Un nou sezon „X Factor” a revinit din această toamnă la Antena 1. Ce impresie ți-au lăsat participanții după începerea audițiilor, sunt tot mai bine pregătiți?
Pregătiți și diverși, nebunatici și emotivi, tineri și experimentați și peste toate astea, extrem de talentați! Am avut ce aplauda.

Juriul s-a întărit cu un nou membru de seamă, Carla’s Dreams. Cum ți se pare această formulă?
În patru timpi, dar cu o mai mare varietate coloristică. Și ma refer, evident, la fața lui Carla.

Recent a fost ziua ta de naștere (n.r.: 27 august). Îți place să te serbezi cu fast sau în familie, în cadru restrâns?
Îmi place să-mi serbez ziua oriunde întâlnesc prietenie și iubire, fie bairam cu fast sau cerc restrâns. Am obiceiul de a-mi trâmbița pe Facebook ziua la fiecare 27 ale lunii. Problema e că doar în august primesc cadouri. (râde)

Îmi spuneai într-un alt interviu, chiar anul trecut pe vremea aceasta, că marea ta dorință este să stai mai mult cu copiii tăi. S-a adeverit?
Da. Printre concerte și audițiile de la X Factor, vara asta nu a trecut indiferentă pe lângă noi. Am făcut la mare vreo 150 de castele, vreo 200 de brioșe și tot felul de turnulețe, toate din nisip. Mina a participat cu ardoare la tot procesul acesta. Mă ajuta să le ridic și sărea pe ele, imediat după aceea.

Ai avut, deci, timp de vacanță în această vară?
Pregătirea turneului național și a Sălii Palatului a început undeva în luna mai. Am repetat, am compus, am dansat și improvizat împreună cu întreaga mea orchestră, în toata această perioadă. Concluzia este că vacanța a fost reprogramată!

În lunile octombrie și noiembrie vei fi în turneul național live. Cât de animată este atmosfera în trupă în astfel de deplasări?
Cea mai animată, dar nu numai ea. Dintr-un oraș în celălalt, de pe o scenă pe alta, toată echipa mea e plină de surprize. Și, credeți-mă, suntem mulți! În cele 12 orașe din țară vom face prăpăd. (zâmbește) Din 6 octombrie, de la Piatra Neamț, până pe 5 noiembrie, la Sala Palatului, voi defila alături de invitați surpriză, tenhicieni, sunetiști, luminiști, tour manager, șoferi, stuff HB Media Entertainment, organizatori, dube, mașini, microbuze și indubitabil, HB Orchestra! Ne place să cântăm și să ne bucurăm de tot ceea ce ne dă publicul. Până acum n-am primit roșii, dar nu-i timpul pierdut.

Ce apreciezi cel mai mult la oamenii din trupa ta și, în general, la cei cu care lucrezi?
Apreciez tot ce aduce zâmbet. Apreciez sinceritatea și respectul pentru scenă și pentru oameni. Apreciez o comunicare deschisă și inițiativă, din orice parte ar veni ea. Orchestra e realmente a doua mea familie și anul acesta se împlinesc mai bine de 12 ani de când am înființat-o.

Cum arată o zi perfectă pentru tine?
Dimineata, la 7.00, îmi beau cafeaua în grădină, numărând gutuile din pom. Apoi, urmează o înșiruire de evenimente, la foc continuu: Mina, grădiniță, studio, repetiție, revenit acasă, povestirile Mariei de la școală, întrebările Andreei despre viață, ultimele întâmplări ale printeșei Sofia, relatate de Mina și ziua e gata! Ah, uitasem… Undeva, pe parcursul zilei, beneficiez și de două îmbrățisări din partea soției… Sunt norocos sau ce?!

Tații de fete sunt uneori foarte potectori. Consideri că ești un părinte exigent sau tolerant?
Sunt tolerant, dar am o pușcă cu alice. (zâmbește)

Fiicele tale cele mari, Maria și Andreea, apar în videoclipul piesei ”Do what you like”. Sunt atrase, așasar, de lumea artistică?
Maria e prima pe lista artiștilor. Anul trecut, la celebrarea a 100 ani de la nașterea lui Frank Sinatra, am cântat împreună „Something stupid”, la Sala Palatului. Reacția publicului n-a fost rea. Andreea nu s-a decis dacă vrea să stea în fața sau în spatele camerei de filmat. Anul acesta a intrat la a doua facultate și sunt tare mândru de ea. La prima, la UNATC, mi-a călcat pe urme. Un lucru e clar. Nu trece o zi fără o surpriză din partea fetelor mele.

Le prevezi un parcurs în acest sens?
Tot ce se poate. Nu le zoresc deloc. Personal, primul album l-am scos când aveam 35 de ani. Unii m-au întrebat ce naiba mi-a luat atât de mult timp. Cel mai important în viață e să iei o decizie cu sufletul și mintea, deopotrivă. Și dacă norocul și soarta sunt de partea ta, atunci ai ce povesti nepoților.

Privindu-ți viaţa din afară, acum, ce sfat ţi-ai da?
Ia-o mai încet și mergi mai departe!

Care e gândul de care nu te desparţi niciodată?
Cu ce pot să mai surprind publicul.

 Credit foto: arhiva personală

Horia Brenciu și fiicele mari, la Brașov

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care consideri că sunt marile calităţi ale soţiei tale?
Nu prea are calități. Am luat-o pentru bani. (râde)

Nu pot trăi fără…

Copii – ”Pentru ca sunt energia mea si odata cu ei, m-am născut si eu a doua oara.”

Muzică – ”Deoarece muzica este hrana mea.”

Brașov – ”Pentru că acolo, în orașul meu natal, sunt rădăcinile mele.”

Credit foto: Antena 1