S-au scurs 5 ani de când Ileana Șipoteanu, una dintre cele mai sensibile și calde voci ale muzicii românești, a primit o lovitură cruntă, de la viață. Pe 22 iulie 2017, soțul ei, profesorul și compozitorul Dumitru Lupu, a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. Mângâiată de prieteni și având-o alături pe Dumitrana, fiica ei și a lui Dumitru Lupu, Ileana a reușit să meargă înainte și să învețe că există viață și după doliu.

Ileana Șipoteanu mai postează, din când în când gânduri triste pe pagina ei de Facebook și așa a făcut și acum, când a intrat în luna iulie, una extrem de apăsătoare pentru întreaga familie. „Se spune că… doar suferința ajută spiritul să-și recunoască greșelile. Doamne-ajută, să ne fie bine! O zi Înaltă! Vă salut!”, a scris Ileana, zilele trecute, publicând și sensibila melodie „Unde mergi, iubirea mea”, pe care o cântă alături de Daniel Iordăcchioaie. Melodia este orchestrată de Dumitru Lupu și este o dedicație evidentă în memoria acestuia.

Ce frumoasă este Dumitrana, fiica Ilenei Șipoteanu și a lui Dumitru Lupu

Dumitrana Teodora Lupu a absolvit, în 2017, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar acum activează în lumea filmului. Dumitrana se ocupă de organizarea Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, este om de bază în echipa de comunicare și face o treabă excelentă. Are 26 de ani și este de o delicatețe rar întâlnită. A moștenit trăsăturile ambilor părinți și zâmbetul cald al acestora.

ileana-sipoteanu-11SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

Dumitru Lupu a compus cele mai cunoscute șlagăre românești

Celebrul compozitor Dumitru Lupu a fost profesor la Universitatea „Ovidius” din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului «Mamaia copiilor». A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (șlagăr cântat de Gabriel Dorobanţu), ”Ce mult te-am iubit (interpretă: Ileana Şipoteanu), ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (Daniel Iordăchioaie). Povestea de iubire dintre Dumitru Lupu și solistă pare desprinsă dintr-un film.

Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu s-au căsătorit în 1993

„În 1991 el s-a mutat de la Piteşti la Constanţa, ca dirijor. Şi, în 1992, m-am mutat şi eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În ’93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: «Să ştii că la ora 1 mergem la Casa Căsătoriilor, că ne aşteaptă doamna Elena Crăciun, ofiţerul stării civile». Şi zic: «Poftim?!!!» Nu pentru că m-ar fi pus în faţa faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită. Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în ’96, am făcut şi botezul şi nunta”, povestea Ileana pentru Revista Tango. Dumitru Lupu a mai fost căsătorit cu solista Viorela Filip.

Citește și: Ce spune Ileana Șipoteanu despre o relație la 4 ani de la moartea soțului. Artista este în continuare superbă la 54 de ani!

Citește și: Imagini nemaivăzute cu Ileana Șipoteanu: ”Mi-e dor de mine tânără” Artista arăta senzațional!