„Sunt in stare de soc. Am citit, scurt, in ziare. Apoi l-am sunat pe Cornel, in speranta unei glume proaste. Nu…Ileana s-a prapadit, in spital, in bratele lui. Mi-a spus, printre lacrimile lui si ale mele ca Ileana a facut o ciroza galopanta dintr-o hepatita C despre care nu stia. Doamne! Mie tot nu mi vine sa cred!. Ileana era intr-o forma de zile mari, asa cum o stim cu totii. Mi-e greu sa vorbesc de ea la trecut. Foarte greu. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul!”, a postat pe Facebook Mara Bănică, la aflarea veștii că solista de muzică populară Ileana Ciuculete a murit la numai 59 de ani.

Ileana Ciuculete a murit marți seara

Potrivit apropiaților, citați de libertatea.ro, artista a ajuns astăzi la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu o răceală. Ileana Ciuculete a mers acasă unde ar fi murit după câteva ore.

Și interpreta de muzică populară Maria Cârneci a avut un șoc atunci când a aflat despre moartea Ilenei Ciuculete.

„Nu cred aşa ceva! Nu cred! O cunosc pe Ileana de la 15 ani. Îi cunosc familia, îi cunosc copiii, nu cred aşa ceva! Nu am auzit, nu m-a sunat nimeni! Doamne fereşte!”, a declarat solista.
Ileana Ciuculete, premiată în 2005 cu ”Discul de Aur”

Interpreta de muzica populară Ileana Ciuculete s-a născut în data de 20 septembrie 1957. Copilaria Ilenei a fost marcata de sărăcie, potrivit bestmusic.ro.

La doar 14 ani, Ileana Ciuculete intra in lumea muzicii, ca angajata a ansamblului Nicolae Balcescu din Craiova.

Portofoliul de cantece al artistei: 400 de melodii proprii, 22 de discuri si colaborari cu toate orchestrele de renume din muzica populara, justifica notorietatea si valoarea pe care Ileana Ciuculete le-a dobandit in timp.

„Eram un vlastar care cresteam pe ulitele satului meu natal si ascultam la difuzor cântecele inegalabile ale Mariei Lataretu. Tatal meu a început sa îmi scrie versuri pe scândura atelierului de tâmplarie unde lucra, iar seara, obosit fiind, îl desfatam cu încercarile mele artistice”.

Ileana Ciuculete a fost premiata în 2005 cu “Discul de Aur” pentru albumul ”Ciorba de curcan”, vandut în peste 40.000 de unitati.