Mai puțin prezent pe micul ecran decât în alți ani, Costin Mărculescu se concentra pe lansarea unei cărți, la care lucra. Însă adevărata sa rampă de lansare a fost filmul ”Liceenii”. Puțini și-l amintesc însă din acel film sau nu fac legătura dintre puștiul care apare în imagini și Costin Mărculescu care a fost până mai ieri.

in Liceenii

Din fericire, chiar actorul a creat, cu 4 ani înainte de a muri, un colaj cu cinci filme în care a jucat. Unii ar putea spune că e o dovadă că actorul și-a plănuit moartea. Realitatea e însă că actorul, desi se confrunta cu imense probleme financiare, avea planuri mari pentru viitor. Pe lângă cartea pe care voia să o lanseze, ”Bomba cu fitil”, plănuia să plece în SUA.

Revenind la colajul de filme postat chiar de Costin Mărculescu pe YouTube, sunt prezentate frânturi din filmele: Liceenii – 1986, Patul lui Procust – 1996, Harababura – 1990, Un studio în căutarea unei vedete – 1988, Al patrulea gard lângă debarcader – 1985.

Concret, Costin Mărculescu s-a făcut remarcat cu ajutorul televiziunii, în anul 1984, la doar 15 ani. Actorul apăruse în două piese de televiziune – „Misiune specială” și „Ecaterina Teodoroiu”.

În cinematografie si-a făcut intrarea în 1985 cu filmul „Al patrulea gard lângă debarcader”, regizat de Cristina Nicolae. A absolvit Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale, promoția 1989 – 1993, iar în anul 1986 a primit rolul din „Liceenii”.

Vezi și Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Ce spune fosta sa iubită

Citește și: