Inegalabila artistă Ileana Stana Ionescu (84 de ani) s-a retras din lumina reflectoarelor, însă colegii şi fanii nu au uitat-o, la ceas aniversar. De ziua sa de naştere, actriţa a primit zeci de urări. Soţul sărbătoritei, Andrei Ionescu (92 de ani), ne-a dezvăluit cine îi ajută la vreme de pandemie.

În urmă cu doi ani, Ileana Stana Ionescu a anunţat că se retrage din lumina reflectoarelor, pentru că îşi doreşte o bătrâneţe liniştită și pentru că își dorea să se retragă în glorie, iar acum se bucură de bătrânețe alături de soțul ei, Andrei Ionescu (92 de ani), cu care este căsătorită de 63 de ani.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cei doi își petrec zilele în vila lor din Pipera și mărturisesc că le tare dor de fiul, Andrei Manuel, și nepoțelul lor, care sunt stabiliți în America. Din cauza pandemiei, fiul lor și familia lui nu au putut să vină să-i viziteze.

“Stăm liniştiţi în vila din Pipera şi nu am prea mai ieşit. Norocul nostru că stăm la curte şi avem pomi fructiferi, am un păr cu 7 fructe, un măr, cu un singur fruct, şi un lămâi. Câteodată le mai număr, când n-am ce face. Avem o doamnă care ne ajută, stă cu noi, se ocupă de gătit şi de curăţenie, iar un nepot ne face cumpărăturile, ni le lasă la poartă. Avem un dispozitiv de dezinfectat toate produsele”, a declarat Andrei Ionescu pentru click.ro.

De ziua marii artiste, foști colegi de la teatru au vrut să-i facă o surpriză și să vină în vizită să-i aducă flori, dar pentru că nu au vrut să riște din cauza pandemiei s-au rezumat doar la cadouri.

“Cei de la «Teatrul Naţional» m-au sunat şi au întrebat dacă pot veni câţiva actori, cu flori, ca să-i facă o surpriză Ilenei. Le-am spus că nu e cazul, cu pandemia asta, aşa că au decis să trimită cadouri”, a povestit actorul, precizând însă că de ziua actriței nu au fost singuri, ci au sărbătorit-o alături de Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, şi Ileana Cernat cu soţul

”Şi fiului nostru i-am spus să stea acolo, în Vestul Statelor Unite ale Americii, unde este medic, să nu vină în ţară, că nu-i de joacă. Acolo au tot felul de probleme cu costumele acelea, cu incendiile de vegetaţii şi cu cei care au astm. Avem un nepot de 10 ani, Alexandru Luca. Ne vom vedea noi la un moment dat”,a mai spus Andrei Ionescu.

Ileana Stana Ionescu a povestit că a decis să se retragă din teatru în urmă cu doi ani pentru că a vrut să se retragă în glorie și pentru că s-a gândit că este mai bine ca ultimii ani de viaţă să îi petreacă acasă, cu soţul ei, Andrei Ionescu.

„Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcută. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el’, a povestit Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2.

„Am fost alături de soțul meu în cele mai minunate întâmplări ale vieții și vreau să cred că și de acum încolo vom fi alături mereu’, a spus marea actriță.

Citește și:

Alina Ceuşan a născut un băiețel. Primele declarații

Suferința cumplită prin care a trecut Adelina Pestrițu în cele două săptămâni de izolare