea 23 de ani. Camilla, pe atunci Shand, a glumit cu prințul moștenitor spunându-i că străbunica ei a avut oa ventură cu regele Edward al VII-lea. „Stărbunica mea a fost amanta stărbunicului tău. Simt că avem ceva în comun”, i-a spus Camilla. Prințul a fost cucerit de frumusețea Camillei, dar și de simțul umorului pe care îl avea și au început să se întâlnească. Însă, familia prințului nu a fost de acord cu relația dintre cei doi și l-au trimis în armată, în Marina regală, unde a stat pentru opt luni. Când s-a întors, Camilla, se logodise deja cu Andrew Parker Bowles. Charles și-a căutat și el repede o soție și așa s-a însurat cu frumoasa Lady Di, în 1981,  însă nu a reușit să-și uite marea dragoste. Astfel, în 1986, Camilla și Charles au încpeut o idilă, deși erau amândoi căsătoriți. După aproape 10 ani, cei doi au divorțat de partenerii lor, iar la 9 ani după moartea regretatei prințesei Diana, ei s-au și căsătorit. Prințul William le-a fost cavaler de onoare, dar Regina a refuzat să participe la nuntă.

Citește și: