Într-un interviu acordat Life.ro, actorul a recunoscut că adaptarea la viața peste ocean nu a fost simplă: „Nu e simplu să te transformi din vedetă într-o persoană oarecare”.

A emigrat la doar câțiva ani de la apariția filmului, adică acum aproape 30 de ani. Era proaspăt absolvent de regie de teatru, numai că în SUA, teatrul era inexistent. A încercat să facă film, dar, în cele din urmă, a abandonat.

Preferatul lui Isoscel e profesor de matematică

Cum trebuia să trăiască din ceva, și-a luat licența în pedagogie și a devenit profesor de matematică, aceasta fiind și jobul său actual.

”Am dat examene de licență pedagogică, aflând că se caută profesori de matematică. Fiind absolvent de liceu de mate-fizică – până și în film eram favoritul profei de mate Isoscel – și exmatriculat la cerere de la Facultatea de Construcții, deci știind ceva științe exacte, mi-a fost extrem de ușor să iau examenele. Și să mă obișnuiesc cu programa analitică californiană, mult sub nivelul educației secundare românești de pe vremea mea.

Nu a trecut mult timp și am găsit un post de profesor și am rămas în învățământ de atunci”, povestește el. Pe lângă asta, scrie scenarii, iar anul viitor va propune un proiect de serial de televiziune, la care lucrează cu un alt român.

În plus, scrie pentru mai multe gazete dedicate românilor din SUA.

Are doi copii, Ștefan și Alexandru, ambii născuți în SUA. Ajunși bărbați în toată firea și oameni de succes, cei doi știu românește, aceasa fiind limba care se vorbește în casă.

Serban din Liceenii, in prezentSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Vine în România o dată pe an

În România s-a întors, pentru prima oară, după 25 de ani. De atunci, însă, vine măcar o dată pe an, pentru a-și vizita mama.

Cum vede el România, pe care a dat-o pentru însorita Californie? ”România e o țară modernă, vibrantă, care oferă o sumă de oportunități economice remarcabile. Și care are un potențial turistic de invidiat”, spune actorul.

A scris o continuare la ”Liceenii”

Anul trecut, acesta a terminat scenariul pentru o continuare la ”Liceenii”, dar discuțiile cu producătorii români nu au mers în direcția dorită. ”Am crezut că o să aibă impact imediat și o să genereze entuziasm creativ. Am bănuit că ar fi o mină de aur pentru un grup de producători români. După câteva discuții amiabile, proiectul a fost abandonat. Ar fi fost o ocazie unică să reunim distribuția originală și să deschidem o poveste pentru o nouă generație de liceeni”, povestește el.

Vezi și Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr. au refăcut scena din «Liceenii» după 32 de ani. „Parcă nici nu a trecut timpul peste voi”. Imagine de colecție

Citește și: