Vedeta britanică, în vârstă de 59 de ani, nu a mai jucat într-o comedie romantică de la pelicula ”The Rewrite”, din 2014.

„Imediat ce am devenit prea bătrân şi prea urât pentru comedii romantice, am primit roluri destul de interesante”, a spus actorul într-un interviu recent.

„Ei bine, rolul din Florence Foster Jenkins a fost interesant. Paddington Two, un film superb. Apoi am interpretat, după cum ştiţi, rolul lui Jeremy Thorpe în serialul BBC”, a povestit el.

„Şi deodată, într-adevăr, văd la orizont o carieră pe care aş putea-o urma în următorii 20 de ani”.

Nu se consideră un actor strălucit

Actorul a mărturisit că, la începutul carierei, actoria i se părea o slujbă provizorie şi ”a vrut să renunţe încă din acel moment”.

„Niciodată nu mi-a ieşit prea bine”, a spus actorul. „Ştiu că par nerecunoscător, deşi nu ar trebui să fiu”.

„Oamenii mi-au oferit oportunităţi minunate, Richard Curtis m-a ajutat să mă îmbogăţesc şi sunt foarte, foarte recunoscător. Şi cred că acele filme au fost minunate”.

„În esenţă, vreau să spun că a fost destul de interesant că nu a trebuit să mă mai îndrăgostesc sau să ofer flori în ultimii cinci ani”, a glumit actorul, dând de înțeles că nu i-au lipsit deloc rolurile în filme siropoase.

Coincidențe incredibile

Hugh Grant, recompensat cu Globul de Aur pentru rolul din ”Four Weddings and a Funeral ” (1994), face parte din distribuţia filmului ”The Gentlemen”, în regia lui Guy Ritchie, alături de Matthew McConaughey, peliculă care va avea premiera în 2020.

Actorul a povestit că a primit acest rol după ce, în ziua în care mergea spre locul de desfăşurare al căsătoriei sale cu Anna Eberstein, s-a întâlnit întâmplător pe stradă cu Guy Richie.

„Mă pregăteam să mă duc la ceremonia de căsătorie când, în timp ce traversam strada, un bărbat a căzut de pe bicicletă în faţa mea, iar eu am spus ‘sărmanul băiat’ şi l-am ajutat să se ridice”.

„Întâmplarea a făcut că era chiar asistentul lui Guy Richie, iar Guy era pe bicicletă în spatele acestuia.”

„L-am ajutat să se ridice, după care acesta a spus ‘apropo, Hugh, am un scenariu pe care vreau să ţi-l trimit’, aşa că mi-a trimis scenariul”, a mai povestit Hugh Grant.

Vezi și Se întâmplă și la case mai mari. Hoții i-au spart mașina lui Hugh Grant și au furat ceva la care actorul ținea foarte mult

Citește și: