Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, după o săptămână petrecută în spital, din cauza unor comoții cerebrale.

Cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe au fost așteptați marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. Din păcate, soțul actriței, actorul Andrei ionescu, a împărtășit, cu dezamăgire, că lumea nu s-a înghesuit la capelă. „Nu a venit multă lume la priveghi, ca să-și ia adio de la Ileana mea, prea puțini au venit să îi aducă o floare, au fost câteva persoane. Păcat!”, a spus Andrei Ionescu pentru Click!

„Cei din generația noastră fie au dispărut, fie sunt în vârstă și e prea cald afară, ca să vină până la cimitir, iar pe ceilalți nu îi mai interesează nimic, decât propriile lor ocupații, în rest, se uită pe internet, deci nu e de mirare deloc. Au fost, da, câțiva prieteni, din generația noastră, dar lume particulară, subțire de tot, nu au venit cu sutele, ca la alți mari actori, însă, pe atunci, nu era televiziune, nu era internet, veneai să pui o floare!”, a mai spus actorul.

ileana-stana-ionescu-andrei-ionescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Ileana Stana Ionescu va incinerată luni, 8 iulie

Bărbatul, rămas văduv la 97 de ani, după ce 7 decenii a iubit aceeași femeie, a anunțat că marea actriță va fi incinerată, nu înmormântată.

„Luni, Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo! Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri.

Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion!”, a declarat Andrei Ionescu, pentru Click!

Legat de controversele din jurul incinerării, Andrei Ionescu a punctat: „Nu mă interesează reviziile preoților, ce spun ei, eu le am pe ale mele. Moartea este o etapă firească finală a unei nașteri, este finalul, nimeni nu scapă. Noi am trăit frumos, nu avem reproșul vieții”.

De neuitat în rolurile din „Cuibul de viespi”, „Gaițele”, „Titanic Vals” sau „Dumbrava minunată”, Ileana Stana Ionescu și-a pus apăsat amprenta în istoria teatrului autohton. Marea actriță a împlinit 87 de ani pe 14 septembrie 2023.

Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, o căsnicie fericită și longevivă

Ileana și Andrei Ionescu au fost o familie model. Cei doi s-au cunoscut, în tinerețe, în timp ce lucrau la piesa de teatru „Scoala femeilor“, pe care o jucau la Reșița. Era anul 1955 și au rămas împreună până când moartea i-a despărțit. Actrița a fost cea care a făcut primul pas, actorul a acceptat cererea în căsătorie, dar nu au făcut nuntă, ci au mers doar la starea civilă.

„M-am îndrăgostit de soțul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimașă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte linistit, calm. Probabil de aici și legătura noastră foarte puternică”, declara marea actriță pentru Revista Tango.

„Cum am stat atâția ani împreună? Văd că acum toți au dormitoare separate și televizoare, dar noi am avut mereu pat comun, dormitor comun, acesta este secretul. Dacă nu dormi împreună te înstrăinezi, căci nu mai povestești înainte de culcare. Noi însă nu ne-am jurat credință la biserică, nu am făcut nuntă, Ileana nu a fost mireasă, iar eu nu am fost ginere. Nu am făcut nuntă pentru că nu ne prea plac spectacolele, le-am avut pe ale noastre, pe scenă, n-am mai vrut și în viața personală”, povestea Andrei Ionescu pentru Ego.ro.

Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu au un fiu, pe Andrei Manuel, care lucrează la un spital din Statele Unite ale Americii, în Tacoma, statul Washington, acolo unde și-a întemeiat o familie cu o tânără de origine mexicană.

𝐀𝐛𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳a-𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐰𝐬𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 – https://tinyurl.com/libertateapentrufemei și vei primi direct în inbox selecția celor mai importante știri ale zilei: vedete, sănătate, sfaturi practice, horoscop, religie, povești de viață.

Citește și: Actrița Ileana Stana Ionescu a murit la 87 de ani cu un mare regret: ”Eram mereu ocupată la teatru…” Ce spune soțul ei despre ultimele sale clipe. Înmormântarea, amânată!

Citește și: Ileana Stana Ionescu a împlinit 87 de ani și suspină după fiul stabilit în SUA: „Mă apucă tare dorul de el”. Marea actriță are o căsnicie model, de aproape 7 decenii

Vezi pe Libertatea rezultate Bacalaureat 2024 – notele pe județe publicate de edu.ro!