După o vacanță petrecută în destinațiile preferate alături de iubitul ei, Simona Gherghe povestește ce adoră la aceste locuri. Iar de astăzi revine pe micile ecrane la ”Acces direct” cu imagini exclusive de la botezul Rosei Alexandra, fiica cea mică a lui Pepe.

Franța și Grecia au fost destinațiile tale de vacanță în acest an. De ce aceste două țări?

Iubesc Franța de 22 de ani. Adică de prima dată când am ajuns aici. Din tot ce am văzut până acum, Normandia, regiunea în care am ajuns anul acesta, e perla coroanei. Un amestec fabulos de locuri pitorești, natură fermecătoare, culori cum n-am mai văzut, bucătărie care te face să nu-ți mai pese de tine, vinuri bune, oameni faini și prietenoși, istorie și vestigii de sute de ani, cilizație aproape până la extrem. De asemenea, iubesc Grecia cu tot ce are ea. Pentru mine, e destinația ideală de vacanță. Și chiar mi-am propus să văd cât mai multe insule. Anul acesta am ales Insula Poros.

Credit foto: Antena 1

Credit foto: Antena 1

Simona și iubitul ei, Răzvan Săndulescu, un apreciat consultant politic

Ce locuri minunate ai văzut în Normandia?

Prima destinație a fost Vieux Port, pe malul Senei, un sătuc cu case ca de turtă dulce, cu acoperișuri din stuf și flori. Am ajuns și la Rouen, inima acestei regiuni, un oraș frumos, care se identifică cu Jeanne D’Arc. De altfel, peste tot aici vezi referințe la martira lor. Însă pe mine m-a impresionat foarte tare catedrala, care a supraviețuit cu greu bombardamentelor din cel de-al doilea război mondial.

De-ar fi să-mi aleg un loc în care să trăiesc, acela ar fi Franța

De la Rouen, am mers spre mare, în cocheta și populara Trouville-sur-Mer, unde am mâncat fructe de mare gătite chiar în fața noastră de negustorul de la care le-am cumpărat, dar și în cel mai frumos oraș de pe coastă: Honfleur, cu portul lui de mici ambarcațiuni, cu artiști care cântă pe stradă, cladiri mici, colorate și înghesuite.

Ca o concluzie, de-ar fi să-mi aleg un loc în care să trăiesc, acela ar fi Franța. Aproape că nici nu știu ce-mi place mai mult aici. Limba pe care le-o vorbesc, frumoasă și muzicală, locurile răvășitoare, respectul pentru istorie, cultul pentru gastronomie, căldura oamenilor, curățenia, civilizația, drumurile, casele, hortensiile din Normandia, vinurile aromate, brânza savuroasă, stridiile și scoicile din orașelele de pe malul mării, croissantele cu unt, foie gras delicios, satele impecabile. Pentru fiecare și pentru toate la un loc, iubesc Franța!

IMG_3238

Cum ți-ai petrecut cea de-a doua parte a vacanței în Grecia?

A doua parte a vacanței am petrecut-o pe Insula Poros, unde am ales să mergem pentru odihnă, înot, soare, somn, citit pe pe plajă, calamari și Mythos. Așadar, am dedicat această parte a vacanței stării de a nu face nimic. Grecia e minunată pentru ceea ce eu numesc golirea creierului de griji. Tot aici, am avut parte și de o mică întâmplare neprevăzută. Am călcat strâmb și am făcut o entorsă. A durut, s-a umflat, dar vacanța a continuat pentru că, în două zile, glezna mea și-a revenit complet.

Cu ce suveniruri ai venit in bagaj?

Din Franța mi-am adus cărți, iar din Grecia minunatul ulei de măsline.

Credit foto: Antena 1

Pepe și Andreea Bălan deschid noul sezon al emisiunii

Emisiuna mondenă “Acces direct”, revine de astăzi, 31 august, de la ora 17, la Antena 1. În prima ediție a emisiunii moderate de Simona Gherghe vor fi, în exclusivitate, imagini de la botezul Rosei Alexandra, fiica cea mică a lui Pepe. Cum au decurs pregătirile pentru ziua cea mare, ceremonia religioasă și petrecerea la care au fost 300 de persoane.

În aceeași ediție, Andreea Bălan vine în platoul emisiunii cu noutăți din viața ei personală și profesională. Jurata de la “Te cunosc de undeva!” va vorbi, în exclusivitate, despre povestea de dragoste pe care o trăiește și despre proiectele profesionale din viitorul apropiat.

Credit foto: Antena 1