Urmează o perioadă foarte vizibilă profesional: începe X Factor și va avea loc spectacolul tribut Frank Sinatra. Cum este ritmul pregătirilor?

“Sing, sing, sing, sing / Everybody start to sing / Like dee dee dee, bah bah bah dah / Now you’re singin’ with a swing”. Ăsta-i ritmul! (zâmbește) Îmi pare rău că interviurile din reviste nu pot avea sunet, pentru că altfel ai fi auzit exact care este… tempo-ul pregătirilor. Și ca să fiu pe înțelesul tuturor, anul acesta a fost un lung șir de audiții și de repetiții. În septembrie vom vedea totul pus atât pe scena de la X Factor, cât si pe cea de la Sala Palatului, pe 26 si 27 septembrie.

Ați avut timp și de vacanță în această vară?

Printre picături… Vizitele la tata, la Brașov și castelele de nisip ale copiilor mei s-au împletit perfect cu concertele și întâlnirile cu big band-ul.

Care este cea mai eficientă metodă prin care vă reîncărcați cu energie?

Dau interviuri! (râde) Glumesc. Iau energie de la cine e dispus să mi-o ofere. Copiii mei, soția mea, prietenii mei, fanii mei, dar și de la tot ce mă încojoară, de la pescăruși, până la merii din curtea tatălui meu, de la Brașov. Orice e frumos mă încarcă de energie.

Credit foto: Antena 1

La multi ani pentru ziua de 27 august! Care este cea mai mare dorință de ziua dv. în acest an?

Dorința mea este să stau mai mult timp cu copiii mei. Când auzeam artiștii mari spunând că se retrag pentru o perioadă din viața de spectacol, pentru a avea grijă de copii, credeam că e o replică de PR (n.r.: relații publice/imagine). Acum înțeleg perfect ce-și doreau. Voiau efectiv să facă parte din copilăria și, inevitabil, din amintirile copiilor lor.

Ce le-ați transmite telespectatorilor înaintea noului sezon ”X Factor”?

Să nu rateze nicio emisiune. Ar fi păcat să nu-l vadă pe Ștefan Bănică mai plin ca niciodată de vorbe bune, în special la adresa mea. (râde) Nu trebuie pierdută Delia cu părul ei turcoaz și cu aparițiile ei vestimentare de mare efect. Dacă îi mai pun la socoteală pe discipolii mei, Răzvan și Dani, care au străbătut țara-n lung și în lat în căutarea dragostei, spectacolul e aproape perfect. Un singur lucru, însă, a smuls deopotrivă zâmbete, aplauze și admirație, în audițiile din acest sezon: concurenții! Puteți să ne uitați pe noi toți, dar nu trebuie să-i ratați pe concurenții noștri.

Ați fost prezent la recitalul Deliei, susținut înaintea concertului lui Robbie Williams?

Da. Am fost prezent alături de întreaga mea orchestră. Am cântat toate piesele, am dansat printre rânduri și am stat până după bis-uri. Oricum, cred că Robbie s-a decis s-o invite pe Delia în deschidere după ce a văzut duetul nostru, “Inima nu vrea”. (râde)

România începe să fie mai vizibilă ca evenimente muzicale la nivel internațional?

Da, am observat acest lucru. Ideal ar fi ca producțiile să nu se calce pe picioare, anunțându-și aceleași zile de eveniment și sper ca această avalanșă de concerte internaționale să se întâmple pe termen lung. Pe de altă parte, nutresc speranța că și cei de afară vor aborda din ce în ce mai multe produse românești de spectacol.

Spectacolul “My Way”, omagiul pe care îl aduceți legendarului Frank Sinatra, este un vis împlinit?

Fiecare concert de-al meu este un vis împlinit și încerc, pe cât posibil, cu fiecare producție să aduc ceva nou. Evenimentul din septembrie va reflecta nu numai 100 de ani de la nașterea lui Sinatra, dar și 100 de ani de la nașterea lui Gică Petrescu, cel mai longeviv artist român al tuturor timpurilor. Și încă un aspect inedit, care va face din producția asta una specială. La acest show voi avea invitați care, pentru prima dată în cariera lor artistică, vor aborda stilul swing.

Este adevărat că veți interpreta și piese ale altor muzicieni celebri ca Dean Martin, Fred Astaire?

Da. “Suflet candriu de papugiu” a lui Gică Petrescu e la loc de cinste! Iar la lista melodiilor se adaugă, printre altele și hiturile lui Bobby Darin, Bing Crosby sau Sammy Davis Jr. Cei care vor veni la spectacol vor auzi pentru prima dată piesele mele reorchestrate în manieră swing. “Septembrie, luni” și “Fac ce-mi spune inima” vor fi interpretate de data asta alături de un o mare trupă, HB Orchestra Big Band! Părintele jazz-ului simfonic, George Gershwin, va avea și el un loc special în playlist-ul evenimentul nostru. El se năștea în 1898, cu 117 ani în urmă, chiar pe 26 septembrie. La câte se vor întâmpla în spectacolul ăsta, cred că m-am pregătit toată viața pentru el.

Câți artiști vă sunt alături acum în echipa HB Orchestra Big Band?

Pe scena Sălii Palatului vor cânta alături de mine 21 de artiști. Ei vor forma HB Orchestra Big Band. Le-am rugat și pe fetele din balet să ne ajute la interpretare. Au acceptat imediat! (râde)

Familia dv. va fi în sală în seara spectacolului?

Evident, doar e un spectacol o dată la 100 ani. Nu se poate rata așa ceva! Tata, la cei 85 de ani ai lui, mi-a zis că-și pregătește costumul încă de pe-acum. Emoțiile mele cresc cu atât mai mult cu cât cineva din familie va performa pe scenă, alături de mine, într-una dintre cele mai frumoase cântece de dragoste ale lui Sinatra.

Cum arată o zi perfectă pentru dv.?

De dimineață, jazz, cu prepoderență swing. La prânz, rock și seara, blues. Câteodată, în timpul nopții, puțin funk și heavy metal, dar totul revine la normal în dimineața următoare. (râde)

Ce capricii nu vă refuzați niciodată?

Nu refuz niciodată un platou cu fructe exotice, asezonat cu diverse brânzeturi, toate bucurându-se de prezența unui vin roșu extrem de corpolent. V-am făcut poftă?

Iar dacă ar trebui să alegeți câteva cuvinte să vă reprezinte, care ar fi acelea?

“… I did it my way!”. E cu cântec interviul ăsta, după câte văd eu. (zâmbește)

 

Nu pot trăi fără…

Muzică – ”Prin ea vorbesc cel mai bine cu oamenii”.

Brașov – ”Ai mei sunt acolo din sec XVII. Legătura mea cu orașul de la poalele Tampei e mai mult decât organică.”

Familie – ”Cei mai buni profesori ai vieții mele sunt Mina, Maria, Andreea și Alice!”

Credit foto: Facebook

Alături de două dintre fiicele lui.