Vestea tragică a fost dată de partenerul său, Philippe Venet, și el fost designer. Potrivit acestuia, Givency a murit din cauze naturale, în somn, în weekend. Cei doi locuiau împreună într-un castel renascentist de lângă Paris.

Givency, care a creat brandul în 1952, l-a vândut ulterior către LVMH, dar a rămas implicat în procesul de creație până la retragerea sa, în 1998.

Hubert de Givenchy

La cârma brandului s-au aflat, de-a lungul vremii, ca directori de creație, designeri ca John Galliano, Alexander McQueen sau Riccardo Tisci.

Givency, care a lăsat în urmă mai mulți nepoți, va rămâne în memoria tuturor ca persoana care a creat ”little black dress”, rochia neagră care și-a câștigat celebritatea prin intermediul actriței Audrey Hepburn, purtată de ea în filmul ”Breakfast at Tiffany’s”. De altfel, Audrey Hepburn, care i-a fost prietenă apropiată lui Givency timp de 40 de ani, este și cea care i-a fost muză.

Cât despre ținutele purtate de Jackie Kennedy, de un rafinament și eleganță aparte, acestea vor rămâne emblematice mulți ani de acum înainte. Tot Givency, cel supranumit ”simbolul eleganței parisiene timp de jumătate de secol”, a îmbrăcat-o și pe Grace Kelly.

Vezi și Uite ce au în comun Andreea Marin și Audrey Hepburn!

Citește și: