Mii de oameni s-au adunat marți în localitatea Bray, din comitatul irlandez Wicklow, pentru a o conduce pe ultimul drum pe Sinead O’Connor, pe care au numit-o „iubită fiică a Irlandei”, cu „inimă de poet”.

Președintele irlandez Michael D. Higgins și soția sa, Sabina, premierul Leo Varadkar, muzicianul și activistul irlandez Bob Geldof, precum și Bono și The Edge, de la U2, au participat la slujba de înmormântare a lui Sinead O’Connor, notează The Irish Times. La ora locală 12.30, posturile de radio irlandeze au difuzat la unison piesa „Nothing Compares 2U”, în semn de omagiu.

Oamenii din mulțime au fredonat, și ei, au aplaudat și au fluturat postere și flori, momentul fiind unul dintre cele mai emoționante și, deja, virale. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Sinead O’Connor funeralSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un imam, deoarece artista se convertise la islam în urmă cu câțiva ani. „A suferit mai mult decât trebuia, în special în anii în care personalitatea ei se forma, mai ales din partea adulților și a instituțiilor pe care le iubea, și, totuși a arătat o credință neclintită în Divinitate. Cu cât a cântat și a vorbit mai mult despre propria ei durere, cu atât mai mult vocea și cuvintele ei au atins inimile oamenilor“, a spus Shaykh Dr Umar Al-Qadri, imamul cultului islamic.

Muzicianul Bob Geldof a evocat ultimele lui conversații cu Sinead O’Connor. „De multe ori, Sinead a fost plină de o singurătate îngrozitoare și de o disperare teribilă. A fost o prietenă foarte bună. Am vorbit chiar acum câteva săptămâni. Unele dintre textele ei erau pline de disperare și deznădejde, altele erau pline de extaz. Așa era ea“.

BIG BREAKFAST TV PROGRAMME, LONDON, BRITAIN – NOV 1997SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Sinead O’Connora murit la vârsta de 56 de ani

Sinead O’Connor, cântăreaţa irlandeză care a devenit celebră în întreaga lume în 1990, datorită coverului piesei „Nothing Compares 2 U”, a lui Prince, a murit la vârsta de 56 de ani, pe 26 iulie.

Mamă a patru copii, Sinead a trecut în urmă cu un an şi jumătate prin decesul fiului ei, Shane, în vârstă de 17 ani, care s-a sinucis în ianuarie 2022, după ce a fugit din clinica unde era sub supraveghere pentru tentative de suicid. Cântăreața s-a luptat ani de zile cu probleme de sănătate mintală, iar tragedia de a-și pierde fiul a sfâșiat-o.

De altfel, ultimul ei mesaj în social media, înainte de a muri, a fost tot legat de iubitul ei fiu. În ultimul ei tweet, publicat la 17 iulie, O’Connor a postat o fotografie cu Shane şi a spus: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăţi. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat. Sunt pierdută fără el”.

Citește și: Sinead O’Connor, destin tragic, suflet zbuciumat, copilărie de groază: „A fost o cameră de tortură, într-adevăr”. Anunțul poliției despre moartea artistei

Citește și: Sinead O’Connor a murit. Cântăreața irlandeză avea doar 56 de ani. Ultimul ei mesaj e dedicat fiului care s-a sinucis