S-au scurs 6 ani de când Ileana Șipoteanu, una dintre cele mai sensibile și calde voci ale muzicii românești, a primit o lovitură cruntă, de la viață. Pe 22 iulie 2017, soțul ei, profesorul și compozitorul Dumitru Lupu, a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. Mângâiată de prieteni și având-o alături pe Dumitrana, fiica ei și a lui Dumitru Lupu, Ileana a reușit să meargă înainte și să învețe că există viață și după doliu. Însă, în fiecare an, aniversarea ei coincide cu comemorarea soțului.

Ileana Șipoteanu nu s-a lăsat cuprinsă de deznădejde, s-a ridicat și a găsit putere să își vadă de carieră, de viața ei și de rolul de mamă, chiar dacă Dumitrana este deja independentă. Mesajele de „La mulți ani” au curs cu duiumul pe pagina ei de Facebook, iar artista a anunțat că ziua ei de naștere o va prinde la concert, la Zilele Comunei Dobârlău, unde va urca pe scenă și Cătălin Crișan.

„De ziua mea, ne vom afla într-un loc frumos din Transilvania. Oricând, primesc cu bucurie urările voastre de felicitare, prieteni! Să avem o viață liniștită și cu multe bucurii în suflet! Vă salutăm și vă mulțumim”, a scris Ileana Șipoteanu.

ileana-sipoteanu-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cu ce se ocupă Dumitrana, fiica Ilenei Șipoteanu și a lui Dumitru Lupu

Dumitrana Teodora Lupu a absolvit, în 2017, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar acum activează în lumea filmului. Dumitrana se ocupă de organizarea Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, este om de bază în echipa de comunicare și face o treabă excelentă. Are 27 de ani și este de o delicatețe rar întâlnită. A moștenit trăsăturile ambilor părinți și zâmbetul cald al acestora.

Anul trecut, tânăra și-a pus numele pe un proiect important în cinematografia mondială, care s-a filmat și în România și a fost difuzat de Netflix. Este vorba despre serialul „WEDNESDAY”, regizat de inegalabilul Tim Burton, și în care joacă și Catherine Zeta Jones. Dumitrana Lupu a lucrat la acest serial în departamentul de efecte vizuale.

Dumitrana Teodora Lupu, fiica Ilenei Șipoteanu și a lui Dumitru Lupu

Dumitru Lupu a compus cele mai cunoscute șlagăre românești

Celebrul compozitor Dumitru Lupu a fost profesor la Universitatea „Ovidius” din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului «Mamaia copiilor». A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: „Ce mult te-am iubit” (1987, Ileana Sipoteanu), „Hai, vino, iar, în gara noastră mică” (1987, Gabriel Dorobanțu), „La o fereastră” (1988, Viorela Filip), „Mă întorc la tine, mare albastră” (1989, Daniel Iordăchioaie).

ileana-sipoteanu-9SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu s-au căsătorit în 1993

Povestea de iubire dintre Dumitru Lupu și solistă pare desprinsă dintr-un film. „În 1991 el s-a mutat de la Piteşti la Constanţa, ca dirijor. Şi, în 1992, m-am mutat şi eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În ’93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: «Să ştii că la ora 1 mergem la Casa Căsătoriilor, că ne aşteaptă doamna Elena Crăciun, ofiţerul stării civile».

Şi zic: «Poftim?!!!» Nu pentru că m-ar fi pus în faţa faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită. Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în ’96, am făcut şi botezul şi nunta”, povestea Ileana pentru Revista Tango. Dumitru Lupu a mai fost căsătorit cu solista Viorela Filip.

Citește și: Ileana Șipoteanu și Viorela Filip, două soliste cu destinul legat de același bărbat. Dumitru Lupu a murit și a fost înmormântat în zile fatidice pentru ambele femei cu care s-a căsătorit

Citește și: Imagini nemaivăzute cu Ileana Șipoteanu: ”Mi-e dor de mine tânără” Artista arăta senzațional!